Jag och min guide Johlie

Copyright © Jag och min guide JohlieIbland glömmer man bort hur bra en guide är att ha till hands. Förra veckan hade jag köpt gardiner som blev för långa. Jag vill för det mesta att det ska funka på en gång, fick det att inte stämma med gardinerna. Hade köpt mörkläggningsgardiner som min guide Johlie hade sett ut åt mig. Jag tänkte hela tiden att det kommer bli för mörkt i rummet, men Johlie sa, ”Birgitta dessa gardiner kommer du att  gilla.”Du håller solen borta och du får även behålla lite ljus i rummet. Jag litade på henne och hon hade rätt såklart. Vi hjälptes åt att köpa lite mer till hemmet som Johlie hade rätt om.

2jb1usiJag blir sur och trött när jag höll på med gardinerna hade mätt upp dem och tyckte jag lade upp rätt, ser att de ändå är för långa, och släpar i golvet. Då säger Johlie ”jag kan hjälpa dig.” Okej jag gav mig. Jag frågade Johlie, ”hur mycket jag behövde lägga upp?” Hon svarade, ”lägg upp 10 centimeter så blir det bra Birgitta.” Jag gjorde som min guide Johlie sa och det stämde perfekt med mina gardinen. Sedan fick hon hjälpa mig med de andra gardinerna för säkerhetskull. ”Birgitta du har så dåligt ögonmått”, sa Johlie. Hon har faktiskt rätt i det. Men jag själv fattar inte det som har sydd så enormt mycket kläder. Men det är lika när vi ska handla kan jag fråga henne för att jag ska få rätt. Då säger hon, ”Birgitta köp den där burken den passar till det du ska ha den till.” Jag frågar Johlie ”är du säker på det?Ja Birgitta svarar hon.” När jag kommer hem får man stå med lång näsa för det passar perfekt såklart. Jag fattar inte hur det kan vara möjligt det här med ögonmått, man bakar och lagar mat och ändå gör man fel.

Det är tur att min guide Johlie är med mig.

fddsah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.