Grattis

grattis-59-arNu var det dags för födelsedagen igen, tänk att jag varje år blir aldrig vän med mig själv. Jag blir bråkig och vill inte alls fylla år igen och igen. 

Men det kommer igen människa undan med – utan alla fyller år.

Copyright © Jag och min guide JohlieJag minns hur min guide Johlie höll på att lära mig om födelsedagen. Hur viktig födelsedagen är för alla människor vi måste sätta stort värde på den. Men jag försöker smita undan varje gång.  Johlie lärde mig att börja morgonen med att klä på mig fint som jag ska gå till fest. Jag fick pynta mig med vad jag ville för visa att jag älskar mig själv.
Jag kan göra vad jag vill på min födelsedag utan att någon kan lägga sig i. Jag minns speciellt en gång när Johlie sa till mig att bjud ut min yngsta dotter och gå ner på stan och ta en fika. Jag fick börja den dagen med att köpa en kopp kaffe och en tårtbit till mig och min dotter. Jag fick jättehärlig dag, men jag valde den själv hur jag ville den skulle sluta. Jag hyrde en film och åt mer när jag kom hem så min sambo fick inte lägga sig i. Nu är jag där igen att jag återigen fyller år.

Nu tänkte jag direkt på vad som kommer hända mig för jag går in i 2:ans år. Vilket samarbete jag går in i? Vilka människor som jag kommer i kontakt med? För tvåan kan vara bra att vila ut sig eller vad jag kan kalla det. När jag klev in i ettans år det blev bara mer problem för den startade med en skräll. 1:an står för att vi ska klara av att vara oberoende. Jag startade året med skilsmässa och mötte på min tvillingsjäl.

Nu ska jag titta på 2:ans år. Det borde bli ett bra år för mig genom att jag har klivit in i tvåan år. Jag gillar att samarbeta med människor som gillar det. Nu har jag stött på människor som har problem med samarbete. Tvåan står för mycket samarbete. Jag har lärt mig igen att leva ensam i 1:ans år. Att vara oberoende av allt.

Men när jag tänker på kärleken då finns det stora chanser för ett bra år. Det står för tvåsamhet. Det är härligt att vara två om allt. Jag är den evige romantiken som kan ställa till det för männen. Jag gillar att få uppmärksamhet hela tiden. Jag har tittat på den biten. Det spelar igen roll hur länge jag levt i ett förhållande så vill jag det ska kännas som nytt. Jag vill alltid komma i första rum och det kan vara svårt om man har levt i ett långt förhållande. De älskar mig ändå fast de sitter och tänker på andra saker. Jag har alltid gillat närhet med den jag lever med och det spelar ingen roll hur gammal jag blir så gillar jag närhet.

Jag har tänkt mycket på vilken siffra jag är född i. 33 är en högenergisiffra som jag får göra om till 6. Men sexorna har problem med kärleken för de gillar att komma i första rum, det spelar som ingen roll hur mycket kärlek de får. Vi måste bli vän med oss själva. Nu har jag högenergisiffran 33 som ställer till mycket för mig. Det blir dubbelt upp för mig. Vi älskar att ge och vill få tillbaka lite grann av den varan. För mig är det naturligt att ge till andra människor, men stöter på människor som har svårt med det. Jag kan inte alls förstå varför de har så svårt att ge????

Men vi är olika människor som född med olika siffror. De ska lära sig att ge och jag sätta gränser att inte hamna i den evige givaren. Jag tänker inte alls på när jag dela med mig till er. Jag älskar att dela med mig och hjälpa människor genom det kommer från siffran 33. Jag tänker inte så mycket utan nu måste jag berätta för er.
Men siffran 33 kommer även från läraren så vi har lätt att lära ut till andra människor och tänker inte så mycket på att det är jobbigt att hjälpa till. Det är naturligt för mig att hjälpa till. Jag blir inte alls trött av det utan mår bara bra av det.

Jag kommer även från stenbocken som ger mig djupdykningar lite då och då. Jag har 3 stenbockar på raken i mitt stjärnsystem. Jag har månen i stenbocken och det gör livet inte så glatt har  jag tänkt. Men jag kan komma fram till bra saker när jag är klar med mitt grävande. Allt har en mening att jag är född i stenbocken och har nu tre bockar på raken. Men vi är seg som bara den när vi väl har bestämt oss för något. Mamma kallade mig för tjurig och vägrade ge upp. Jag kan inte alls ge upp även om andra skulle gjort det för längesedan. Ibland får man lida av sin tjurighet, men det är bra att hålla fast vid olika mål för en del ger upp så lätt.

Jag älskar att arbeta livet ut för jag tänker inte alls på vilan. Det kan komma från att jag måste börja om på nytt? Men jag tror att stenbocken har lite grann med det att göra. Vi vill klättra och tänker inte alls på vilan när vi trivs med arbetet. Jag minns när jag hade lokalen att jag var sen hem när middagen stod på bordet. Men när barnen var små då var jag den evige beskyddaren och var noga med allt. Jag kunde släppa allt när det gällde något för de måste komma i första rum. Det var mer ordning på mattiderna då.

Jag är glad över den tiden med barnen och allt har gått så bra för dem. Men jag släppte allt för händerna när det gällde barnen. Jag kunde åka flera mil mitt i natten för att hämta hem en av flickorna. Eller så var det någon annan av flickorna som ville ha skjuts hem.

Jag tänker på hur skolorna har varit så var jag där och brydde mig i. Den evige kritikern mot skolan. Såg jag att det var problem med någon lärare då tog jag tag i det för det gällde min dotter och inte lärarens liv. De behöver rätt utbildning och då ska läraren lära ut rätt metoder till barnen. Jag flyttade bort en lärare från den klassen för hon kunde inte lära ut rätt metod och matte är ett ämne som är viktigt att ha i framtiden när hon söker sig vidare. Min dotter blev jätteglad att byta lärare för hon förstod varandra så bra. Hon fixade till matten. Det hände på gymnasiet. Min yngsta dotter har bytt skola några gånger, men tog sig igenom gymnasiet. Jag har alltid tänkt på dem först. Den äldsta dottern behövde aldrig byta skola. Jag är glad idag att mina barn har klarat sig så bra, men jag har varit vaken när det gäller skolan och lärarna.

Jag tänker bara tillbaka på allt nu. Jag har barnbarn som ska klara av livet som mina döttrar gjort. Min äldsta dotter fick flytta barnbarnet till en bättre skola för att få bättre undervisning då följer den andra barnbarnet med. Det gäller att hålla oss vakna hela tiden. Jag är nog den evige kritikern när det gäller skolan har great master sagt till mig. Jag skulle valt att jobba med barn från 1- 3, men var arg på min skolgång så jag jobbade länge på kontor när barnen var små.

Jag får se hur min dag slutar idag. Jag vet att min yngsta dotter och kille kommer idag för att fira mig. Min exsambo hjälper mig med allt så han kommer med. De andra döttrarna bor i Göteborg och Oslo.

2jb1usi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.