Hem ljuva hem

421829Alla människor önskar sig ett hem och nu tänker jag lite tillbaka på mig själv. Eller måste ha ett hem. Men av olika orsaker så kan vi hamna utanför för ramarna för vi vill helst av allt bo bra. Jag tror att alla människor tänker så.

Jag flyttade totalt fel och satt fast hela tiden tills en dag jag kom vidare. Jag minns att jag gick runt och tittade på alla hus och lägenheter, men inget passade mig. Jag kom hem och tänkte att allt är bara skit nu när jag inte kan hitta en bostad. Jag minns mycket väl när jag tittade på alla hyreshus som satt så tätt intill. Men ville slippa bo så nära.

Men en dag öppnades allt för mig. Jag fick erbjudande från Akelius att titta på en lägenhet, men jag fick inte se den innan jag betalt in allt. Den var helt nyrenoverad från topp till tå. Vi såg att vi fick ta en 2:a fast vi helst av allt ville ha en 3:a. Jag tänkte på mina barn och barnbarn hela tiden. Jag ville ha ett extra rum där jag sitter och skriver även om jag hade min lokal. När vi kom in så fanns det knappt något kök att sätta alla saker i så vi kändes oss blåst på allt. Jag var så arg på Akelius när jag såg köket de hade fixat så fel åt mig. Jag såg att inte ens min yngsta dotter skulle få plats där med sina saker för hon hade en 2:a själv.

Men min guide Johlie varnade mig hela tiden för att ta tvåan. Men jag lyssnade inte ett dyft på henne. Hon frågade varje gång  vart jag skulle sätta sakerna mina. Jag måste nog bygga om mitt kök helt. Jag gav upp allt.

Men hjälpen kom ändå till mig och min exsambo för de rättade till allt för  mig och honom. Vi skulle åkt på alla dubbla hyrorna som vi hade svårt att betala då. Vi skulle åkt på 3:an och 2:an vi flyttade ifrån.

Men Akelius var snäll och frågade om vi kunde vänta på en annan 3:a de hade. Den stod klar hela tiden för oss, men vi var rädd att ta lägenheten. Den kostade mycket mer för den var lika nyrenoverad som den vi såg.

De höll 3:an i en månad till oss. Vi åkte inte på dubbla hyror utan de kunde enkelt fixa bort lägenheterna till andra människor.

Jag kände en sådan tacksamhet så jag började gråta inne på kontoret när allt blev rätt tillslut. Jag kände tacksamhet mot henne som arbetar där. Det föll stora stenar från mina axlar den gången.

Det som var intressant jag hade aldrig tänkt mig de området utan bara gatan stämde för mig. Jag gick och tittade på olika hus utan att se detta hus. Jag tänkte jag vill bo lugnt och fridfullt och inte så mycket folk som ser in till oss. Jag tänkte ofta jag får leta mig tillbaka till landet eller utanför stan.

Men jag fick allt för ingen kan se in till mig, jag kan enkelt gå ner till stan utan ta färdmedel för jag hade tänkt mig utanför stan. Huset ligger så bra till för det har ingen insyn alls fast det är en massa hus runt mig. Jag går in på gården då känner jag bara frid när jag är på väg hem.

Jag hade aldrig tänkt mig bo såhär bra.

2vb0ff9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.