VÅR VACKRA NATUR

Vi har en vacker natur att ta hand om men ibland så glöms den bort när jag tittar på den bilden, vilken natur SVERIGE har. 

Men ibland är det svårt att vårda naturen för de får problem med människor som inte alls kan ta hand om den. Det skitas ner på GATOR och TORG för svenska folket är dålig på att ta hand om den. Jag har sett att de försöker med allt nu för att rädda en del saker eller så lär de barnen att ta med skräpet hem och kasta det i PAPPERSKORGEN hemma.

Jag vet att människor kan få böter om de ser att de står och kastar skräp de kan få
betala för det, men jag ser att de kanske blir ett slut på allt då.

Jag FÖRSTÅR inte själv varför det är så svårt att ta med sig skräpet hem eller lägga skräpet i en papperskorgen för de orkar inte utan då ska andra gå runt och plocka upp efter andra, det är ju dötrist tycket jag som aldrig kastar ett skräp, men ser hur andra bara släpper ut från BILRUTAN, yes nu försvann det från bilen men naturen blev inte så glad men vad gör det, vi blev ju av med skräpet som hade skräpat ner i bilen.

De sätter upp en MASSA PAPPERSKORGAR men ibland är det för lite som jag ser det, för de  orkar inte bära skräpet en bit till i fickan, tills nästa papperskorg dyker upp.

Jag minns lång tillbaka att jag kunde få en del CHOCKAR när man såg hur gatorna såg ut när man ser att andra länder är mycket bättre på det, men svenskarna bara kastar burkar, papper och cigaretter både här och där.

Jag tänker på HUR folk har hemma när de tillåter det för då får de säkert skräpa ner i hemmet med utan att föräldrarna säger till dem, eller så har de slutat visa respekt till allt för de gillar att skräpa ner.

Det här KOMMER från föräldrarna för de kan lära sina barn att inte kasta skräp, för då fortsätter de upp i VUXEN ålder för det var igen som sade till dem. Men jag är glad idag för det har blivit mycket bättre på att inte kasta så mycket skräp sedan lagen trädde in.

Jag minns hur SKOLAVSLUTNINGEN såg ut vi fick vada i skräp och kliva på glas jag minns jag fick en lindrig chock den gången vad har det hänt med svenska folket och vad har hänt med barnen.

Jag fick försöka ta mig fram bland glas, burkar och fimpar men jag tänkte vad har hänt med folket, har de blivit helt tokig för folk fick bara vada sig igenom stan.

Men jag ser att det har blivit bättre som tur är för det kostar även pengar att ha alla som städar upp allt skräp, istället för att stoppa det i fickan eller behålla tills en ny papperskorg dyker upp. Jag går tillbaka i tiden sedan jag var ung då slapp vi vada oss igenom en massa glas och fimpar, men någonstans så gillar människorna ha det såhär. Det är så enkelt att kasta ner ett skräp för det är alltid någon annan som PLOCKAR UPP efter dem.

Jag ser  att vi måste bli MYCKET BÄTTRE på att ta med oss allt skräp hem, så andra slipper rycka in för att plocka upp ert skräp, det ser lite dumt ut att folk ska fara och plocka upp efter ANDRA när vi kan ta hand om allt själv, tänk vilken trevlig stad eller natur vi mötte på.

Men de måste MÅLAS på väggar och bänkar för de kan inte hålla sina fingrar i styr utan de måste göra ett bomärke där för att nu var väggen för fin, eller bänken måste målas till så den får en annat utseende som de gillar men vi gillar inte det.

Det kostar pengar såklart men så långt tänker inte folk som sätter sig och rita på en bänk som är helt nymålad för de måste bara förstöra den bänken som de nyss satte dit vad är det med svenska folket som inte kan låta bli andras ägodelar – utan sitt på bänken men låt bli att måla ner den.

Det här är mest ungdomar som har problem att hålla pennan i styr för de måste måla där och där men jag önskade att föräldrarna SA NEJ till sina barn som ritade ner allt för de kan bli en vana om de får rita som de vill i hemmet eller så kan de inte rå på dem.

Vi vill MÖTA PÅ en härlig stad eller natur därute, fast de kan vi glömma bort för nu har någon måste ändra om den bänken eller LYKTSTOLPEN för de gillade säkert inte alls den stolpen, men de var inte deras stolpe utan låt den stå orörd.

Jag vet att detta händer varje dag men låt ungarna använda papper om de börjar rita på väggarna, så säg till dem för de måste KOMMA från någonstans att de gillar att måla och visa upp sitt konstverk därute, fast de förstörde en nymålad bänk på kuppen bara för de inte kunde hålla sina fingrar i styr.

Tänk på den VACKRA bilden jag lade upp, tänk nu om vi kastar lite skräp här och där hur skulle bilden se ut. Ni skulle inte GILLA bilden jag lade upp med en massa skräp på men hur många platser har vi som ser ut som bilden?????

Jag är glad att varje människa får böta nu för allt har gått för långt att folk får skräpa ner, men alla ser inte när de kastar skräpet men vi föräldrar MÅSTE bli mycket bättre på att visa barnen vad som är RÄTT och FEL, så SLIPPER SKOLORNA gå ut och plocka skräp efter andra som har skitat ner, tänk vilket fint land vi har när BARN måste gå runt med en PINNE för att plocka upp andras skräp – visst låter det knäppt.

Men så ser det ut i LANDET, barnen får själv gå ut och plocka upp skräp eller så kommer någon annan och tar hand om det.

VI får inte förvandla naturen till en soptipp.

Jag hoppas på varje år att folk ska bli bättre på det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.