HEM DYRA HEM

HEM DYRA HEM

HUR ska folk kunna leva ett drägligt liv i SVERIGE.

När vi tittar åt NYBYGGDA LÄGENHETER då får vi kanske vända på klacken att gå eller så går vi hem för att tänka igenom om vi klarar av den hyran då.

Det kan bli FLERA vändor för att våga ta den hyran för vi kan tänka både en och två gånger klarar vi av att betala hyran nu?

Kan vi få JA från dem som bygger så vackra lägenheter?

Kan de acceptera att jag har så LITEN LÖN att visa upp eller ser det genom fingrarna och tänker inte så mycket på hur jag ska klara av att leva på mina pengar för det kan bli väldigt lite till mat och så har jag elräkningen att betala och telefon som alla måste ha.

Hur tänker bostadsbolaget då de som visar upp så vackra hem när jag sitter såhär illa för jag måste ha A- KASSA och får så liten lön nu men hur tänker de som visar mig den här lägenheten har de helt tänkt klart hur jag ska kunna leva nu för jag kanske vill köpa mig lite kläder eller gå ut och äta på restaurang eller ta en fika med min bästa vän, men vilken chock jag fick på hyran de gav mig.

Men jag får nog gå vidare nu för jag kan inte ens tänka mig den hyran fast jag som alla andra vill samma sak FLYTTA in på STUDS NU.

Men så blir det inte jag får titta på en annan lägenhet för den går inte ens tänka för då får jag nog ta den MINSTA STORLEKEN men även den kan de SÄGER NEJ till.

Jag söker vidare för att titta på en ny lägenhet men hittar samma sak för nu har de RENOVERAT lägenheten från topp till tå.

Men vilken lägenhet men den vill jag ha men tänk om de också säger nej till mina små pengar jag har nu för de betalar ut så dåligt från A-KASSAN.

Men de kommer säkert säga nej när de ser min lön jag får leva på, för jobbet får man se i stjärnorna efter, men jag får leva som jag LÄR mig NU.

Men vilken miss även här för bostadsbolaget sa även nej till mig när jag lämnade in ansökan om lägenheten för den var så PERFEKT för mig att bo i, allt nytt och fräscht.

Vilken miss för folk som går på den eviga A- KASSAN vilken miss för henne eller honom som så gärna ville bo bra eller kanske satt utan lägenhet, men vilken miss för dem som hittade som handen i handsken då, men fick nej på båda ställena.

Men ska det vara SÅHÄR?

NEJ säger du som läser min blogg.

Nu har vi ett större problem de som är SJUKSKRIVEN för de kan även hamna galet när försäkringskassan betalar ut så lite pengar till dem de kan inte hellre söka den bostaden de borde kunna söka för de kan vara sjuk och trött för deras hälsa sviktar.

Men behöver ett lite enklare hem som nybyggda bjuder på men de får också nej även folk som går vidare till där de har renoverat från topp till tå så får de nej på grund av deras INKOMST för de kan inte hellre leva drägligt fast de är sjuk och trött och vill bara ta igen sig en stund.

Men de kan börja med att de tar ett jobb bara för att överleva en stund eller ett andningsuppehåll för en tid men återigen TILLBAKA sjukskrivningen för de kan lida av både ångest eller andra problem eller vill söka sig ett bättre jobb.

Men varför är SVERIGEDÅLIG på att hjälpa människor som även är sjukskriven.

För folk blev även UTFÖRSÄKRAD och blev tvungen att ta ett jobb även de som var jättesjuk fick hem lappen från försäkringskassan som de fick nej var tvungen ut och jobba fast läkaren lapp fanns det ett nej på.

Men inte hos FÖRSÄKRINGSKASSAN utan ut och jobba fast läkaren såg stora problem, men ut och jobba för du kan säkert klara dig nu.

DE STRAFFAR dem såklart för de sänkte alla pengar för dem så de kan leva ännu sämre fast de kan ha mer utgifter än vad vi som jobbar nu men hur tänkte de då?

Varför kan NORGE betala ut 100% när folk är sjukskriven.

Men svenskarna har SLUTAT TÄNKA ALLS.

Norge betalar även HALV SKATT när de är större saker folk måste lägga pengar på men i Sverige tar de allt en människa ska ha.

Till jul kan folk i Norge betala halv skatt för tänker på att allt KOSTARMYCKET till jul men hur tänker svenskarna inte ett dyft på folket utan de drar allt de kan dra från folket de tänker inte alls på dem.

Men varför kan inte svenskarna se det för vi bor så nära varandra och ändå kan inte svenskarna se det.

Vem är bäst på att HJÄLPA FOLK?

Nu ska jag visa lite priser på vad en lägenhet kan kosta när vi går runt och tittar på dem, men även den som går på den EVIGA A-KASSAN arbetsförmedlingen som är urusel på att hjälpa folk rätt de sitter vid sitt skrivbord och vänder ett papper här och där eller så nekar de personen till rätt jobb eller så tänker de inte ens på den som sitter där och kanske ska bo bra.

Han eller hon som går på A-kassan kan få ut en lön på 10000:- men kanske går och tittar på en lägenhet för de hamnade i STORA PROBLEM för de bodde hemma och ville nu ta en lägenhet.

Men vad hittar de då jo en liten lägenhet som kostar 7500:- men hur ska de då klara av den hyran?

Men vilken MISS att fortsätta att gå till ARBETSFÖRMEDLINGEN.

Men tittar man lite längre för jag kanske vill ha en lite större bostad för där var den minsta tvåan och en 1:a kan vi inte ens tänka oss då, men då får vi betala bort åt 8000.- eller 9000:- men VART ska den personen bo nu?

Jag vet att han eller hon kan inte säga JA till den lägenheten men de hjälper dem att säga nej för de tittar på deras inkomster så de säger nej till dem.

Men vart ska de bo för en del kostar 6000:- men de har även där svårt att klara sig de som går på A-KASSA ELLER SJUKSKRIVNING.

Men hur tänker byggherren nu och VEM kan BO DÄR. 

Men de söker sig vidare till nästa där de har nyrenoverat från topp till tå men där fick de NIANDE NEJ för de såg deras inkomst då.

Men vilken miss att leva på sjukskrivning i Sverige för har det varit i Norge då har det VARIT LUGNT för den personen att leva på sin sjukskrivning för de betalar ut samma lön som han eller hon får från sitt arbete 100% såklart.

Jag tycker att svenskarna kan LÄRA sig av Norge.

Nej de SUGER ut sista pengen från svenska folket nu när vi tittar på alla bostäder nu då blir allt mörkt för mig.

En nyrenoverad lägenhet från topp till tå kostar också en massa pengar att renovera och det vet ALLA vart den notan slutar med.

Men de bord få ett BIDRAG som måste fixa till lägenheterna för att behålla hyran så folk kan flytta in.

För där kan hyran gå från 4000:- men det är en liten 1.a men vill vi ha lite större då kostar det mycket mer bortåt 7000.- eller mer, men kanske vill ha en trea för den passar personen mycket bättre kan vara ENSAM MAMMA som går med sjukskrivning eller A-kassa.

Men måste ha en ny lägenhet men de kan säga nej, men den kostar över 8500:- men även över 9000.- de som har flera barn kan få betala bortåt 11000:-

Men där rök den drömmen för vem kan betala när de får ut en lön från A-kassan men även de som går sjukskriven kan inte ens titta åt de hållet.

Men de kommer säga nej till den personen som önskar att bo lite bättre då eller så är kön så lång och det är svårt idag att hitta en hyra under 5000.- när de har barn.

Men vilken MISS för dem som går på A-kassa eller är sjukskriven men vilken miss att de inte fick ett perfekt jobb där de kan bo och de slapp vara sjukskriven längre.

Vart ska allt folk bo nu när de bygger nytt för det är bostadsbrist för en del VÄGRAR att ta den hyran de blir serverad och en del nekar det för de hade för lite lön att bo där.

Vilken miss för hela landet för det kan sluta med att lägenheterna står tom nu för ingen kan ta den även om de så gärna önskar sig det.

 Men en lön från A-kassan på 1000:- vart ska de ta vägen nu?

Men vilken tur att det finns lite lägenheter till dem att välja på, men en del KLARAR INTE ens av att betala 6000.- för ett hem. De tycker det är för dyrt att bo där när de får ut från 10000:-.a-kassan. Men även de som är sjukskriven känner samma sak.

Det MÅSTE bli en ÄNDRING för de kan annars sluta att bygga bostäder för de kommer tillslut stå tom om det inte ändrar sig såklart.

Folk har barn som bor hemma men får börja bo i KOLLEKTIVT för att kunna betala av den hyran.

Men tänker inte REGERINGEN som styr över landet att de har även de barn eller har de glömt bort sina egna barn nu.

Men även meddelande till alla pensionärer hur livet SVERIGE kan se ut för alla vet att pensionären har dålig ekonomi nu.

Vi hoppas på en bättring för dem med. Alla kanske måste spara undan pengar för att kunna leva ett bra liv.

För pensionärerna kan inte hellre välja hemmen jag har räknat upp nu fast det skulle PASSA dem jättebra när de är gammal även om de får bostadstillägg så räcker inte pengarna till för dem.

Barn är framtiden men vilken framtid barnen får nu om de inte ändrar på framtiden såklart. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.