DJURENS BETEENDE – ANIMAL BEHAVIOR

Här ser vi en sovande katt men vilken mysig katt men hur mysigt har katten i sitt hem som får ligga på bästa soffans armstöd?

Katterna har ett beteende som vi människor har folk glömt bort för hela tiden springer folk iväg och GLÖMMER bort de lilla livet de tog hand om.

Nu har det blivit för mycket STRESS med KATTERNA för folk köper dyra katter som får ett jättetråkigt liv men även billiga katter möter på samma öde som dyra katten för folk glömmer bort dem för mycket och katter kan börja visa upp vissa beteende för vi glömmer bort dem.

Det går att ÄNDRA på för vi kan lära katten på samma sätt som vi lär en hund men, vi lär barnen från början hur livet ska se ut.

Vi kan lära katten på vårt sätt vi kan forma en katt som vi själv gillar så den slipper bli less på hela livet de lever för de behöver lika mycket KÄRLEK och UPPMÄRKSAMHET som vi vill ha.

Men folk har glömt bort det utan de kutar ut och glömmer bort att de har ett liv där hemma som väntar de kanske inte ens har tid med en katt för de VALDE en KATT för att ha ett enklare liv eller så ville barnen ha en liten söt kattunge men föräldrarna var för svag att säga nej när barnet satt och tjatade hela tiden på att de vill ha ett djur men så valde de en katt för det var den enklaste vägen för då slipper de gå ut med katten och de  kan leva inne och katten  tänker inte så mycket på utelivet som en hund gör.

Plötsligt får katten tråkigt för den har för lite att göra barnen kan springa runt med leksaker för att leka en stund katten LÄR sig av BARNEN att nu ska vi ha kul en stund och leker runt med bollen eller jagar någon råtta därute som de har köpt in från en djuraffär nu.

Men så börjar livet med katten bli tråkigt, men nu är allt tråkigt har barnen slutat att leka med katten men vem leker och gosar med katten nu?

Igen för de har inte tid ens för de har nu läxor att göra men katten kanske vill vara med lite mer i familjen att de fortsätter som de började kasta bollen eller råttan igen för att nu ska de ha kul igen för de har glömt bort katten nu och han har JÄTTETRÅKIGT.

Nu undrar katten vart han har hamnat nu

Vart har jag hamnat nu för nu är allt tråkigt för ingen vill längre kasta bollen längre utan de bara går förbi nu men varför det?

Jag sätter mig i fönstret för att titta ut på trafiken där åker bilarna fram och tillbaka men nu är jag så less på att titta ut.

Jag går och lägger mig en stund för att sova lite grann och jag måste se om familjen har kommit hem ännu så jag går ut i hallen och tittar lite grann men nej vilken miss de har inte kommit hem ännu men jag lägger mig och sover en liten stund nu för jag är jätte less på allt nu.

Var är allt folk nu men ingen har visst kommit hem och jag känner mig lite hungrig men maten måste jag VÄNTA på för barnen brukar få först fast jag vill också har mat som de.

Det börjar att mörkna nu men vart ska jag VÄSSA KLORNA nu? Yes jag hittade fina soffan de köpt in.

Men lite grann kan jag vässa mina vackra klor på för de SA INTE TILL MIG när jag vässade på gamla fula soffan för de gick bara förbi då och då och jag fick verkligen vässa klorna för den var så ful då.

Såklart de säger inget till mig fast jag drar mina klor genom deras nya fina soffa hoppas att den inte är för dyr.

Jag kan INTE SE SKILLNAD om den är ny eller gammal men jag fick vässa på deras gamla soffa men varför inte på den nya soffan för de köper så dåliga klös trä till mig.

Jag MÅSTE HA TRÄ när jag vässar klorna men nu har de köpt hem något som bara gör mig sur och de kommer inte ihåg att jag måste vässa klorna på riktigt för annars kan jag få problem med tassarna mina.

Men de tänker inget den här familjen men jag måste tänka på mig själv för de slutade att leka med mig men då får jag försöka få dagen att gå.

Men mina dagar är tråkiga men så kan det bli när man hamnar som INNEKATT.

Ett tråkigt liv utan leksaker igen vill gå ut och gå i koppel för alla har inte tid med det utan katten fixar sig ett EGET BETEENDE och kanske börjar och förstöra mer för det fattas det allra viktigaste för katten ett riktigt klösträd.

Den här katten ÄLSKADE att LEKA för BARNEN började att leka med allt men ibland är en del katter inte så pigg på att leka, men katterna leker ibland de är som oss  vanemänniska.

Jag berättar om ett klösträd som jag har haft.

Men jag har inte någon katt för tillfället men klösträdet är gjort av vanligt trä som vi kan TA ifrån SKOGEN så de kan vässa tassarna på riktigt för de kan förstöra allt i hemmet.

Jag fixade ETT EGET KLÖSTRÄD till katten men tog det från ett vanligt trä men de förstörde aldrig möbler eller annat i mitt hem. Katterna har levt som innekatt och utekatt men aldrig förstört något för mig.

Innan jag hade skaffat mig klösträd såg den ena katten hade klöst under soffan men det var TRÄ där hon KLÖSTE, men hon klöste inte på något annat ställe.

Katterna ska ha så mycket uppmärksamhet för att slippa problem i familjen för det är lika bra katterna får vara med för att SLIPPA PROBLEM med dem.

Jag LÄRDE kattungarna på en gång när de var på väg upp ur korgen jag lyfte upp och satt dem i kattsandlådan på en gång för ibland satt det en hög med kattungar och kissade i lådan.

Jag tog kattungarna på en gång så de hann aldrig kissa på golvet men de kissade alltid i lådan. Jag har alltid sett att katter är duktig på det när man lär dem på en gång. Jag har haft så mycket katter och kattkullar och gjort på samma sätt.

Jag fick hjälpa dem ibland när man ser att de ska upp i kattsandlådan för då försöker de KRAVLA sig upp i den.

Jag har aldrig haft problem med katter som kissar inne utan lärt dem från början allt.

Men jag började med innekatter men jag flyttade så bra så jag kunde SLÄPPA UT DEM.  

Jag måste berätta om JULEN när jag hade en KULL med KATTUNGAR vilken härliga minnen jag har från den tiden. Men vilka personligheter de är.

Jag har haft kattungar två jular och de kan få vara med när jag klär granen, men de är extra nyfiken och jag tänkte att de kan få VARA MED när jag klär granen min.

Det kutade runt kanske 4 eller till 6 kattungar runt granen men de fick vara med att klä granen med för de är som barnen LIKA NYFIKEN som barnen kan vara.

Men vilka härliga minnen för katterna SITTERFINT och tittade på lådan när jag tog upp.

Kattungarna satt och tittade på när jag klädde granen men de gick runt eller så tittade de i lådan där jag hade mina kulor.

Men de satt så still ibland och bara tittade på när jag klädde granen men det riktigt LYSTE från kattungarnas ÖGON för allt var så spännande när jag hängde upp varje kula i granen.

Men jag hängde dem i plast längst ner och de finare kulorna och annat pynt längre upp på granen för att säkra mig för kattungarna för de kan vilja leka med kulorna mina men för säkerhet så spridde jag ut olika kulor där jag kände mig säker för dit kan de inte klättra alls.

Vilken miss för kattungarna var INTE alls så intresserad av mitt pynt men de gick runt och tittade under granen tittade på någon kula då och då.

Men de reva aldrig ner en enda kula för mig för kattungarna var så FÖRSIKTIGA när de gick runt och tittade.

Jag gjorde så för att slippa problem har jag sett nu genom att mina katter alltid fick VARA MED.

Jag lärde katterna att inte kliva på MATBORDET för jag tycker att det inte är så trevligt med katter på bordet. Jag har behandlat dem som jag vill ha dem försökt att orda det bästa för dem.

Jag minns att katten VALDE ut en speciell plast i soffan men hon fick behålla den för soffan var rätt stor. När det kom vänner till oss då sprang hon raka vägen till sin plats för hon var rädd att hon tog platsen från henne. Men det var lugnt för hon ville inte sitta i en massa katthår, men katten såg inte det.

Men folk kan ha problem och jag fattar inte något av det för jag har aldrig haft problem med katterna men de har varit olika personligheter mina katter för ingen är lik den andra men jag har HÄRLIGA MINNEN FRÅN DEM.

Jag kommer tillbaka och berättar om mina minnen nu berättade jag lite om julen och klösträdet.

Men jag älskar att berätta om deras olika personligheter för de är så olika.

Jag bor mitt i staden och har svårt att ha katter här och jag gillar när katter får springa fritt för de är enklast för mig att ha, men jag mår bättre själv av det.

Katter är UTTRÅKAD idag men det kanske inte syns utåt men de har inte så kul idag. Innekatter behöver extra uppmärksamhet och kärlek från familjen.

Men en utekatt har så många ANDRA INTRESSEN så de kan glömma bort familjen för de måste jaga råttor eller så hitta de någon fågel men de blir aldrig less på livet utan hela tiden nya upptäckter för katten.

Men tycker om att komma hem till familjen när de är hungrig eller kanske gosa lite grann med familjen eller så söker katten en EGEN VRÅ och orkar inte med familjen just då.

Eller så har de ätit en råtta eller fågel och inte alls är hungrig.

Men de är mycket ENKLARE med en utekatt för de kan gå på lång strapatser som en innekatt inte kan göra.

Ägaren som får se till att hålla SAMMA RUTINER som när han eller hon var liten kattunge för de vill samma sak såklart men en del glömmer bort det när de har haft katten ett tag att de är vanemänniska katten.

Det du BÖRJADE MED då är det bäst att göra det hela livet för innekatten kan mer känna sig hemma eller så blir de mycket mer glad när de får fortsätta på samma sätt som när han eller hon dök upp i familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.