LINN MIN YNGSTA DOTTER

Jag möter på en ny man och fick min tredje dotter.

Linn fick problem på det ena dagiset hon gick på, men HON GILLADE ATT VARA HEMMA HOS MAMMA OCH PAPPA.

Linn började på ett dagis som gav henne JÄTTEMYCKET UPPMÄRKSAMHET och en fantastisk personal.

Men där fick Linn sluta på grund av att vi hade köpt ett parhus och var tvungen att flytta från stället.

För det blev mycket friare för oss för Linn kunde själv springa ut och leka med sina kompisar men det BLEV MYCKET ENKLARE PÅ MÅNGA VIS för vi hade även en katt som fick själv börja gå ut, men även lättsammare för hunden.

Det var ingen trafik alls dit vi flyttade utan fri från all trafik utan trafiken gick på utsidan.

Men de andra barnen bodde fortfarande hemma så Yasmine fick det MYCKET BÄTTRE genom att skolan låg så nära för henne.

Min Linn FICK STORA PROBLEM PÅ DAGIS men hon fick var hemma så mycket för han var mycket arbetslös som tur var.

Han tog med Linn i bilen och åkte iväg och gjorde sina rundor men hon fick gunga som barn gillar eller så hittade han på annat med henne, men hon FICK VAR HEMMA SÅ MYCKET HON VILLE.

Jag jobbade heltid på ett kansli men jobbade in varje timme extra för att kunna vara ledig på sommaren för att bara vara med mina barn såklart jag tog på mig varje extra jobb där och jag hade många timmar till överse så jag kunde vara ledig länge på sommaren.

Men det gjorde jag för mina barn såklart för de SLAPP DAGIS OCH FRITIDS men även efter en lång skolgång behövde barnen ta igen sig för de var så himla trött.

Jag minns när min Linn fick så MYCKET PROBLEM PÅ DAGIS hennes första år i livet.

Men vi har kanske förstört för henne för vi hade inget val än att ha dagis även min mamma var där och hjälpte mig med mina barn när det krisade för oss såklart.

Men jag tänkte inte så mycket på det men Linn var ibland så ALLVARLIG NÄR JAG LÄMNADE HENNE hon sa inte så mycket, men jag tänkte inte så mycket för barn kan vara lessen när vi lämnar dem på dagis.

Men jag såg bara Linn blick hur hon mådde när vi lämnade henne men jag tänkte jämt att det går över men det gjorde inte det.

När vi kom och hämtade Linn från dagis då sprang hon emot oss och var SÅ HIMLA GLAD när vi kom hämtade henne, hon plockade snabbt ihop sina saker för snabbt komma ut genom dörren från dagis.

Det gjorde inte saken bättre för oss men jag såg även att LINN VAR DÅLIGT KLÄDD för de hade själv satt på sig både halsduk och extra kläder under sin jacka för det var kallt ute och min dotter hade inte ens sina extra strumpor i sina skor som jag hade stickat till henne för att ha dem i skorna.

Men Linn hade ingen halsduk alls på sig men det var kallt ute så jag var så arg på kvinnan i flera år efter den tiden men jag har mött på henne idag, men hon slutade på dagis som tur var.

Hon fick en rungande utskällning från mig och frågade varför hon inte hade satt på min dotter hennes kläder när det var så kalt ute?

Men hon hade inget att svara utan stod bara och sa inte så mycket och jag minns att jag drog i hennes halsduk för att visa henne vilka fel hon gjort och stå där fullt påklädd, men inte tänk på min dotter.

Jag minns att min mamma var arg på dagis när de glömde bort att sätta på dem vantarna när barnen satt på gungan och gungade utan vantar när det var kallt ute. Min mamma retade sig mycket på det för hon kunde hämta dem ibland.

Dagis hade så svårt att klä på demtt det vi hade sagt till om.

Men de hade väl svårt att ha uppsikt har jag tänkt för de kan ta av sig vantarna när det blir för varmt, men de kan inte ta av sig tjockstrumporna de har på sig.

Jag vet när jag satt och kände in dagis alla problem de har, men jag kände att JAG HADE RÄTT  för barn ska inte vara på dagis första åren av sitt liv för nu har jag jämfört mina barn helt och ärligt för er.

För min mellersta dotter BÖRJADE PÅ DAGIS NÄR HON VAR 3 ÅR och min ÄLDRE DOTTER HADE EN FANTASTISK DAGMAMMA som bara brydde sig om henne för hennes egna barn var utflugen för längesen.

De har haft sporadisk kontakt efter den tiden.

Linn skulle ALDRIG BÖRJAT PÅ DAGIS ens utan varit hemma såklart men vi hade svårt att stanna hemma på grund av ekonomiska skäl.

Jag minns jag pratade med en kvinna som jobbade på dagis men såg att det MÅSTE VARA NÅGOT PROBLEM på min yngsta dotter när hon ville hem så snabbt från dagis för barn brukar i den åldern gilla dagis för de har så mycket vänner där eller bra personal.

Men jag hade bra personal på första dagiset när jag flyttade upp för de gjorde som ingen skillnad på barnen utan GAV MINA BARN UPPMÄRKSAMHET.

Men inte  andra dagiset gav Linn någon uppmärksamhet för de gav de andra barnen mer uppmärksamhet, men hon hade behövt så mycket av den varan  KÄRLEK FÖR ATT STANNA KVAR PÅ DAGISET.

Vi bestämde oss en dag plocka ur min dotter från dagis men det var hennes lyckligaste tid.

Linn säger till mig en dag när vi sitter vid FRUKOSTBORDET ”TACK SNÄLLA MAMMA”, säger hon till mig fast hon var så liten.

Men Linn var så ÖVERLYCKLIG ATT FÅ STANNA HEMMA.

Men vi fick gå smygvägar för att stanna hemma men vem är viktigare än vår dotter då gör VI ALLT FÖR LINN SÅKLART.

Han var mycket arbetslös som hjälpte oss såklart för vi fick till och med ljuga för han fick skriva på ett papper där min mamma som stod som barnvakt för vår dotter för annars hade han fått stora problem med pengarna.

Han gick och stämplade då och måste söka sig jobb eller annat. Men det var mest han som tog hand om Linn för han var hemma mer med henne. Han gillade att vara hemma med henne.

Jag kunde LÄTT ÅKA TILL KOMPISARNA när jag ville för han tog gärna hand om Linn. Jag hade aldrig på problem med det utan han gillade att var hemma med henne. HAN ÄR HEMKÄR.

Vi fick ljuga för att RÄDDA VÅR DOTTER och visst hade vi dåligt med pengar ibland, men vi fixade det såklart för vi hade folk som kunde hjälpa till ibland.

Men Linn fick vara hemma TILLS HON BÖRJADE SKOLAN PÅ RIKTIGT.

Men jag flyttade även fram tiden här så Linn fick vänta 1 år för det var jag som ville ha henne hemma för jag såg att hon kunde få leka ett år till för jag tyckte att de var förtidigt att börja vid 6 år. Skolan hade gjort så mycket ändringar, men de litade inte jag på utan lät henne stanna hemma.

LINN BÖRJADE PÅ FÖRSKOLAN men hon tyckte barnen fjantade sig för mycket där för nu skulle hon börja på skolan på riktigt.

Jag sa till henne ,”du kan vara hemma ibland om du är trött och vill inte gå alla dagar utan du kan vara hemma lite som du vill när du börjar på förskolan, men på en riktig skola får du inte stanna hemma utan måste gå varje dag även om du är trött och vill stanna hemma så måste du gå dit.”

Men Linn förstod det men hon tycket att de bråkade för mycket där men LINN GILLADE ATT GÅ DIT.

Det var festligt när jag skriver detta för jag ville inte att hon skulle börja skolan förtidigt, men Linn måste nog tyckt att hon var mogen att börja skolan på riktigt.

De är 3 TJEJER SOM STRUNTAR I ALLT  PÅ FÖRSKOLAN UTAN DE BÖRJAR ATT LÄRA SIG LÄSA DÄR och de var så himla intresserad av det. De sitter och lär sig att läsa så de kan till och med läsa en bok.

Jag hann knappt med här för plötsligt så började Linn läsa med mig när vi läste sagoböckerna.

Jag brukar alltid sitta med mina barn när de håller på att lära sig läsa och räkna, men JAG HANN ALDRIG MED LINN utan hon fixade det själv på förskolan.

När Linn började PÅ RIKTIG SKOLA DÅ LÄSTE HON för andra barnen för det var bara hon som kunde läsa i klassen för de andra höll på att lära sig läsa.

LINN LÄSTE JÄTTEBRA SÅ FRÖKEN LÄT HENNE LÄSA FÖR DE ANDRA I KLASSEN.

Linn fick först problem i klassen för det var en kille som ställde till för henne för han hade det jobbigt att lära sig läsa. Han blev svartsjuk på min dotter.

Jag ringde upp hans föräldrar och undrade var det var och jag minns jag pratade med hans pappa då.

Men det kom fram att killen hade så kämpigt i skolan att lära sig läsa och då förstod jag att killen var så himla svartsjuk för hon kunde bara sitta själv i ett hörn och läsa en bok. Och det gjorde att killen blev svartsjuk på henne.

Men Linn älskade att läsa böcker FÖR HENNE VAR DET BARA BÖCKER SÅKLART.

Men Linn hade faktiskt svårt att gå FÖRBI DAGISET för hon gick snabbt förbi dagiset för hon vill inte ens se åt de hålet.

Ibland så tog vi en vanlig promenad men tog den vägen förbi dagiset, men jag såg på Linn vad hon kände, men hon sa det själv att HON VAR SÅ HIMLA GLAD ATT SLIPPA DAGISET.

LINN FICK DET BRA NÄR HON LÄMNADE DAGIS.

Linn hade mycket vänner att leka med där vi bodde för det var enkelt att gå ut och leka med kompisarna. Hon fann mycket kompisar i området vi bodde. Det var lätt att leta igen en kompis där för många barn var i hennes ålder.

Det var alltid lätt att fylla på med barn NÄR DET VAR BARNKALAS för de flesta bodde i området.

Men det fanns en del som bodde utanför området även de blev bjuden på kalaset.

Barnen sprang mellan parhusen för att leta igen sin kompis så det var aldrig problem där, men hon var lätt att leka  med.

Vi är så olika för alla barn passar inte på dagis som ni sett.

Jag känner till en kvinna som fick ta bort sitt barn från dagis, men hon fick också problem på sitt sätt, men hon tänkte på sitt barns såklart och jag rådde henne även till det för vi pratade ibland om det.

Men hon gjorde som vi gjort.

Men de är vuxna nu men jag minns den tiden mycket väl hur det var.

Jag hade rätt om dagis att barn ska stanna hemma tills de är 3 år.

Men även skolorna har jag måste rädda dem ifrån om läraren inte var bra för barnen ska ha ett långt liv då byter jag ut läraren om jag kan såklart. Eller bytt skola.

JAG ÄR GLAD ATT JAG KLARADE AV MINA BARN för de har klarat sig såklart de har familj och barn idag men Linn har inget barn, men hon är inte ensam utan har en man och katt vid sin sida.

Nu kan jag inte börja om med barn men jags kulle göra allt för dem så de FICK STANNA HEMMA eller så fick de BÖRJA VID 3 ÅR.

Min äldre dotter började hos en dagmamma och där är det som att spela på lotteri med barnen.

Men hon var så lite på dagis för det var mest fritids för min äldre dotter. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.