NATHALIE MIN ÄLDSTA DOTTER

Nu kommer jag tillbaka till min äldre dotter men har en känsla av att vi kan få se lite mer av Nathalies liv med mig.

Men tiden är förbi såklart för Nathalie är vuxen och har egna barn, men tiden med henne finns fortfarande kvar även om hon är vuxen idag så glömmer jag inte bort den underbara tiden jag fick ha med henne.

Men nu har Nathalie gått vidare på sitt sätt men tiden finns fortfarande kvar hos mig.

Nathalie gillade att hitta på nya hyss men NATHALIE VAR PÅHITTIG på många sätta, men man kunde få gråa hår för man kunde inte vända sig om för då hade en ny sak åkt i golvet. På den tiden var Nathalie ute på SIN STORA UPPTÄCKTSFÄRD som vi vuxna inte förstod alls av hur barn lär sig efter årens lopp att vara den perfekta dottern som vi alla önskar att vi kan vara.

Men det kan bli både upp och ner när vi skulle hälsa på folk för Nathalie vill också vara med i gemenskapen fast vi ville inte att hon skulle röra en ända grej för då vet man inte vad som händer.

Nathalie kunde bara lätt släppa ner sakerna hon höll i, nu for den i golvet eller oj nu föll den från bordet men varför puttade hon ner den saken för mormor?”Jag vill ha uppmärksamhet från dig mamma och mormor.”

”Du blev inte så glad, men jag ville bara testa mormor för att se vad som hände, för du har så fina glittrande saker mormor, och då måste jag få känna på dem, för mina egna saker är inte så kul.”

”Du har så mycket glittrande saker mormor, så jag kan inte låta bli att se vad som händer om jag rör lite mer på saken mormor, varför kan jag inte få röra på dem som jag så gärna vill mormor?”

”Du är inte alls snäll när du inte kan hjälpa mig att se dina fina saker för jag vill också se på dina fina saker mormor, men mamma varför kan du inte förstå, att ni kan låta bli mig att jaga mig, för jag kan bara känna lite grann på sakerna mamma.”

”Kan du inte säga till mormor? för hon håller bara på att gömma dem för mig.”

Det var ett enda jagande med min dotter speciellt när vi var på besök hos mormor för då måste jag jaga Nathalie för att hon inte skulle riva ner dyra sakerna för mamma. För hon kunde vara så påhittig och bara släppa en sak i golvet för att se vad som hände då.

Nathalie var en livlig tjej min dotter men nu är hon mer försiktig med allt, men då måste hon bara röra på sakerna och känna på dem. Mamma hade en del kristall som glittrade extra mycket eller så hade hon annat som gjorde att det var så himla intressant att känna på när hon var liten tjej.

Men tiden har ju gått sedan vi lämnade Sessan men minnena finns kvar.

Nathalie står bara där och gråter så himla mycket för DÅ SAKNAR HON SIN KATT SÅKLART för vi måst ge bort katten genom hennes astma och hon mådde dåligt efter att vi gav bort dem båda två.

Nathalie kände att det inte alls var kul att förlora sin bästa vän för kattens sov så mycket hos henne och då blev det problem när hon fick kattungen, men då fick hon problem av det för Sessan sov alltid ihop med sin kattunge när hon skulle sova då.

”Katten mamma, varför har du tagit bort min katt, nu kan jag inte sova alls, varför har du tagit bort min Sessan mamma? varför har du gjort mig så illa nu? jag vill ha henne här, för hon ska sova hos mig mamma, och inte hos någon annan, jag kan inte hjälpa att jag blev sjuk.”

”Men kan vi inte ta bort min sjukdom mamma, så jag kan ha min Sessan hela tiden, kan vi inte ta bort min sjukdom mamma, för jag vill ha Sessan nu, och kan vi inte städa bort min sjukdom mamma?”

”Varför ska jag bli sjuk mamma? varför kan vi inte sluta tänka på att jag har astma, kan vi inte tänka att den är borta nu? och vi kan ha min Sessan kvar mamma, men varför måste du ta bort min katt som jag älskar så mycket?”

”För hon är min katt det vet du, minns hur hon kom bara till oss den gången, och hon har ju bott hos oss hela tiden, och jag kan inte ge bort en katt som bott hos hela tiden, för hon flyttade in hos oss mamma.”

”Nu måste hon flytta till några andra och det är inte bra, för hon kan aldrig gilla dem som hon gillar oss, för hon kom först till oss, det minns du så väl mamma, och hon var så himla glad när hon kom Sessan och hon var vår katt som flyttade in till oss.”

Nu måste hon flytta för att jag är sjuk mamma, men det är inte rättvist alls, för jag kan nog bli bra, vi måste ta bort min sjukdom, för jag måste ha min katt igen, för nu kan jag inte sova med en tom kudde bredvid mig, där ska hon sova min Sessan.”

”Varför har ni tagit bort henne mamma nu, varför kan inte hon få vara och sova hos mig, hon kommer varje natt upp till mig, för att sova på min kudde, för hon har egen kudde mamma att sova på min Sessan, men vem ska då sova där när inte Sessan är där mamma.”

Det blev stor sorg i familjen men jag lyssna på dem som kan astma men IDAG HAR JAG ÄNDRAT PÅ ALLT för hon flyttade in hos oss och var en katt vi avgudade för hon var så snäll och skötsam på alla vis.

Sessan rev aldrig ner saker utan kunde spatsera mellan ljusstakarna till jul men hon var så himla smidig Sessan för hon kunde bara sitta där och titta i ett fönster för att titta ut, men hon gick mellan sakerna i fönstret, men hon rev aldrig ner utan hon kunde gå så vackert genom allt jag hade till jul,

Jag hade en ljusstake i fönstret men Sessan gick så fin där utan att ens riva ner en ända sak.

Jag lärde henne att gå i koppel så hon kunde gå ut lite grann men sen flyttade vi och då fick hon springa ut själv när hon ville. Men hon var inte borta så mycket.

SESSAN VAR FAMILJENS KATT på många sätt för hon var så himla tacksam när hon kom till oss för hon sov i flera dagar för hon var så trött efter vi hade hittat henne.

Från början var Sessan en hittekatt som vi fick ta hand om men hon sov av trötthet på stolen och jag var så rädd att någon skulle ringa och leta efter henne för jag var tvungen att kontakta kattklubben när vi hittade henne, men det var ingen som tur var hörde av sig ens SÅ VI VAR SÅ GLAD.

Men Sessan hade blå vackra ögon genom att hon var halv siames.

När vi sitter i soffan då går Sessan från knä till knä för att visa hur tacksam hon var och SESSAN TACKADE OSS PÅ SITT SÄTT, men hon gick till mitt knä och mina flickors knä, men även mammas knä och tackade för att hon fick stanna hos oss. Under tiden som hon tackade oss då satt hon en stund i knäet och tittade på oss och vidare till nästa knä.

Men Sessan var underbar och jag har själv gråtit många floder efter  Sessan.Nathalie är så glad när Alfa kommer hem och är tillbaka i familjen.

”Jag vill bara rufsa och ta i Alfas päls, men vad glad jag är att du inte lämnat oss, men varför var du borta ett tag från oss? men vad jag är glad att du är hos mig för du är min hund med.”

”Varför är han så arg på Alfa, för hon kan inte hjälpa att hon måste ut mamma, för jag kan inte gå ut nu, för nu måste han hjälpa dig mamma, och jag har svårt att gå ut nu, för jag måste träffa mina kompisar mamma.”

”Men då måste han gå ut med Alfa mamma, men vad glad jag är att hon är tillbaka till oss, och jag måste krama henne så mycket, men mamma vad jag är glad att du hämta hem Alfa, för hon ska bo hos oss såklart, för hon är vår hund Alfa, men du måste inte ge bort henne mer, för hon måste nu stanna hos oss mamma.”

”Men vad hennes päls är härlig att ta i, men oj, nu blir jag ännu mer glad att du är hemma igen, för du är min hund med så det så, du kan inte lämna henne mamma, för hon måste vara hos oss, för hon har alltid så bra.”

”Men Alfa har dig mamma och mig och mina systrar och oss, för han får inte vara dum igen, du litar på att ha Alfa, för hon är ju vår hund nu, och du har ju själv betalt för vår hund.”

”Du kan inte lämna bort henne för då blir jag så himla lessen mamma, för jag vill bara krama henne päls nu och hela henne mamma, för du måste säga till honom, han kan visst gå ut när du har så mycket hemma mamma, men du måste säga till honom.”

Varför kan du inte säga till honom, för jag gillar inte han så mycket, men jag måst acceptera allt nu, för du kan lika bra lämna honom så vi kan få lite frid i familjen mamma, för han är inte snäll med dig mamma, för han kan inte se att du är så trött när du har jobbat.”

”Men du har inte sagt något till honom, för han är bara till besvär för dig mamma, men du kan väl säga åt honom nu, att aldrig mer lämna Alfa för hon ska vara hos oss nu så de så.”

Men tiden har gott sedan vi lämnade Alfa men hon var en fin familjemedlem som jag nu idag ser att jag gjorde så många fel att inte trycka på mer, men VI KÖPTE ALFA TILL FAMILJEN MEN FÖR ATT STANNA HOS OSS.

Han var dålig på att se det för vi måste vara två när vi har en hund, vi måste dela på arbetet, men han har aldrig sett det utan det var jag som fick strida om det, men han har än idag inte sett detta att vi var tvungen att lämna bort Alfa på grund av att vi dela upp vårt arbete för lite.

JAG VÄRNAR OM DJUREN när jag inte orkar med då kan jag inte fortsätta på samma sätt.

Det var mycket jobb med en collie för pälsen ska skötas men det var jag som fixa den biten för en hund måste man ta hand om på rätt sätt för ibland fick jag klippa klorna på Alfa och det var så enkelt med ljusa klor. Eller så kunde hon så lukta illa i munnen då var jag framme med tandborsten på henne. Hon gillade när jag pysslade om henne.

Jag hade barn och familj men nu har jag inte barn och då har det VARIT MYCKET ENKLARE att ha hund eller katten själv.

Nathalie saknade Alfa såklart för HON VAR EN HÄRLIG OCH GLAD HUND, men kunde rymma väg när hon var sugen på korv för då hade en vän till mig börjat bjuda henne på falukorv och hon gillade falukorv min hund så ibland kunde hon ringa mig och berätta vem som låg utanför henne dörr, jo det var Alfa för nu var hon sugen på falukorv igen.

Men när vi flyttade parhuset då slutade Alfa att rymma från gården för på andra platsen då låg hon lydigt utan för köksfönstret så jag hade uppsikt eller på baksidan för vi bodde först i ett radhus, men flyttade efter ett tag till ett parhus.

När vi hade sålt Alfa så fick vi höra att hon kunde även där rymma från dem när hon blev lite uttråkad, men HON VAR HÄRLIG ALFA.

Tiden har gått för min dotter, men minnen finns kvar hos oss vi kan inte ändra om det som var utan minnena finns kvar där.

Nu har hon familj och egen hund att ta hand omMITT FÖRSTA BARN BIRGITTA ANDLIG INSPIRATION

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.