LINN YNGSTA DOTTER

Ibland vet man inte vart tiden har tagit vägen med Linn för allt har gått så himla fort ibland så är hon utflugen ur boet.

Men vi bor väldigt nära varandra.

Linn har alltid legat nära mig som jag vill ha mina barn.

När Linn var barn hade hon svårt att sitta ensam hemma för hon kände av att hon inte var ensam för då  kunde det dyka upp andar som hon inte alls vill ha i sin närhet utan hela tiden skyddar sig mot det okända. Ibland stod hon ute på gården när vi kom hem för då var hon så rädd för det hade dykt upp något obehagligt hemma. Men JAG FICK LUNGA NER HENNE lugna ner henne för hon hade så svårt att skaka av sig rädslan.FÖRSÖKER SKYDDA SIG MOT DET OKÄNDA.

Linn tänker inte på andar men hon har en pappa som gillar att prata om det för han är så himla intresserad av det okända, men det är inte hon för hon är mer rädd, men han drar dit dem. Han tänker inte på det

Men nu har tiden snabbats på för henne för hon har redan tagit studenten för längesen för jag BLIR ALLTID PÅMIND om den tiden när andra tar studenten, men hon tog den för många år sedan.

Inför ett födelsedagskalas.

”Mormor vart håller du hus nu, ska du inte komma hit nu, för jag ska ha kalas med mina kompisar nu, mormor vart håller du hus nu? jag måst göra i ordning min tårta nu, för nu måste jag ha kalas mamma.”

”För nu ska du bjuda mina kompisar mamma, kan du låta bli att flytta fram tiden för nu måste jag gå iväg med mina kort och jag måste dela ut dem till mina kompisar, vart håller folk hus, för vi måste bli klar nu, och nu får jag så bråttom mamma att fixa mina kort, för jag fyller år nu mamma och vi måst fixa dem nu.”

”Jag vill bjuda mina bästa kompisar nu, varför är kompisarna inte hemma, jag får lägga koret i lådan så de kan komma på mitt födelsekalas nu, för jag måste ha mitt kalas nu mamma, men varför har du bytt ut datumet mamma för jag vill ha mitt nu, och då ska vi ha mitt kalas nu, och inte till helgen bara för de inte är hemma.”

”Jag vill ha mitt nu mamma och tänker inte vänta alls, men varför ska jag vänta till helgen mamma för jag fyller idag, och jag vill ha mina kompisar idag mamma, och inte när jag inte fyller år mamma, utan nu ska jag ha mitt kalas.”

”Jag har gått och delat ut kort för en annan dag när jag inte fyller år utan ett annat datum ska vi ha kalas som jag inte fyller alls på.”

Ibland fick jag flytta fram födelsekalaset till en annan dag men det kanske inte var så populärt men Linn accepterade det för det var enklare att ha det på en helg när folk var ledig eller så fick vi vänta in pengarna.

Men Linn ser ut att inte gillar det men IBLAND HADE VI INTE SÅ STORA VAL än att flytta födelsedagskalaset till en annan dag.Linn vill att jag ska vara hemma men  hon leker med en leksakskatt. 

”Stanna hemma mamma med mig, varför kan du inte vara hemma nu? varför måste du jobba så mycket så vi måst fixa allt själv, med pappa mamma, han kan inte samma sak som du kan, varför kan du inte vara hemma mer mamma?”

”Jag har inte alls kul när jag måste vänta på dig för du har inte ens sett min nya katt, men den kan inte ens gå utan den rör sig som den vill själv, men det är min nya katt som kan gå själv, kan du inte komma och titta på min katt mamma, för jag måste ha lite hjälp nu för katten har nu börjat tappat fart mamma.”

”Katten går så konstigt nu mamma, men kan du inte sätta i så den går mycket bättre mamma? varför kan du inte fixa min katt nu mamma?”

”Du måste fixa så den rör sig lite mer nu, men vart är mormor nu, för hon skulle komma till mig för hon lovade komma en annan dag mamma?”

DET VAR EN LEKSAKSKATT som jag hade glömt bort helt när jag känner in Linn så  sitter jag tänker på den katten, men jag hade glömt bort den helt att hon hade en katt som kunde gå. Men hon hade en katt som kunde gå.

Här handlar det om Sessan men håller på att jaga henne.

”Varför kan inte Sessan vara lite snäll med mig nu? för hon bara går ifrån mig mamma, varför går hon ifrån mig bara för jag älskar att jaga henne?” Sessan bli lite rädd när jag skrattar för mycket nu.”

Här handlar det om Snuffsan och Fanny.

”Men varför kan inte Snuffsan låta bli att bita mig i foten, för hon är elak min katt, för hon bara biter mig och blir sur på mig när jag försöker vara uppe mer, då biter hon mig i tån mamma.”

”Varför är Snuffsan så dum idag för nu vill hon inte ens sitt bredvid mig, för hon är så sur Snuffsan mamma, för hon är bara din katt mamma, för pappa gillar mer Fanny för hon är mycket snällare än Snuffsan, för hon är arg och elak katt mamma, men hon gillar bara dig jämt.”

”För Snuffsan går bara till dig mamma jämt, för mig vill hon inte vara med, för Fanny är mycket snällare än Snuffsan mamma, men du ser inte det, utan Snuffsan får alltid bestämma och få som hon vill, men hon och du Snuffsan.”

”Men Fanny är snäll och så gosig och det tycket pappa med att Fanny är mycket snällare än Snuffsan, men Snuffsan är så ilsken av sig när hon tittar på mig med sina fula ögon mamma, men du måste ha henne kvar.”

”Men jag gillar Fanny mer mamma, men varför ska vi ha Snuffsan ens kvar för hon är bara snäll med dig mamma du försvarar henne jämt och jag blir trött på det.”

För hon är inte snäll Snuffsan när hon ska vakta och bitas i foten eller jag kan inte ta i henne som jag kan med Fanny mamma, men du gillar Snuffsan mamma, men det gör inte vi, för hela familjen ser att Snuffsan har problem, jag kan inte röra henne och igen kan röra henne bara du som hon älskar så mycket.”

”Men nu vill jag inte ha henne när hon inte gillar mig och pappa, för Fanny kan pappa gå ut med, men det kan du inte med Snuffsan för hon är så arg om man rör vid hennes päls, för hon bli så irriterad då när jag rör vid henne mamma.”

Vi hade två katter som hette Snuffsan och Fanny men Linn lärde även känna Sessan men då var hon liten tjej när jag hade Sessan, men Snuffsan kom efter Sessan.

Men Snuffsan hade problem genom att hon blev instängd i en soffa med lock när vi hade hämtat henne, men det var granntjejen som hade stängt inne Snuffsan första natten vi hade henne. Men efter den gången var Snuffsan alltid på vaket när det kom barn men speciellt om barnen var små och kunde röra sig då var hon alltid på sin vakt för hon var rädd att någon skulle röra henne. Hon var jätterädd när vi hittade henne i soffan för hon hade nyss flyttat hem till oss.

Snuffsan blev en problem katt för mig men hon var snäll mot mig, men hon litade på mig och hon blev nervös efter den gången men hon fick så mycket vackra kattungar som Fanny kommer ifrån. Jag kunde henne och kände av henne och därför skyddade jag henne så mycket för jag kände henne så väl.

Men Fanny var den som var snäll för henne kunde de göra som de ville med men Snuffsan var alltid på sin vakt även när hon fick en massa kattungar så vaktade hon dem enormt.

Snuffsna satt och vakta Fannys kattungar med när hon redan var klar med sina kattungar då låg hon och vaktade henne när Fanny var på ute.

Jag har aldrig sett en katt vakta sina kattungar så mycket som Snuffsan gjorde för hon var till och med och sade till mig att lägga skydd där hon såg att det fans små hål i köket så hennes kattungar kunde krypa in.

Jag fick alltid göra samma process när hon fick nya kattungar då var det dags igen att lägga en massa böcker så kattungarna inte kunde krypa in någon springa i köket. För det finns alltid springor i köket antigen vid diskmaskinen eller vid något köksskåp. Men hon och jag gick vår runda runt vårt kök för att kolla igenom allt.

Jag har så mycket historier om henne men även om alla katterna som jag gillar att dela med mig av.

Men Snuffsan var sista katten vi hade men blev kvar länge i vår familj men jag kunde henne och visste vilket humör hon var på, men hon gjorde aldrig mig illa, men hon kunde bli irriterad på familjen ibland, men Fanny var väldigt snäll katt som kunde springa ut och vara borta länge.

Men Fanny hade hela skogen runt sig men hon luktade alltid skog när Fanny kom hem.

Jag minns när Fanny skulle ut och prova på själv att vara ute då sa jag till Snuffsan, ”kan du gå ut och hämta hem Fanny nu för nu har hon varit ute för länge och måste komma in nu.” Snuffsan går iväg på en gång och hämta Fanny åt mig.

Men Snuffsan kom hem på en gång med Fanny.

Här jagar Linn efter Sessan.

Det är så kul att jaga efter katten nu, jag hör Linn skrattar när hon jagar efter katten.

Linn  vill att mormor hjälper henne upp på stolen.

”Kan du hjälpa mig mormor för jag vill upp på stolen nu, jag vill se ut nu mormor, kan du sitta vid mig, jag måste ner från stolen nu.”

Linn leker med Alfa.

Jag  en bild av Alfa,  ”jag måste känna på hennes päls nu mamma, varför kan inte Alfa ligga kvar nu, jag kryper under bordet nu, jag ger Alfa en leksak men inte mina leksaker får hon, jag ger något annat till henne, jag vill gå ut nu, för du är ute mamma med Alfa.”

Här l eker Linn med pappa.

”Pappa pappa hör jag han lyfter upp henne, sluta lek med din mustasch för du är så vass jag springer ifrån dig hi hi, kan du jaga mig igen, men varför är du inte intresserad av att jaga mig, måste du prata med andra nu?”

Linn ska iväg och bada med mamma och pappa 

”Kul pappa ska vi iväg och bada nu, jag måste ha min badring med mig, kan du inte stanna kvar i bilen mens du väntar på mamma, för jag vill inte sitta här ensam, varför bli du och mamma aldrig klar när vi ska iväg och bada mamma?”

Ja nu ska vi väg till Lit, men vilken tur O vad glad jag är vi ska iväg och bada mamma och pappa, nu kan jag ha min badring, men jag måste inte vänta på Yasmine vart håller Yasmine hus nu? för vi måst åka iväg nu?”

”Men ska Yasmine ha med sig någon kompis också, men varför kan vi inte åka på en gång, för det är så varmt nu, och jag vill inte sitta här och vänta mens ni plockar ihop badsakerna och fikat ni ska ha med er för ni, blir aldrig klar.”

Jag ser massa vatten runt Linns  fötter så vi åkte  iväg till Lit . Ibland hittade vi andra badställen att åka till. Men den här gången skulle vi till Lit. Vi satt och väntade på Yasmine med.

Det var en del stök när vi skulle iväg och bada ibland var Yasmine  med, men ibland var det bara jag och hennes pappa eller så följde någon kompis med till Yasmine.

Men ibland var det bara familjen med när vi skulle iväg och bada för då följde mina 3 döttrar med såklart när det blev lite bad och sol och med lite gott fika med oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.