YASMINE MIN MELLERSTA DOTTER

Jag har så mycket fina minnen tillsammans med Yasmine och jag har haft en härlig tid med min dotter. 

Men idag har Yasmine en annan plan i sin hand men vad kan den innehålla då? DET ÄR BARA YASMINE SOM VET HUR HON SKA STYRA SITT LIV för det kan inte jag välja åt henne alls utan själv får hon styra och bestämma nu, men att ingen påverkar hennes val.

Det är härligt att se tillbaka på barnen för jag har alltid älskat mina barn.

Men ibland kan jag känna mig rädd att jag gjort något fel för när man är ung då vet man inte hur man har styrt dem, har jag styrt bra för Yasmine har hon fått en bra barndom att se tillbaka på?

Hur har det sett ut för Yasmine för hon har haft problem med pappa som en del barn kan ha?

Men en del älskar sin pappa som mina andra döttrar gör men där är de så olika som bär.

Jag kan inte ändra på Yasmine känsla för Pappa för det är samma sak för mig för jag har haft problem med pappa själv så jag dömer inte henne alls utan VI GÅR VIDARE I VÅRA LIV.

Men Yasmine HITTA PERFEKTA PAPPAN som hon har hittat till sina barn för då är han perfekt på många sätt, men hon älskar honom såklart och då går det enklare att leva vidare i ett förhållande.

Men pappa för Yasmine har varit en svårt bit i hennes liv för jag har försökt med allt för att få det att fungera, men så halkar jag själv på den biten när jag var ung och nu halkade Yasmine på samma sak. Fast han försökte ändå träffa henne, men det var hans familj som stökade till för henne och likaså för mig var det pappas familj som stökade till för mig FÖR VI MÅSTE BLI ACCEPTERAD OCH ÄLSKAD ÄNDÅ.

Fast det finns en annan familj bakom Yasmines pappa så måste pappa ändå VISA RESPEKT FÖR YASMINES. Pappa kan inte dela på sig utan han har gått vidare med en ny familj som Yasmine och Nathalie inte gillar alls. De vill ha sin egen pappa utan att dela på sin pappa som en del får göra ibland.

Men glömmer bort att YASMINE OCH NATHALIE  VAR FÖRST ,men  de kan inte hjälpa att pappa måste lämna dem och gifta sig med annan kvinna för de gillar inte kvinnan alls utan vill helst av allt inte vara där för de vill bara vara med pappa då.

Men har inte så stora val när pappan har en ny familj att ta hand om men vart hamnar Yasmine då? Utanför all gemenskap för hon vill inte alls vara med längre i hans familj för hon gillar inte henne han lever med. Men har även svårt för hans barn. Men YASMINE STÄNGER DÖRREN för att skydda sig själv såklart.

Men Yasmine tänker inte så mycket på pappa för pappa är en bit i Yasmines liv där hon vill glömma bort honom, men han finns där helat tiden så Yasmine kan inte sudda bort pappa utan han fanns med sedan hon var en liten tjej, men det är svårt att sudda ut honom.

Men Yasmine går vidare i livet, men hon har alltid varit min och då är det mycket enklare på många sätt. Ibland fick hon tävla när hon bodde hemma för hon ville också komma först som andra systrarna.

Ibland har Yasmine varit den som fått stått mellan systrarna , men hon har fått stå tillbaka ibland när vi måste vänta in vissa saker. Men vi vet vart vi har varandra för hon vill ha på sitt sätt.

Yasmine har fått stått tillbaka på många olika sätt under hennes uppväxt på grund av andra problem som dykt upp hos oss. Ibland är det svårt att styra över det utan vänta in tills allt är bra igen.

Men Yasmine vet hur hon vill ha det HON VET HUR HON SKA TA SIG FRAM I LIVET utan att någon sätter upp en massa pekpinnar åt henne. Hon är svår att stoppa när hon har sikta in sig på något positivt mål.

Yasmine vet hur hon ska göra för att gå i mål, men hon har varit en överlevare eller vad jag kan kalla henne. När Yasmine har ett mål i sikte då fixar hon det FÖR HON HAR FÖRMÅGAN ATT FÅ SOM HON ÖNSKAR SIG.Ibland har pappa hjälpt Yasmine men inte alla gånger har han varit där och hjälpt till. MEN YASMINE VET HUR HON SKA GÖRA FÖR ATT FÅ ETT FANTASTISKT LIV, men vill helst av allt inte möta på för mycket negativa människor för hon känner att hon dras ner i samma energi som dem.

Yasmine vill helst av allt hålla dem ifrån sig de kan komma tillbaka när de har bättre att prata om för negativa människor har hon svårt för. YASMINE HAR LYCKAS SÅ HIMLA BRA att inte dras ner till deras nivå för hon har gått vidare och då vill hon slippa att möta på för mycket negativt folk.

För Yasmine kan inte hjälpa dem utan hon bara visar att nu stänger vi dörren ett tag så jag kan jobba ifred nu, men utan att någon drar ner henne för då VILL HON BARA VISTAS I POSITIV ENERGI MIN DOTTER.

   Vi ska se nu vad vi hittar hos Yasmine min älskade dotter nu.

Här håller Yasmine på att bråka om fotbollströjorna för hon känner att det är fel på dem men hon har även sin bästa vän Sabina med sig.

Jag hör att hon är så himla glad nu, ”ja mamma nu gick bollen i mål, men jag kan skjuta jag med boll, men varför har de nu ändrat om tiden för jag vill börja nu? Sabina kan du inte vänta alls nu? utan måste du alltid vänta på din syster och mamma nu? jag är redan klar nu.”

”Men varför kan du inte se att vi måste ha dessa tröjor, för jag gillar inte tröjorna alls, för de är så himla stor Sabina, kan du byta om med mig så vi kan se vilka tröjor vi fick nu? för jag tror vi fick nya som passar mycket bättre nu, men Sabina varför har du den tröjan för den måste nu vara rätt nummer med?”

”Har du tagit din systers tröja nu? men varför har du bytt ut tröjan nu? men du måste spela med mig Sabina, för jag vill inte vara med de andra tjejerna alls, för de är inte alls så kul att spela med.”

”Men ska vi inte testa den andra tröjan? för jag tror vi fått fel nu, men varför kan de inte ge oss rätt nu? för jag måste ha den tröjan, men den här är så himla stor Sabina, kan du låta bli att skratta åt mig, för jag bli inte alls glad när du skrattar åt mig, för jag kan inte hjälp att de måste ha fel tröja till mig, eller så har de tänkt att jag ska ha den när jag ska spela fotboll, men så stora tröjor då.”

Yasmine började spela fotboll tillsammans med Sabina och Yasmine men de var även med i fotbollsskolan. Hon gillad att spela fotboll Yasmine. Men blir alltid så intensiv när hon börjar med någon ny sport för då finns det inget stopp på henne. Hon blev mycket bättre att sparka fotboll. Här spelade Yasmine och vann matchen tillsammans med sina vänner Yasmine och Sabina.

Nu blev jag jätteglad i hela kroppen och hör bara, JA NU VANN VI men vilken lycka för henne.

”Mamma vi vann mamma” kan du inte se vilken fin medalj jag fick mamma? men se vad fin medaljen är mamma, kan du inte titta lite extra nästa gång vi spela? för du står och pratar med Lena hela tiden när jag och Sabina ska spela.”

”Fast Yasmine har så långa mål när hon ska spela, för hon kan sparka mycket bättre än mig Yasmine, men jag ska också bli en bra fotbollsspelare så de så mamma, men varför kan inte jag sparka som hon gjorde?”

”Men vänta till nästa gång då ska jag bli mycket bättre än Yasmine, för Sabina är inte så bra, men hon sparkar som mig mamma, men vi ska bli bäst vi två, men laget vann men, vad glad jag är nu att vi vann.”

”Men mamma jag måste få bättre skor nu, för de skorna kan man inte ha så bra, för jag måste få bättre fotbollsskor mamma så jag kan springa mycket bättre då, men lycka nu vi vann mamma, men vad glad jag var.”

”Men du måste stå och titta nästa gång med, men sluta och prata med Sabinas mamma, för du måste titta på mig då, men varför måste ni prata så mycket när vi ska sparka fotboll då? måste heja på mig med, så vi kan vinna igen vårt lag mamma.”

”Men jag är så glad att vi vann, för vi har tränat så bra nu, alla i laget har tränat så bra, och då vann vi, men vad jag är glad mamma, men titta på min medalj vilken fin medalj jag fick nu mamma.”

HÄR VANN LAGET SOM YASMINE VAR MED I MEN BLEV SÅ HIMLA GLAD, men hon spelade en tid fotboll.

Jag ville förklara för henne att  ta inte det så allvarligt för det är bara ett spel när ni spelar fotboll.

Men Yasmine ville att jag hejade på henne men jag stod och pratade med Lena som är mamma till Sabinas och Yasmine för jag har aldrig varit så intresserad av fotboll. Yasmine fick spela och då hängde jag med på varje match såklart, men bara för hennes skull. Härliga minnen att titta tillbaka på.

Här är jag med Yasmine på Ridskolan.

”Ska det vara så svårt att få till betslet på hästen mamma? vad jag är arg nu, kan inte hästen ta in mitt betslet i munnen sin, men vilken jobbig häst jag fick idag, men varför har de gett mig den här hästen mamma? kan de inte byta ut den till någon annan? för han är så trög och tjurig mamma nu.”

”kan vi inte gå in snart? måste vi stå och vänta på andra som rider i gruppen nu? kan vi inte sätta igång? men jag är så glad mamma att pappa gav mig mina ridchaps till ridningen nu, för jag kan sitta bättre då.”

”Men får lite skydd då för benen, men jag vill ha dem, för de är så fint att ha det, och en del har inte det, men jag vill ha min ridchaps nu, och hjälmen är inte så bra den de har på ridskolan.”

” För den här är mycket bättre mamma, så jag är så glad att pappa hjälpte mig med ridchapsen, för de kostar pengar, men han hjälpte oss såklart mamma, men varför fick jag den här hästen mamma?”

”Kan de inte ge mig en annan häst? för han är så tjurig med allt känner jag, men jag måste nu vänta så jag kan komma med i en bättre grupp, för den här gruppen får vi tråkiga hästar mamma.”

”Men de kanske kan ändra om, jag byter grupp, men det är läraren som ger mig tråkig häst, för den andra är upptagen jag gillar mycket bättre, för den här så tjurig att sätt på betslet mamma”

Här var Yasmine på ridskolan och red men hon hade fått ridchaps i julklapp av sin pappa han fyllde på med nya ridsaker tills sin dotter.

Yasmine var så glad att hon fick riktiga ridchaps som kostar lite mer men hon ville ha allt som tillhör en ridskola då.

Yasmine red ett tag på ridskolan men jag följde med henne ibland, men hon åkte själv iväg till ridskolan. Jag gillade själv att vara där med hästarna. Det var enkelt att följa med när vi gillar samma sak. Men hon blev intensiv som vanligt när det var någonting nytt. Här håller Yasmine på att klä granen tillsammans med mig.

”ska det vara så fel nu, när mamma ska klä granen? men jag vill också hjälpa till mamma, men varför ska du måste göra allt själv? jag vill också hänga upp kulorna i granen, men även min smällkaramell som jag gjort på skolan mamma.”

”Jag vill ha min smällkaramell där, och du kan sätta din kula där mamma, men varför måste du ha så precis mamma? för jag vill också hjälpa till och klä granen mamma, inte bara du mamma ska klä den, för jag tycker om att sätta i mina kulor och smällkaramellen med, så granen blir jättefin då.”

”Men kan du inte vänta på att jag kan sätta min smällkaramell där mamma? så kan du sätta din kula längst upp i granen, för dit kan inte katterna gå alls, men jag måste se om jag kan lägga i min smällkaramell nu, för du ska alltid bestämma hur granne ska se ut.”

Men granen är för mig med mamma, så jag måste få sätta i allt med, men varför måste du bestämma över grannen mamma nu?”

Här höll vi på att klä granen men jag var noga med hur jag skulle sätta mina kulor för jag satt kulor jag var mer rädd om längst upp i granen, men andra kulorna satte jag längre ner som inte var så rädd om för jag hade katter kattungar ibland. Och då satte jag kulorna på ett visst sätt.

Men katterna och kattungarna var inte så intresserad alls av granen eller kulorna för de kunde bara gå förbi och titta på dem utan att ens röra granen eller kulorna utan de nosade bara på kulorna.

Här firade Yasmine julen ihop med familjen.

”Mamma kan du inte vara lite försiktig med allt nu? för nu måste jag hålla i mina saker, vad har du där mamma? kan du inte vänta tills mormor dyker upp med oss? så vi kan duka klart då, men kan du inte vänta med det, för nu ska mormor komma med, och då ska jag fixa sakerna mina nu.”

”Och du får vänta mamma nu, för jag måste bara se på teven nu, för nu ska jag äta en massa godis mamma, och kakorna är inte lika kul att äta, för jag gillar dem med sylt i mamma, men inte dem Nathalie gillar så mycket för dem gillar inte jag lika mycket.”

”Men jag ska inte äta av allt nu, för nu måste vi vänta på att mormor dyker upp, men varför kan inte hon sova hos oss? så hon får äta julgröten med på julaftonen, så hon inte blir utan på morgonen mamma.”

”Men nu ska jag äta lite knäck, men vad god den är knäcken, men inte allt är gott, för jag gillar att äta ditt saffrans bröd, men när du slutar att ha russin i brödet mamma, för det gillar inte vi, men då får vi sitta och plocka ut russinet ur brödet, och det är så onödigt då att baka ens mamma.”

”Kan du inte sluta upp att sätta i russin i brödet mamma? Men det är bara du och mormor som gillar det.”

Här hade vi redan börjat med julgröten för vi börja med den på morgonen men mormor hann inte med risgrynsgröten. Yasmine gick och väntade på att få äta julmaten och öppna sina julklappar. Vi fikade och SÅG PÅ KALLE ANKAS JUL och åt en massa godis.

Här är Yasmine lite irriterad och inte så glad över vårt besök hos släkten.

”För när jag är hos Maud då får jag bara äta med en massa kakor och bullar, men varför har hon så mycket kakor och bullar då? för jag gillar inte allt när jag är där för hon är snäll.”

”Men inte Allan är så snäll, för då måste jag sitta som ett ljus, och inte röra ett dyft där, för hon är snäll Maud, men inte han mamma, för jag måste röra mig, men han är så rädd att jag går runt och river ner.”

”Men jag rör inte ens enda sak mamma, men han tror det, men Maud är mycket bättre då, kan inte Carina vara lite mer snäll mot Julia nu? för hon kan ibland vara lite ilsken av sig när Julia inte får som hon vill, då är hennes mamma inte så glad, och nu ska vi till dem.”

”Men varför de kan komma till oss? som är mycket bättre då, för då kan jag göra som jag vill, men inte hos Maud kan jag det, för de måste vakta allt då, att jag ska skita ner för dem, men det gör jag inte alls mamma, för titta på min fingrar så rena de är.”

”Och då kan jag ta på allt utan att kleta ner något då, för de är så himla rädd när jag går runt med mina fingrar, men jag tvättar dem jämt mamma, för du vill att vi ska tvätta händerna jämt, som jag tycker är jobbigt mamma.”

”För jag måste röra på sakerna, men då måste jag tvätta händerna först mamma, men vad du är jobbig med det mamma, för jag vill inte alltid tvätta dem, men du blir inte så glad om jag inte tvätta händerna då.”

Yasmine pratade om hur noga min moster är med allt och vill inte att barn kletar runt med sina fingrar då utan rena fingrar, men hennes man var väl inte så snäll för vi har väl haft lite svårt för honom. Men vi kunde ändå prata med honom och han kunde vara hjälpsam ibland men barnen hade lite svårt för mosters man, men jag har väl känt det sedan jag var barn att det var alltid hans barn som gällde då.

Men hon pratade även om sin egen moster Carina och hennes dotter Julia.

Vi ändrade om i vår familj att vi började att äta på julaftonsmorgonen risgrynsgröt istället för på kvällen som jag gjorde hos min farmor och farfar.

Jag har alltid känt att jag vill ha lugnt när jag firar jul men vi startade julen på julaftonsmorgonen med risgrynsgröt med gott bröd med gott pålägg. Jag går inte utanför dörren då utan då är det jul hela dagen.

Men härliga minnen att se tillbaka på men vi har gått vidare i livet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.