KIRUNA

Kiruna är ett ställe där de har fått så mycket problem med olika saker, men de har svårt att få till det, de har tänkt sig för de måste alltid vända på kronan sin för det handlar även om pengarna, men även om jobben som finns där uppe.

Kiruna är ett ställe där de behöver mer utökning på folk ,men folk har svårt att ge sig i sig iväg dit upp för det handlar om bostäder, men även om folkets kultur som kan krocka med dem som flyttar in där.

Men de har svårt att ta in arbetskraft FÖR DET FINNS INTE SÅ MYCKET ATT VÄLJA PÅ ,och mycket kommer att läggas ner nu och det finns för lite pengar i det de håller på med, men även gruvorna har sett sista solens strålar för Kiruna har svårt med mycket nu ,Och svårt att ta dit arbetskraft men måste även bo och sova där.

Men Kiruna är en plats där de kan även gå ut och roa sig, men det är inte så mycket mer de kan göra, OCH UNGA VILL FLY FÄLTET FRÅN STÄLLET att ge sig iväg, för att söka lyckan på annat håll ,och det töms även på folk. Och folk vill söka sig till storstan, för det blir så glest med jobb med ,och då ökar de på folket som bara vill ta sig därifrån stället FÖR DET ÄR SÅ MÅNGA SOM VILL TA SIG VIDARE.

Det är svårt med bostäder på andra orter. Det handlar om bostadskön är för lång när de ska söka sig därifrån, för dem kommer i framtiden vara svårt för en del folk att att bo kvar, och det blir så lite jobb för dem som bor där.

Men att Kiruna kom upp ,då har de stora problem nu, att kunna överleva, men de får svårt med jobb ,och då blir det svårt att bo kvar där, men folk kommer ändå försöka att få det att gå runt, men det är även svårt, att få folk dit, och har ingen stor lust att ta sig dit, så det är båda delarna där med Kiruna.

Men även att ungdomarna söker sig vidare det finns så lite jobb för dem när mycket kommer att stängas ingen, därför har de inte så mycket att av, lite arbe där ,men det är folk som har svårt att få det att fungera nu Kiruna har gruvor. Men de har svårt att få det att fungera nu folk kan inte tänka sig att ta jobben ens FÖR DE HAR SVÅRT MED ARBETSKRAFT I KIRUNA.

Men det är även folk som hela tiden SÖKER SIG IFRÅN KIRUNA och de har känt, att allt har blivit för lite för en del som bor där, men även svårt för en del familjer att få det att gå runt, men även skolorna är på nedgång om det inte stoppas såklart.

Men vad kan hända mer med Kiruna? De måste börja att våga utöka sina tjänster mer. Och det finns även gamla där som ska tas om hand nu, men även de får svårt att tas om hand nu , det är lite folk kvar. Det kommer att bli lite förändringar där ,genom att jag fick upp Kiruna ,och då har de en del problem att ta itu med.

 Men även kommer gruvorna att stängas igen i framtiden helt, nu har de problem med jobb, men även att få folk att jobba där

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.