JULEN NÄR JAG VAR 5 ÅR

JAG MÅSTE BÖRJA ROTA UPP MED GREAT MASTER LADY NADA OCH MIN TWIN SOUL ,SOM KOMMER FRÅN BIG HAVEN OM JULEN NÄR JAG VAR 5 ÅR.

DET HÄR ÄR ETT TAG SEDAN JAG SÅG.

Men så kan det gå när nu Lady Nada frågade mig om den här julen, då var jag så trött, men hon ville även att jag tittade igenom julen från den tiden med pappa.  Jag hade så stora blockeringar från pappa och hans nya fru och då hittade jag den julen ,som jag blev så förvånad över.

För jag hade inte ett minne om den julen, men jag hade en så stor blockering att öppna minnet ,så min andra twin soul fick problem, men han fick köra med olika knep, men HAN FANN PÅ ETT KNEP NÄR JAG FICK MÖTA HONOM PÅ JULEN.

 Men vilken lycka ,då dyker han upp på julen, men vem är han då? Här får du läsa hur han jobbade med mig MIN TWIN SOUL FRÅN BIG HEAVEN.

När Birgitta möter sin framtida man – En tvillingsjäl

Jag är 5 år och är klädd i en röd fin julklänning. Min klänning blänker som sidentyg gör. Jag har svarta fina lackskor på mig. Jag lyfter upp mitt ena knä – ser att jag har röda fina strumpbyxor som det glittrar om. Jag ser vänder lite grann på min knubbiga arm och hand. Jag har fin jul tröja i rött på mig. Den kallas för bolero. Jag petar på min fina tröja med mitt ena pekfinger. Jag gillar allt jag har på mig. Jag känner mig så extra fin i de kläderna. Det blänker så fint om min julklänning. Mitt hår är långt med en fläta i sidan. Jag ser jag har krupit upp i en trygg famn. Jag har ett guldhalsband runt min hals. Jag håller en liten rosa väska i min hand.

Han fick låtsas att han kom på besök när jag var 5 år.

Jag har faktiskt skrattat åt det. Jag blir så förvånad vem han är. Jag ser jag är uppe på ett rum, och går bara och väntar på tomten som jag var rädd för. Jag smyger runt där ,och bara väntar på att Lisa och pappa ska säga till mig att komma ner.

När tvillingsjälen dyker upp då blir jag bara funderande.

Men jag är i min värld hela tiden. Jag tar inte in något. Han började prata med mig. Jag säger till honom att vara tyst nu. Vi måste bara vara tyst när jag är hos Lisa och min Pappa. Jag ser hur jag sätter fingret framför munnen och säger till honom ,att vara tyst. Men han lyssnar inte på det. Han började fråga varför jag gick runt och var tyst? ”De blir så arg” säger jag.

Han säger till mig: ”jag älskar dig.” Jag tar inte så mycket notis att ta in det. Han säger, ”jag ska gifta mig med dig.” Jag tittar på honom och säger, ”du är så gammal. Jag kan inte gifta mig med dig”, och skrattar och slår mig för knäna. Jag ser verkligen vad jag skrattar. ”Jag älskar dig”, säger han. ”Mig”, säger jag och pekar på mig själv. ”Vi ska gifta oss”, säger han. Jag ser han tar fram en ring ur sin ficka. Jag skrattar bara. ”Du är så gammal. Min pappa är ju lika gammal som dig”, säger jag.

Jag tittar på hans ansikte och säger, ”du är så mörk i ansiktet. Jag tittar på min hud som är så ljus. Jag kände att jag inte kunde förstå något. Jag hade inte sett så mörka män förut. Jag ser hur jag nyper i hans hud. Jag drar mina fingrar i hans mörka hår. Jag leker med hans hår. Jag kände att jag gillade honom, och han kändes så trygg fast han var så mörk. Jag är faktiskt väldigt brydd över det. För pappa hade kort hår ,och i min närhet fanns det inte på kartan – män med långt hår. Men jag kände kärlek från honom och trygghet.

Han smyger runt med mig hela tiden och pratar med mig. Han säger, ”jag älskar bara dig Birgitta.” Han pussar mig på kinden. Jag kände bara trygghet från honom. Men han fick visa att han hade solat ,för att bli så mörk i huden. Han fick visa på en del ställen var han ganska vit i huden. Han påminde om mig. Solen hade som gett honom den solbrännan. Jag vet inte hur många gånger han sa till mig, att han tänker gifta sig med mig. Jag skrattade varje gång.

Jag ser att det blev så mörkt i rummet. Jag såg en gammal säng från 1950 – 1960 talet. Jag har aldrig sett en sådan säng. För farmor hade en annan säng. Huvudgavel som var lite rund. Det ser ut som en utdragssäng. Jag kryper upp i sängen för allt börjar bli mörkt i rummet. Jag tänder en vägglampa ovanför sängen. Han säger till mig: ”kan jag sova bredvid dig?” Du ser lite rädd ut.” ”Om jag är tyst ,så går allt bra”, säger jag. Men han tjatar på mig, att han älskar mig. Jag ser han sätter sig på golvet och lutar sitt huvud mot en vägg. Jag kryper upp i hans famn, och somnar i hans famn.

Jag kände bara kärlek från honom.

Nästa dag jag vaknar ,så frågade han om Julen igen. Vilka kläder man har i Sverige? Vilken mat folk har på julbordet? Jag kände jag stökade till det. Jag hoppade emellan hela tiden. Ena gången var jag hos farmor, farfar, mormor och Maud.

Men han sa att han var så nyfiken på Julen, för att lura mig. Jag fick rida på hans rygg, eller han tog mig i handen. Han bar även mig i famnen. Men han kändes så trygg och kärleksfull ,som jag aldrig upplevt förut. Ibland kändes han som en ny fantastisk pappa eller en man jag ska möta. Men jag kände mig trygg. Han lurar ner mig till Julbordet och börjar fråga lite grann.

Jag säger på en gång när jag ser sillen. Jag kan inte äta den, för den är inte för barn. Jag säger hela tiden att sillen kan jag inte äta ,för den är bara för vuxna. Jag ser 3 potatisar på min tallrik. ”Sillen får du ont i magen av”, säger jag. Han säger, ”varför har du sill på din tallrik du inte kan äta, och får ont i magen av, du säger att sillen kan du inte äta.” Jag har tagit lite sill på tallriken. Jag har skurit lite grann i sillen. Han frågar, ”vad har du mer på ditt julbord?” Han frågar ”varför har ni så mycket sill på julbordet om du inte kan äta den?” Jag sa bara att jag inte kan äta det. Han drar upp lutfisken och frågar mig. Jag ser att de lägger den på min tallrik. Men jag säger samma sak, ”den kan barn inte äta, för den är så äcklig.” Varför ligger den då på din tallrik om du inte kan äta den?” frågar han. Jag ser julskinkan på bordet. Jag såg även något annat som jag inte vet vad det var. Men julbordet bestod av mycket sill. Jag åt inte så mycket den julen.

Men pappa och Lisa försökte tvinga i mig maten. Jag försökte säga nej till den. Han frågade ”vad har din farmor, farfar och mamma för mat på julbordet?” Jag sa, ”köttbullar, prinskorv kalvsylta och lite annan mat som jag kan äta.” Han frågar, ”varför har ni inte samma julmat?” ”Lisas mamma har inte så mycket pengar.” Jag har glömt bort hur Lisas mamma såg ut. Men jag såg hon var smal och var söndervärkt i kroppen. Jag såg hennes fingrar var så krokig. Han sa, ”hade pappa och Lisa inte med sig lite annat till dig.? ”Nej”, säger jag. Han frågar, varför går du runt i nattlinne om det är en stor fest?” Jag har blå blommigt nattlinne på mig.

Jag är i min värld och VÄNTAR PÅ ATT FÅ ÅKA HEM TILL MAMMA. Han pressar mig igen. Jag får gå baklänges i historien. Jag får sitta i hans knä och titta på en teve. Jag går förbi julfirandet hela tiden. Jag vill inte prata om det.

Jag sitter i hans knä och tittar på hela händelsen varför Birgitta går i ett nattlinne.

Jag ser att det blev en del bråk vid julbordet. Jag ser att Lisa fråga mig, varför jag inte äter upp maten? Hon är lite irriterad ser jag. Jag ser en kula på hennes mage. Jag ser att hon väntar barn. Sedan blir min pappa så arg ,så det blixtrar i hans ögon. Han skäms för mig.

Han säger till mig ,att bete mig som folk. Vi är bjudna där. Det här var första julen jag var där. Jag ser han skäller och kallar mig för det ena än det andra. Det måste vara något fel på den ungen. Han tar sig mot huvudet och bara skriker åt mig. Lisa beter sig på samma sätt.

Han skäms för mig. Lisa säger, ”att hon aldrig förstått sig på mig.” Hon ser att det är något fel på mig. Jag känner verkligen hur hon hatar mig. Jag hör, ”den här ungjäveln har jag aldrig förstått sig på.” Lisa tar sig för magen och säger ”att hon ska ta hand om de här barnet.”

”Men mig tänker hon inte lägga ett öre på.” Jag ser att de hade druckit sprit och det var julfest., Så pappa drar mig i armen ,för att leda upp mig till rummet. Han säger, ”tänk att man måste skämmas för dig, här har vi blivit hit bjudna och du beter sig så här, det måste vara något allvarligt fel på dig, jag ser att du har grava problem som Lisa har antytt åt mig”, säger han. ”Jag vet inte om det kommer från mamma din, säger han. Han svär och är bara arg. ”Fanan”, säger han ”du må ju kunna äta maten utan att bete dig så här.”

”Jag ser samma som Lisa” ,säger han. ”Fan det finns ju päran där”, säger han. Jag ser han leder upp mig i rummet. Men jag känner att jag är jätterädd för pappa. Han kändes som ett hot. Det känns samma hot från Lisa.

Jag var tyst för att freda mig. En del kallade det för konflikträdd.

Jag var alltid rädd när jag var där.

Jag ser det blir mörkt i rummet igen. Jag sitter och väntar att de ska komma tillbaka till mig. Men jag går och kollar över trappräcket utan att det händer ett skit. Det måste ha blivit natt när jag hör oljud därifrån. Jag smyger mig och sätter mig i trappan en stund. Jag blir lite nyfiken. Jag håller i min tvillingsjäl i handen ,så det kändes inte lika farligt. Jag kan titta vad som händer där nere. Jag smyger mig ner för att se.

Jag fick gå tillbaka igen för att locka fram minnen igen.

Jag ser att de var full och kom i konflikter. Lisa är också full. Jag ser att jag är där, och har en mörkblå väst klänning på mig med vit tröja. Tvillingsjälen lyfter upp mig i famnen, då är jag barbent. Jag har inte något speciellt på mig. Jag ser att håret inte var kammat. Jag ser att pappa kan få ett hemskt humör när han är full. Jag ser Lisa är inte så snäll alls. Jag stå vid sidan av bordet när allt brakade lös.

Det var rent slagsmål jag fick uppleva den julhelgen. De var full som en del kan bli. Men de hade dåligt ölsinne. Jag ser en av männen tar fram en halvflaska och försöker hota min pappa. Jag vet inte om han tänkt skära honom. Men från mitt håll var det en fruktansvärd händelse. Jag var bara 5 år. Jag ser hur han hotar min pappa. De hamnade i något bråk. Lisas mamma försöker skilja dem åt. ”Jag hör hon säger, ”att det får bli ett slut på detta drickande.” Jag ser hon tittar mot Lisas mage. Det kan bli så stora problem. Jag kände mig jätterädd när jag såg allt.

Jag ser Lisas mamma tar mig i famnen när det blev bråk. Hon var snäll. Hon tar mig avsides bara, för jag inte ska se allt. Det kunde gå livat till där. Jag fick se en annan händelse med sprit hos Lisa och pappa. MEN DEN HÄR GÅNGEN BLEV JAG FRUKTANSVÄRD RÄDD.

Jag ser hur jag säger inom mig, ”JAG SKA ALDRIG DIT MER, och jag tänker aldrig uppleva detta igen.”  DETTA VAR EN CHOCK HELG FÖR MIG ,SOM JAG UPPLEVDE SOM BARN. Men jag har glömt bort det. När jag har försökt rensa mig ,men även försökt med andra metoder, så har jag aldrig kommit åt det, eller sett att jag har upplevt detta FÖR DET SATT FÖR DJUPT HOS MIG.

JAG undrar säkert om jag fick en julklapp. Det var Lisa som hade köpt en docka till mig. Jag ser att paketet är så dåligt inslagen. Jag bryr mig inte om det. Jag blev glad över dockan. Men jag ser att de andra får så mycket julklappar. Men jag brydde mig inte om det utan jag var så glad för dockan hon gav mig.

Jag ser att jag säger till mig själv, JAG SKA ALDRIG UPPLEVA DETTA INGEN, JAG STÄNGDE DÖRREN FÖR EVIGT, FÖR ATT GLÖMMA BORT ALLT. JAG VAR RÄDD. Men jag såg att jag var tyst om det som hänt. Jag var väldigt tyst. Jag var så tyst så jag glömde bort det. Jag såg min mamma, men jag var bara tyst om händelsen.

Men av allt detta kom det något gått av. JAG HADE EN LUGN JUL MED MINA BARN. JAG ÄNDRADE OM ALLT HAR JAG SETT. VI HAR JULMUST. Jag såg till att barnen fick mycket julklappar. Jag kom i skymundan och har aldrig fått kärlek. Men jag såg till att ge barnen. Jag ville att de skulle vara fin på julen. Jag tänkte även på maten för barnen. Att alla kan äta mat på julen. Vi hade en lugn jul med lite lek.

Jag minns jag for och gömde julklappar till barnen lite här och där. De fick springa för att hitta igen sina paket. Jag såg att jag vände en skäck jul för barnen. Jag gjorde om allt för barnen. Jag ville ge barnen en riktig jul. Men jag själv hamnade lite fel. Jag har aldrig sett att jag är värd något alls. Jag var bara glad att ge barnen allt.

NU HAR JAG HAMNAT I EN SITUATION SOM SKADAR MIG MER ÄN NÅGONSIN. 

Ni ser jag sitter utan pengar. Jag mår så dåligt att inte kunna ge Amelia, Alexander, Emilia, och Klara. Men jag mår dåligt, att inte kunna ge mina barn och barnbarn. Men jag måste vända mitt liv rätt nu, för att kunna ge barnen och barnbarnen det jag önskar allra mest i livet. Jag måste leva på mitt arbete som jag aldrig känt mig nog fin eller bra.JAG VILL GE ALLT TILL MINA BARN OCH BARNBARN.

Jag har fått rensat så mycket för att vända mig rätt. Ibland vill jag bara bort från allt. DET VAR GREAT MASTER LADY NADA SOM HJÄLPTE MIN ANDRA TVILLINGSJÄL ATT HITTA IGEN JULEN NÄR JAG VAR 5 ÅR.

Men de hade så svårt med mig och fastnade i olika saker då.  Han löser upp hela tiden hos mig.

Har jag gått till en psykolog, då har de inte kommit någon vart. JAG HAR HAFT SÅ MYCKET HJÄLP FRÅN BIG HEAVEN ATT SPÅRA MINA PROBLEM. Jag måste leva på detta.

Men när tvillingsjälen dök upp, då blev det fart på mig. Men jag kan lova han hittar igen alla fel, för att vända mig rätt nu.

Det här som kommer upp nu, det är ett tag sedan jag såg och skrev ner det.

Han var då tvungen att kolla på pappa till Yasmine och Nathalie. Jag såg i natt när han kom igenom mig ,att jag fick gråta ut så länge MED MIN TWIN SOUL. Jag bara grät det fanns inget stopp. Men han fick verkligen låna lite nycklar av Lady Nada. Jag var så stängd där. Jag såg även en massa om barnen och hans fru. Hans fru hade enklare med Nathalie för hon påminde om honom. Yasmine var en mer spegling av mig. Frun visste att pappa gillade mig.

Jag ser bara otroheten han bjussade på. Jag ser att jag slutade älska honom när Nathalie var bara 3 år. Jag hade stängt av allt sexuellt. Jag vill bara vara ifred.

 När han äntligen kommer igenom min twin soul då ser jag bara hur jag  helst av allt vill sova. Jag ser han kommer hem. Men jag ligger på sidan. Jag har gett upp allt. TVILLINGSJÄLEN FICK KÖRA MED ALLA KNEP. Men jag såg i ögonvrån hur Lady Nada gav honom hjälp.

Jag säger ,att jag inte älskar Ömer. Min twin soul försökte med det ena än det andra. Jag brydde mig inte i hans kvinnor. Jag var liknöjd för honom. Han var bara en trygghet har jag sett. MEN PLÖTSLIGT SÅ KOM DET LOSS ALLT. Jag sa, att jag var så rädd honom.

Jag kände aldrig att att han gav mig kärlek. Min tvillingsjäl säger, ”jag är inte som Ömer.” Jag kan inte göra sådär. För tvillingsjälar har en annan kärlek.” Jag älskar dig. Jag såg att hade börjat stänga av Ömer för han var bara arg varje dag. Jag fattar fortfarande inte hur jag kunde stanna tre år till.

Jag bara grät hela tiden. Jag sa, ”önskade bara kärlek.” Jag önskade att Ömer gav mig kärlek. Jag vet han hade andra kvinnor. Jag har fått se det nu. Jag har fått sanningen han stoppat undan för mig. Jag litade aldrig på honom. Jag såg hur han var. Jag fick göra allt därhemma. Jag minns jag vägde bara 51 kg på den tiden. FÖRSTOD ATT JAG LED AV ANOREXIA  Jag har sett att andra har det. Men inte jag. DET KAN LIGGA SMYGANDE HOS OSS.

NU HÅLLER JAG PÅ ATT RENSA BORT DET.

Jag ser inte själv, men Linn fick en lite chock när hon såg mig. Jag ser att kläderna blev stor. Men jag titta mig i spegeln, då är jag fet. MIN TWIN SOUL VILL ATT JAG LYSSNAR PÅ HONOM.

Jag har aldrig fått sådan hjälp förut. Anders har ju inte sett det. Jag måste gå ner i vikt för mina höfter och rygg tar stryk. Men det håller på att gå åt andra hållet med mig. Genom att jag ser mig bara fet fast jag har gått ner.

Nu har jag lovat att äta igen. Men jag måste få in lite pengar. Jag får inte träna nu för jag måste ha energier till det. Han menar jag kan inte äta och träna utan träna och äta.

HAN HÅLLER PÅ ATT RENSA BORT DET FRÅN MIG. DET KOMMER FRÅN LISA OCH PAPPA. Jag fick höra att jag var konstig. Eller inget beröm alls. GREAT MASTER LADY NADA: jag måste få den här berättelsen. Varför jag inte ville gå dit. Det kommer från dessa minnen jag aldrig sett.

Jag vet att Nathalie försökte få dit mig. Jag vet att det alltid har haft problem när jag ska dit. MIN TVILLINGSJÄL SER HUR JAG TÄNKER OM MIG SJÄLV. Anders eller någon annan man har inte sett detta.

Nu har jag sett så mycket om Lisa och pappa. LISA TÄNKER INTE GE MIG EN ENDA KRONA TILL MIG. HON VILLE INTE ENS ATT MIN PAPPA SKULLE BETALA PENGAR FÖR MIG. Hon har ljugit mig många gånger rakt i ansiktet. Jag vet när jag hälsade på när  Nathalie var liten, säger hon samma sak.

Det minns jag som idag. Hon tänker inte lägga en krona eller hjälpa mig. Utan hon tänker på Roger som är hennes barn. Jag har sett så många scener med dem.

MEN JULEN VAR DE TVUNGEN ATT LÖSA UPP HOS MIG.  

Jag tror att Lisa har stoppat undan pengar när pappa dog. Jag får en bild av att hon stoppar undan pengar som Roger ska ha.

När jag öppnade testamentet, Hur kan deras ekonomin visas som fattiga människor. Han hade pengar. Lisa som jobbade som chef. De hade sämre än Linns farmor och mormor.

Lisa satt länge och jobbade som chef på Länsförsäkringar, Jag vet att pappa fick ut en ganska bra lön. När jag öppnade testamentet då är det nästan tomt .

Har det supit upp det???? Nej de har gömt undan pengarna. Jag har fått den bilden så länge. Men jag måste se detta, för att gå tillbaka i tiden. Jag har fått sett att Lisa säger nej hela tiden. Jag tänker inte ge henne ett skit. Jag minns när de hade sommarhuset ,att hon sa samma sak. När pappa tänkt hjälpa mig med pengar till tänderna så satte hon emot. Hon fick aldrig hjälp med tänderna. Hon fick fixa allt själv. Jag bad aldrig om hjälp med pengar för jag visste hur de var när jag var liten. Jag var alltid rädd dem.

Pappa visade även att jag och min bror skulle dela lika på sommarstugan de hade, men sen blev det farmors och farfars hus vi skulle dela lika på, men HON SATTE SIG EMOT DEN GÅNGEN IGEN JAG VAR INTE HENNES BARN.

Men som vanligt så söp de till på semestern och jag stannade inte så länge där bara någon dag när jag såg att de drack och jag har så svårt för det när jag har barn med mig.

När jag öppnade pappas testamente ,då fanns det nästan inte ett skit. Jag förstår att pengarna sitter hos min bror nu. Enligt Lady Nada hade de ett gemensamt konto, för att ha lite kul för. Ett konto där de hade Obligationer på. De hade som olika konton såklart.

Jag kunde inte jag göra något åt huset ,som var ett arv från min farmor och farfar. Min farfar och farmor hade tänkt att jag och Roger kunde dela på. Jag såg min bror sålde tomter. Jag var på Lantmäteriet och såg det. Han sa, ”det kan vara luft pengar.” Han har inte betalt, så mycket för det eller inget alls. Jag pratade med Advokater som sa att det var svårt. Pappa kan sälja huset till vem som helst. Det kan jag förstå.

Men ett tomt konto han har levt ett helt liv. Som har en bra ekonomi. Jag fick bara 38000:-.  Enligt mig så hade pappa sämre än mormor. Jag vet att Ella var förvånad och hennes pappa hade jobbat på Sparbanken som chef. Jag bryr mig inte om Lisas pengar. Men pappas såklart. Jag kunde inte säga så mycket. Hon visade upp ett konto som var sämre än en pensionär. Hon skickade testamentet till mig.

Jag fick höra långt tillbaka att min pappa hade pengar, men jag tänkte inte så mycket på det.

Jag kan inte bevisa något. Jag tror att ni tror som mig, att Lisa har tagit pengarna och gömt undan dem. Det slog mig när Jonas gömde sina pengar för sociala. Han pappa var inte rik. Han fick 350 000:- i arv och huset var bara skrot. Lisas och pappas konto bestod av 78000:- Hon visade vad tv licensen kostade och hyran och Jämtkraft. Huset var sålt. Jag fick till och med fråga om det.

Jag mår illa efter detta hur människor kan vara. Jag har förstått att hon stoppade undan mycket pengarna. JAG LITER PÅ BIG HEAVEN FÖR DE HAR VERKLIGEN FÅTT MIG ATT INSE ATT JAG HAR BLIVIT BLÅST. DE SER ALLT. JAG SER FÖRST NU NÄR MIN TVILLINGSJÄL FRÅN BIG HEAVEN KOM. Jag kunde inte hitta igen mitt minne. Jag måste gå tillbaka, för att se det. Varje gång Lisa sa det. HON TÄNKTE INTE GE MIG EN ENDA KRONA. Jag får hjälp att rota igenom detta, för att se hur jag har det. Jag skulle haft dessa pengar nu. Därför har jag det svårt idag. Jag måste starta om efter allt som hänt mig.

DESSA PENGAR LÅG I MIN BUDGET HAR DE SAGT TILL MIG.

JAG HAR HÖRT HELA TIDEN ATT HON INTE TÄNKER GE MIG ETT RUTTET ÖRE.

NU FICK JAG SE ALLT.

Jag fattar att min bror sitter tryggt nu.

Men jag måste förstå allt.

Jag vill leva på mitt arbete. Pappa och Lisa såg aldrig vad jag tänkte utan jag hade hela världen inom mig. Hade en hel fantasivärld de aldrig såg.

Jag lärde mig att vara tyst för jag var rädd.

MIN ANDRA TWIN SOUL SOM KOMMER FRÅN  BIG HEAVEN FÅR SPELA MIN ANDRA TVILLINGSJÄL ,SOM BOR I ENGLAND. När vi började ,då såg jag tvillingsjälen i England när jag blundade, men även när jag skulle rensa upp mina liv, så såg jag honom, men han fick spela honom när vi hade börjat gå med varandra. Han bor i England och då fick han spela honom, men även visa sitt ansikte och kropp som honom.

Nu är det inte samma sak, men från början måste han göra det för vi var inte klar då. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.