TRAVET – RACETRACK

Här får du följa med en häst som är så sliten och trött från alla traven hästen har åkt runt på. Vi har känt in hästarna nu. Jag pratar från hästen hur han känner sig.

”Återigen kör vi en runda runt banan igen, men känner mig så trött nu för inget är kul längre, utan vill bara slippa nu, åka runt banan som inte ger så mycket energi nu, utan trött och vill bara vila sova en stund nu.”

”För inget är kul nu, utan det bara gör ont i mig nu, för min kropp känns totalt utkörd nu, och inget längre är kul nu, utan trött känner jag mig i min kropp, MEN ÄVEN MINA BEN BÖRJAR TA STRYK NU, för nu har jag gått för länge på travet, och har inte längre lust med det, UTAN VILL VILA NU.”

”Utan måste åka runt såhär för inget känns bra nu, för hela min kopp håller på ge upp nu, för jag känner mig så sjuk nu, för inget är kul längre, utan jag vill bara vila nu, och inte göra någonting, OCH BARA GÅ RUNT I GRÖNGRÄSET NU, OCH BARA RULLA MIG I GRÖNGRÄSET NU att bara rensa av mig all smuts nu, som jag har på kroppen nu, och det känns skönt när någon tvättar mig, så blir jag så nöjd och glad.”

”För min kropp mår inte bra nu, utan jag har kört för många rundor runt den här banan, och det är samma gång till gång, och jag är trött att se samma saker varje dag, nu jag är så trött och sliten nu, och vill bara slippa springa mer, för jag har gjort mitt nu, för jag känner jag vill lämna allt nu, för inget är kul längre, och jag ser andra hästar som jag inte gillar så mycket nu, för de är bara till besvär nu, för jag gillar inte så mycket att umgås med alla hästarna, FÖR JAG GILLAR BARA VISSA JAG KAN UMGÅS MED.”

”Men jag har så ont i kroppen och mina ben nu, och jag har svårt att gå ibland, och vill bli nu släppt från det, men det kommer aldrig att släppa mig, för de kan till och med göra illa mig, OCH SLÅR MIG SÅ HÅRT MED EN PISKA, bara för de tror att jag springer mycket fortare nu, för jag kan inte springa fortare nu, utan jag kan inte hjälpa att jag är trött nu, FÖR EN DEL SLÅR BARA HÅRT MED PINNAR IBLAND, för de kan vara så arg på mig, och jag vill bara slippa för jag är trött nu, och orkar inte springa ett enda varv runt banan snart.”

”För jag har problem med min mat med, för jag kan inte äta allt nu, FÖR JAG HAR FÅTT FÖR FEL MAT, men kroppen håller på att ge upp nu, och jag gillar att äta gräs nu, och kan inte förstå att de ska ge mig så konstig mat nu, för nu får jag även äta gräs, men konstig mat som de tror är bäst för mig, men jag blir sjuk av konstig mat, för jag gillar bäst att äta grönt gräs, men även få dricka vatten så jag kan svälja ner min föda då, men jag måste ha vatten när törsten är som störst, då kan folk glömma bort mig, för de har inte fyllt på vatten åt mig, och då får jag stå utan vatten ibland när folk har glömt bort det.”

”För jag vill inte springa runt banan nu, utan jag vill inte vara där ens utan, vill ligga i gröngräset och ta igen mig nu, men nu får jag stå inne så mycket, OCH ÅKER RUNT I HEMSKA SKJUTSAR NU, som jag inte gillar så mycket att åka runt, för det är trångt att åka där, men jag vill bli fri nu, för att bara rulla runt i gröngräset nu, och bara få sova en stund nu, för nu får jag stå och sova mycket, för jag måste vila mig, men jag vill helst av allt ligga ner, och det skulle passa mig allra bäst att få ligga ner, och inte åka runt nu på olika ställen nu, för att springa runt nu, för jag vill vila och rulla mig i gröngräset nu, och inte vill stå varje dag i en box, utan att kunna lägga sig ner, för det gör så ont i mina ben nu.”

”För nu har jag fått stått så mycket, så och ingen tänker på att jag måste lägga mig ner på en bra plats, för att kunna vila mina ben ibland, men nu kan jag även blöda från benen när jag har skadat mig för mycket nu, för jag är så trött nu och måste få frid från banorna nu, och bara må bra nu, och inte ha detta liv, för jag kan knapp gå ibland när jag får ont i mina ben, och folk lindar om mina ben som stöd NÄR JAG VILL LIGGA OCH VILA OCH RULLA RUNT I GRÖNGRÄSET NU, och vill inte stå och sova hela tiden i en box nu, UTAN VILL UT PÅ GRÖNBETE NU, för att vila mig, och inte se något mer åt bana nu, utan jag vill bara bli fri nu, och aldrig mer se åt banan mer, utan jag måste vila nu, och bara rulla runt mig i gröngräset nu, OCH BARA LEVA SOM EN HÄST ÄR GJORT FÖR NU, utan springa runt en bana, som är inte ett liv för en häst nu.”

”Men vi måste ändra på det, men jag får inte ändra på det, utan jag måste gå runt banan, MEN ÄVEN JAG VILL LÄGGA MIG NER, för att bara ta igen mig, men det är himla trångt i en del boxrarna då.”

”Men jag kan inte sova rätt nu, men vill bara ut i gröngräset nu, och rulla runt nu, men måste bara ta igen mig nu, OCH ÄTA AV GRÖNGRÄSET NU FÖR DET ÄR MIN MAT NU, OCH DRICKA VATTEN som de måste sätta dit åt mig nu, för jag vill slippa nu gå runt på alla banorna nu, för jag kan inte leva ett normalt liv nu, utan måste bara rulla runt i gröngräset nu, och inget är kul nu, och mina ben är så trött och sliten nu, för jag vill bara lägga mig ner, och inte hela tiden stå i en liten box, som gör mig så illa då, FÖR JAG MÅSTE BARA VILA MINA BEN NU OCH INTE BARA STÅ DÄR NU.”

Här har vi en häst som är helt utsliten från allt han har fått utsått nu och vill bara ge upp nu.

Många hästar mår så fruktansvärt dåligt hästarna som hamnar på travet. De kan knapp leva ett normalt liv hästarna då UTAN HÄSTARNA KAN VAR SÅ TRÖTT OCH SLITEN och folk bara kör runt med dem för att vinna dessa pengar som gör att hästen mår ännu mer dåligt av det.

DET ÄR SÅ MÅNGA HÄSTAR PÅ TRAVET SOM MÅR SÅ DÅLIGT AV ATT LEVA DÄR, men åker runt från ställe till ställe och nu kände vi in från en häst som var trött och sliten och så sjuk häst.

Hästarna har inte det bra alls att åka runt på olika travbanor. De kan bli så sliten på många olika sätt nu. Och nu hade hästen så ont i benen som hästar kan få. De kan inte lägga sig ner hela tiden SOM ÄR NATURLIGT FÖR HÄSTARNA ATT LÄGGA SIG NER FÖR ATT VILA.

Men många av dem får inte ens lägga sig ner folk ser hästar kan stå och sova, men det är inte rätta sömnen hästarna får utan det blir som mikrosömn för hästarna, istället för att de får lägga sig ner för att sova, men även vila sina ben FÖR HÄSTEN BÄR PÅ EN TUNG KROPP OCH DEN SKA HÅLLA HELA LIVET PÅ EN HÄST, men därför kan folk få problem med hästarna för hästarna får problem med sina ben.

Men hästar mår bäst av att lägga sig ner och inte hålla på åka runt hela tiden för de blir sjuk som en del folk inte ser nu.HÄSTARNA MÅSTE UT PÅ GRÖNBETE IBLAND för att kunna hoppa runt, men även för att rulla runt i gröngräset som är så naturligt för dem, MEN HÄSTARNA STÄDAR SIG SJÄLV DÅ NÄR DE RULLAR RUNT I GRÖNGRÄSET.

DET MÅSTE BLI EN ÄNDRING FÖR TRAVHÄSTARNA.  

För hästarna måste få ta igen sig och DE MÅR BÄST AV ATT ÄTA AV GRÄSET för hästarna är det naturligt, de mår bäst av det.

Men nu har folk hittat på så mycket annat till hästen, men det blir fel för deras hälsa då utan grönt gräs och vatten är bäst FÖR HÄSTARNA ÄR FÖDD HÄST och då passar gröngräset bäst för hästen mage

DE ÄR NATURLIGT FÖR HÄSTARNA ATT ÄTA GRÄS för det kan leva bäst på det, men inte med så mycket konstlad och påhittad mat för hästarna.

 För en häst mår bäst av att äta gräs för de är gjort så och det är hästens föda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.