MAT

Mat i alla tider har varit ibland upp och ner i en del familjer för de har inte förstått vad folk gillar att äta då.

VI KAN VARA SÅ OLIKA NÄR DET GÄLLER MAT för en del gillar kött och en del kan inte ens äta kött utan äter mer grönt på sin tallrik som vi måste acceptera fast en del tycker, ”varför måste du konstra nu, och äta detta när vi är bortbjuden, då ska vi äta allt som bjuds, för det har vi lärt oss sen vi är barn, att sitta tyst vid bordet, och äta av matens som bjuds då.”

Men så finns det FOLK SOM SÄGER TILL att den maten kan jag inte ens äta för jag får ont av maten och kan inte ens äta av den, ”kan ni ta in en annan mat till mig? Jag kan inte äta den nu, utan kan inte ens äta av den, för jag gillar inte att äta av maten då.”

Men så finns det folk som kan bli så sur NÄR FOLK BÖRJAR OPPONERA SIG mot maten de har tagit fram till dem, men som de inte ens kan äta av för de måste vara tyst och äta av maten för det har de lärt sig sen de var barn, att vi äter av det som bjuds på matbordet då.

Men så finns det folk SOM KAN SÄGA NEJ och göra det så besvärligt och de har ingen lust att bjuda dem ens för de är för besvärlig att bjuda hem, ”måste ändra på allt när vi ska äta, och det går inte för sig för oss, att de måste börja ställa till den oredan, och inte kan äta av maten jag har bjudet på, och måste alltid vara så besvärlig att bjuda hem, för jag kan inte ändra på allt bara för de vill det nu.”

Mat i alla tider har varit besvärligt för vi vill göra det bästa när vi bjuder hem folk på middag och då vill vi att de äter av maten som vi har stått och lagat till FÖR DEN TAR TID ATT FIXA TILL, då vill vi att de gillar vår mat och inte de lämnar bordet utan att ens smaka på maten då.

Folk kan vara tyst innan de bjuds på middag för de har inte sagt till om vad de gillar att äta utan kan vara tyst till och med när de är allergisk mot maten, KAN DE VARA TYST utan att de ens kan äta av maten, men måste säga till när det börjar krisa för dem. Ibland får andra hoppa in för att rädda dem då.

Vi måste LÄRA OSS ATT FRÅGA vad folk gillar att äta även om de är allergisk mot något för det är så många som är tyst och säger inte vad de gillar att äta när de besöker folk, de kan sitta tyst och kan knappt smaka av maten då.

Utan en del folk har svårt att säga till om maten, men borde säga till på en gång,  ”jag kan inte äta av maten.” VI ÄR SÅ OLIKA för vi gillar inte samma mat.

Barn kan också vara besvärliga, men FRÅGA BARNEN VAD DE VILL ÄTA när de kommer på besökt för ibland kan barnen vara tyst, men även deras föräldrar kan vara tyst, de äter inte ens av maten utan petar i maten för de gillar inte ens maten då.

Ibland halkar vi på maten när vi bjuder hem folk VI SKA FRÅGA DEM VAD DE GILLAR ATT ÄTA och även barnen vad de gillar att äta för att allt ska bli rätt då.

Idag har folk blivit mer vaken för det för många idag kan säga till när de blir bjuden FÖR DE HAR STÄDAT BORT DEN GAMLA STÄMPELN SEN DE VAR BARN. En del barn fick sitta tyst och inte sitta och tjafsa med sina föräldrar utan då satt många barn tyst, fast de hade svårt att äta av maten för barn måste lyda sina föräldrar då.

Men idag HAR MYCKET ÄNDRATS OM för vi äter inte samma mat och en del är allergisk mot en del mat idag.

Folk har blivit MYCKET MER VAKEN de säger till om de inte tål den maten eller gillar maten alls.

Mycket har förändras som tur är för vi är så olika som bär när det gäller mat och vi VILL INTE ÄTA SAMMA FRUKOST utan en del äter gröt och en del fil eller yoghurt på sitt frukostbord, men även vi har inte samma bröd utan de får äta de gillar att äta för vi är så olika där.

Men HUR MÅNGA IDAG har lagt bort den gamla regeln från förr nu?

Vi låter barnen få bestämma vad de vill ha på sitt frukostbord och föräldrarna har inte samma smak utan ALLA FÅR VÄLJA SIN FRUKOST för att bli mätt då.

Men mycket har ändrats om nu för nu kan MÅNGA STYRA SIN MAT för många kan bli less på att äta samma mat eller så blir de less på att äta samma frukost.

Vill prova på lite annat, men BARN KAN VÄLJA SJÄLV när de äter, men förr i tiden då var det inte så utan då var det föräldrarna som valde maten.

Men idag kan barn välja vad de vill ha till frukost, men även vad de vill ha för mat för det är mera öppet idag än förr SOM TUR ÄR.

Vi har ändrats så mycket så barnen får vara med och bestämma matlistan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.