DJUREN PÅ FARMEN

I djurens värld finns det även regler för dem men inte som vi människor är då utan vi vill styra allt runt dem då och kan inte se att det är ett liv de håller på med då som jag har sett på Farmen att det har så lite kunskap om djuren när de kommer dit.

Jag följde programmet igen och kände jag måste vara med att följa det då, men ser så mycket fel de gör NÄR DE SKA LÄRA FOLK ATT MJÖLKA DÅ som jag kan bli tokig på då när de har folk som lär dem allt om en bondgård då men inte hur folk långt tillbaka mjölkade då utan halkar på det då, men nu såg jag det igen att de inte kunde lära sig att mjölka då utan fick en massa problem med kon som rörde på sig då och vad händer då kon kan sparka till hinken de har på golvet då. Kon kan röra på sig eller bara ändra ställning när de ska mjölka då och sparka till med sitt ena ben mjölk hinken och förlorar en massa mjölk då när de inte lärt sig att sätta hinken mellan benen som folk alltid gjorde förr. De skvalpar ur ofta mjölken NÄR DE INTE GÖR SOM FOLK GJORDE FÖRR DÅ. 

Jag är uppfödd på en bondgård genom att jag bodde hos min farmor och farfar då och även fick lära mig att mjölka då, men höll hinken mellan benen då för annars kan kon sparka till hinken då om man inte håller fast hinken då. Jag vet att alla långt tillbak gjorde så, MEN INTE FARMEN GÖR DE DET och de får så mycket problem då och blir så irriterad på kon som står och sparkar då när de försöker klara av den delen på farmen då, men även att jag ser hur de lever som jag är inte så glad åt då, men de ska leva som de levde långt tillbaka då. JAG HAR SETT ANDRA GÅRDAR GJORDE SAMMA SAK.

Jag ser att kon smiter ut jag förstår det FÖR KON ÄR SÅ HIMLA NYFIKEN DÅ som andra inte kan förstå då, men jag kan läsa djuren så mycket nu. Men förr kunde jag läsa djuren med, men nu är jag helt öppen och KAN LÄSA DEM SÅ HIMLA MYCKET DÅ jag kan även sitta för mig själv och skratta åt allt nu när jag känner hur de är då ATT KON VILL UT DÅ, men även söker söker sig längre bort då de ser en massa natur utanför gården då. Ibland har jag sett att en del deltagare lät kon fortsätta lukta på bladen då och gå runt i naturen då.

Men så finns det en del som inte kan djur då som måste bara in med dem då som bara vill vara ute och röra på sig då OCH ÄVEN LITE ANNAT DÅ än de ser där inne för kon är väldigt nyfiken på mycket då.Jag kände på en gång att nu vill de bara ut och kan försöka ta sig en liten runda då för de vill se lite annat än en gård de bor på nu och drar sig lite längre bort då.

Jag kan sitta och skratta åt kon som kan ha så mycket miner när de ska försöka mjölka den då och kon känner av vilka som håller på med henne då OCH KÄNNER ÄVEN AV NYTT FOLK RUNT SIG som de inte är så intresserad av då, men alla dessa miner kon får och känslan jag känner då och blir även lite full i skratt när kon visar upp sitt beteende då, men folk fattar inte att de håller på med ett liv ibland FÖR DE KAN ÄVEN SÄTTA SIG PÅ TVÄREN DÅ när de känner att de litar inte på personen då som kan vara lite besvärligt för dem som ska vara en liten stund då.

Men jag kan verkligen läsa av dem då, MEN DE HAR INTE SÅ KUL LIV DÅ när de har en del deltagare som inte kan ett dyft då om djuren, men även är så rädd då som även blir en stor lärdom för deltagaren och djuren, att de kan vara svårt att hanter då när de kommer dit och kan inget om större djuren då SOM KON GILLAR ATT RYMMA  fortast kon får tillfälle att rymma då, men kon gillar att röra på sig då och vill se lite annat då och varför inte låta kon göra det KON KOMMER ÄNDÅ TILLBAKA när de ska mjölkas då och folk är så rädd när de rymmer, men de kommer hem eller så kan de följa med kon då om de inte litar på dem, men om folk tänker till, så vill korna ha hjälp med sin mjölkning, men de vill även känna en hand som känns säker för kon då som en del kan halka på då, att kon känner in en del deltagare som kan bli pannkaka för en del deltagare medans en del fixar det då. JAG SÅG FARMEN LÅNGT TILLBAKA DÅ.  

MEN DÅ BLEV JAG SÅ GLAD ÖVER DELTAGARE DÅ när de såg att de var liv de höll på med då och det var när de fick grisar då som blev så vän med grisarna då och följde med dem in till och med det. GRISEN FICK SOVA MED DEM DÅ OCH FÖLJDE DEM SOM EN HUND DÅ.

Det var den gången försökte till och med inte äta kött och drog ut på det så länge då medans en del äter så mycket kött. Han som hjälpte dem blev brydd över dem då att de ska äta så mycket kött då att det nästan slår över för en del folk, MEN DET ÄR SÅ MYCKET OLIKA DELTAGARE PÅ FARMEN DÅ, men ibland har jag inte följt med det men nu måste jag se igen farmen.

Men ser hur illa grisarna har det på farmen då som inte kan se att de är född med känslor då.Jag såg när de sprang ut den gången, men vad glad grisen var att få hoppa runt där ute då. JAG KÄNDE BARA GLÄDJE RUNT GRISEN DÅ och var så himla glad då och grisar är väldigt glada djur då och vill ha gemenskap som folk kunde se den gången när de följde med deltagarna då SOM BLEV SOM EN HUND DÅ.

Men folk kan inte se att grisarna har ett fruktansvärt mörkt liv, men det finns de SOM HAR GÅRDAR SOM HAR GRISAR SOM SPRINGER FRITT DÄR UTE DÅ som en del gårdar har kommit på nu.

MEN ANNARS HAR GRISARNA FRUKTANSVÄRT LIV SOM GUD TOG UPP OM DÅ. Jag är helt öppen nu och kunde känna in när grisen sprang ut, men vilken glädje i kroppen jag kände och bara fick ut bland andra djuren då,MEN VARFÖR LÄT DE INTE GRISEN GÅ BLAND ANDRA DJUREN DÅ, men in med grisen då och de har så lite plats att vara på då.

Men när folk har minigrisar då och DE ÄR SAMMA MED DESSA GRISAR DÅ att de gillar att vara ute och röra på sig då, men även ni såg vilken vänskap de fick med förra gruppen som tog hand om grisen då och blev som en familjemedlem då som inte alla kan se då ATT GRISARNA HAR KÄNSLOR DÅ och är lika trevlig som andra djuren är då.

Men jag hoppas att det blir slut på det nu att låsa in dem som många har nu och jag kan se att de mår inte bra då SOM GRISARNA LEVER SÅ INSTÄNGD DÅ som gillar gå ut som andra djuren gör då röra på sig då. Jag såg att hästen hade som långt tillbaka SOM GUD GILLAR SÅ MYCKET DÅ ATT HÄSTARNA HAR INGA SKOR PÅ SIG DÅ som han har tagit upp om nu att folk kan få problem med hästen då, men har skor på dem som inte egentlige inte är född med skor och då kan de få stora problem då, men jag vet att en del folk har kommit på det men det är många som har skor på hästarna och hittar på nya saker för att hästen ska ha skor då när de ser att hästen får stora problem, då kan de testa sig fram med andra slags skor på hästen, men egentligen ska inte hästen ha skor på sig då när hästen får så stora problem då, men då kan folk prova ut annat då fast det vore bättre om de lät bli skorna på hästen då. HÄSTEN ÄR INTE FÖDD MED SKOR DÅ.

Men folk kommer säker på som GUD vill nu att låta hästen gå utan skor då och jag har tänkt hur det var långt tillbaka då när inte folk hade uppfunnit skor, men hästen sprang ändå fast nu kan inte folk se det då att  hästen kan få problem när de måste ha skor då som han tog upp om då. Jag kan själv förstå det för det är bara hästen som de sätter skor på då SOM KAN KÄNNAS VÄLDIGT ONATURLIGT FÖR HÄSTEN DÅ att bära skor då, men det är svårt att sätta sig emot det för det är så mycket folk som har börjat att ha skor på hästen då, men inte på farmen där fick farmen ett stort plus från GUD ATT HÄSTEN FICK LEVA NATURLIGT DÅ och fick vara ute så mycket hästen vill då som är bäst för hästen att vila då.

Men hur många tänker på det ATT EN HÄST SKA VILA DÅ. Hästen får bara röra på sig som det ser ut mycket i hästvärlden då ATT DE KAN STRESSA SÖNDER DEM DÅ och med alla tävlingar de ska vara på då, MEN I HÄSTENS VÄRLD DÅ ÄR DET BALANS DÅ att vila ibland som GUD tog upp om då och då får farmen ETT PLUS FRÅN GUD för de fick leva lite i det fria då.

Men hur många hästar får göra det idag TITTA PÅ ALLA RIDSKOLOR OCH TRAV OCH M.M. och all den stress runt dem och det är inte konstigt om de blir trött när de inte får ta den vilan nya elever eller nya trav ska de på då. De ser så lite hästen då utan då styr pengarna så mycket då och kan inte se hästen alls då.

Men här ser jag hästar som får faktiskt vila när de vill då när jag ser på farmen då att de får ett stort plus då, men det är så mycket folk som inte tänker på det då de som har hästar då, men ser man på farmen, då ser man att de mår mycket bättre att vara med där. Det finns lite folk som pysslar om dem då, men även att de får vila sina ben när de vill då och kan de lägga sig ner som kon kan kan göra när de lever ute då som är bäst för kon att göra då ATT LÄGGA SIG NER I GRÖNGRÄSET ÄR HÄLSA FÖR ALLA DJUREN DÅ som jag vet att folk kommer gå tillbaka till gamla tiden då,men jag ser en del som har korna ute då och får röra på sig mycket  då.FÖR MIG VAR DET SÅ KNEPIGT MED KANIN PÅ FARMEN DÅ som har haft kaniner när jag var barn som vänner då, men där fick de till och med äta dem då. Jag har aldrig ätit kanin då utan folk brukar äta hare då som inte jag har smakat alls då.

Men jag minns mycket väl NÄR JAG FICK TVÅ KANINER FRÅN FARMOR OCH FARFAR DÅ, men de avlade av sig så mycket då de fick för mycket ungar då, men vi åt aldrig kanin då, men vi åt kött hos farmor och farfar då, men vi åt oxe och gris då men ingen kanin på vårt bord då, MEN DET SÅG LITE KONSTIGT UT ATT ÄTA KANIN  som folk har som vänner då.

Jag frågade lite runt mig, DE HAR INTE ÄTIT KANIN DÅ utan hare var mer vanligt då, men inte kanin har de hört talas om då.

JAG HAR SETT ATT FOLK HAR KUL MED KANINEN DÅ, men de verka inte se det på farmen då som jag retade mig på att de måste jaga in dem hela tiden ISTÄLLET FÖR ATT VARA UTE DÅ OCH RÖRA PÅ SIG DÅ, men in i buren som var så liten som burar kan vara till kaninen då, men glad var kaninen då ville leka och hoppa runt lite grann då, men ingen hade lust med det då och kaninerna kan göra så mycket kul saker då eller SÅ VILL DE BARA MYSA DÅ.

Jag minns en gammal kompis som bor Göteborg han visade mig en gång en kul grej han hade med sin kanin då och han kunde visa upp konster kaninen då. KANINEN FICK EN BELÖNING DÅ när kaninen gjorde det.Han hade lärt kaninen det, så de höll på varje dag med det och det blev som ett nöje för honom då, men glad var kanien såklart då att få leva så där bra liv som han hade hos dem då, men de hade så kul ihop då och då ser jag farmen hur de gör med kaniner SOM VILL HA KUL DE MED  och röra på sig då.

Jag blev inte alls glad när jag såg det och vet hur kaniner kan vara då och mycket folk har kaniner då SOM SINA BÄSTA VÄNNER DÅ och då måste folk fatta att en kanin kan mycket mer än att bara sitta och vänta på att bli uppäten som alla djuren där väntar på inte kon då, men grisen får leva ett bedrövligt liv tills det kommer folk som kan djur,MEN HAR KÄNSLA FÖR DJUREN DÅ och då kan djuren få det trevligt med deltagarna då. Hönsen gick lös men varför inte låta kaninen gå lös då.

Kalkon fick inte gå lös som hönsen fick göra då, men de låste in dem för att de är lite större djur då DE LEVER INTE SÅ BRA LIV DÅ som bli instängd som de stängde in dem då, men kan ha med att de är lite större djur de har att  göra med då. Men även om de känner sig osäker på dem, då ska de har större de med DE KAN GE DEM ÄNNU MERA YTA DÅ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.