ÄLDRE MÄNNISKOR

NU HAR HAN KOMMIT HEM FRÅN UMEÅ där det blev operation på honom då. Men var rädd att han skulle få stora problem ,och mycket hjälp i hemmet genom att han är inte så ung när han har  fyllt 91 år. Men han är som vanligt i mina ögon lite trött efter den vistelsen i Umeå ,men han börjar blir mer fart på honom, men har inte blivit så mycket problem med honom, som jag var livrädd för, genom att jag tänker inte sitta här om han måste ha mycket hjälp, genom att jag har aldrig jobbat med det och vill inte förstöra min rygg då.

Men han rör sig som vanligt ,än att läkarna ska kolla upp honom om en månad ,om han kan få behålla körkortet då, genom att det är hans liv ,att ut och köra bil. HAN KAN KNAPPT SITTA HEMMA ,som han blir tvungen till nu efter sen han var på operation, men läkarna ska se över det. Jag hoppas att han är så pigg, att han kan ut och köra bil igen, genom att han kan inte sitta hemma ,som åker flera gånger om dagen ut och åker bil. Ibland handla lite saker, men han gör inte som jag gör, utan åker flera gånger till affären.

SWEDEN SVERIGE BIRGITTA ANDLIG INSPIRATIONMen det är väl svårt att ändra om människor, som åker och handlar varje dag, och jag hatar att gå och handla varje dag vill samla i kylen eller frysen eller skafferiet då,men inte han varje dag åker han iväg .Nu ska se hur det går med körkortet hans, genom att han lever på ett annat sätt ,OCH BOR INTE SÅ NÄRA AFFÄREN ENS, för han blir det stora problem när han bor avsides då. Han har inget internet att beställa ifrån när han vill köpa lite mat då ,genom att han har ingen dator ,som mycket folk har idag att beställa ifrån de vill ha då.

MEN VI RETAR OSS PÅ MÄNNISKOR, SOM KOMMER HIT OCH STÄLLER DEN FRÅGAN glömmer du bort saker och ting,? Kan du leva själv här? Han svarar att han klarar det såklart ,genom att han känner sig pigg såklart då.

Men när folk börjar bli lite galen nu ,och börjar titta åt äldre boende för honom ,som inte ens kan sitta still då. JAG HAR SAGT ATT INGEN SKA SÄTTA DIG DÄR ,det måste du förstår, du skulle bli sjuk att sitta inne där. Jag sa, att hans son får hjälpa dig, annars får väl jag se till att du inte hamnar där,genom att du kommer dö då. Jag sa var bara lugn nu ,det kommer inte hända någonting då. Jag såg hur han gick och tänkte på äldre boende ,som jag ratar varje dag då, genom att folk ska leva, och inte sitta där, och jag skulle rymma från landet om folk blev så knäpp då.

Jag vill att han kan vara lite tyst om ,att han glömmer bort, genom att folk är så fokuserad på det, när folk börjar bli äldre, DÅ FÅR DE PROBLEM MED MÄNNISKOR som inte kan lära sig om äldre människor hur de fungerar då.

Han har full koll på sitt hem, han var och fixade toaletten nu, genom att han har en toalett jag vill  han byter ut ,men kan fixa den när det blir fel på spolningen han kan den biten som inte vi kan. Han har koll på så mycket saker då. MEN FOLK SOM KAN GLÖMMA BORT VART DE HAR LAGT NYCKLARNA ELLER PAPPRET, men ingen hoppar på dem ,fast de kan till och med glömma bort att betala räkningar som är väldigt vanligt när människor är stressad och så ofokuserad då. Men kommer tillbaka tillslut då.

MEN HAN ÄR SOM ER SOM GLÖMMER, men är inget större fel på honom då. Men hans son klagar och klagar att hans pappa har blivit så glömsk då ,men skrattar åt det genom att båda glömmer lika mycket anser jag. Jag hade undervisning när han hela tiden inte hittade  igen nycklarna. JAG LÄRDE HONOM ETT ENKELT KNEP ,och nu var han tvungen att lära sin pappa, att alltid lägga nycklarna på samma ställe när han kommer hem då,genom att de är så ofokuserad när de kommer hem ,och har så mycket att tänka på då.

Men det är inget fel på hans son, som glömmer hela tiden genom att han är inte gammal som sin pappa såklart, men hans pappa kan säga till honom, glöm inte att dra ur teven ,genom att han vill att vi drar ur teven då. Vi har ändrat om TV ,och fått slut på allt tok att dra ur kontakten, när han ska inte se på teven.  Han kommer ihåg när han ska  handla, men blir det för mycket, då glömmer han såklart .Jag har sagt till honom att skriva upp på en lapp ,annars glömmer du hälften ,GENOM ATT JAG SKRIVER ALLTID UPP PÅ EN LAPP, och det gör det flesta människorna ,när de ska handla när de går med långa lister. Han är som oss såklart ,att han måste skriva upp på en lista ,för att få med sig sina varor då.

Men när man blir äldre, DÅ ÄR DET PLÖTSLIGT FEL PÅ MÄNNISKOR, NÄR FOLK GLÖMMER ,som är yngre glömmer hela tiden som är mycket yngre då. Jag har retat mig på detta hela tiden ,när folk frågar glömmer du bort saker och ting ,men hoppas att de frågar yngre människor ,som kan vara så stressad och trött då, men det är samma sak för dem som för äldre människor.

glad-gubbe_59377263MEN YNGRE MÄNNISKOR GLÖMMER HELA TIDEN, vart de lagt nycklarna är exempel folk har ingen koll ens då. Men ska vi kalla dem för senil då??? Men de är ung kan väl inte vara senil, när de kastat nycklar runt sig. Men har så mycket runt sig, men har inte ens lärt sig ,att lägga nycklarna på ett säkert ställe då. MEN YNGRE FUNGERAR PÅ SAMMA SÄTT SOM ÄLDRE DÅ. 

Men folk hakar upp sig på när äldre glömmer ibland, GENOM ATT DE HAR INGEN TID ATT PASSA LÄNGRE.De känner att kan göra som ,de vill,  de har inte ens en klocka att gå efter ,de kommer ihåg viktigaste sakerna till sig själv när de måste det.

Men mycket äldre får lida ,för att de fyllt år och blivit äldre då.  Men yngre har inte samma problem med folk ,som kollar upp dem då.FOLK MÅSTE VISA RESPEKT MOT FOLK, OCH INTE TJAFSA OM DU GLÖMMER, UTAN TÄNK PÅ HUR MYCKET FOLK SOM GLÖMMER ,SOM ÄR MYCKET YNGRE ÄN DEM.

MEN ÄVEN UNGDOMAR I SKOLAN KAN GLÖMMA EN MASSA SAKER ,OCH FÖRÄLDRAR OCH LÄRARE UT OCH LETA EFTER SAKERNA DÅ. MEN ÄR DE SENIL DÅ??? NEJ SÅKLART. KAN GLÖMMA MOBIL OCH NYCKLAR DÅ.

MEN ÄLDRE FÅR INTE GLÖMMA EN ENDA SAK ,DÅ KOLLAR DE KONSTIGT PÅ DEM ELLER SÅ ÄR SENIL. NEJ SÅKLART INGEN ÄR SENIL SOM GLÖMMER DÅ.

JAG  SER SÅ MYCKET LIKHETER NÄR FOLK ÄR STRESSAD OCH OFOKUSERAD, hur mycket de kan glömma saker och ting, men ingen frågar om de ska bo på hem, genom att de är ung såklart. Men kan glömma bort vart de har lagt sin mobil ,och nycklar, viktiga papper m.m ingen låser in dem på ett hem då ,men äldre människor åker in på en gång då, som är helt normalt ,att ta det lite lugnt efter sitt arbete då.

FOLK FICK FÖR SIG ,NÄR HAN BERÄTTADE OM NÄR HAN VAKNADE UPP, att han kände inte igen sig, genom att han flög med flyget upp till Umeå då. Han blev så neddrogad av alla giftiga mediciner, jag sa till honom om det ,”att det är väl inte så konstigt, genom att du fick så mycket mediciner som de proppade i dig då”. Han är inte van med det då. Han trodde han hade hamnat i Stockholm då, men jag förklarade för honom ,”att det är väl inte så konstigt att du blev så snurrig, du visste inte ens att du hamnade där, och säkert drömt en massa då ,när du fått så mycket mediciner då. Du vet knappt vart du bor när du vaknade upp då”. Han visste ingenting när han åkte dit upp ,och kan inte veta att han är i Umeå då, genom att han var helt borta när han åkte upp till Umeå då.

MEN YNGRE MÄNNISKOR REAGERAR PÅ SAMMA SÄTT SOM HAN GJORDE DÅ. Men folk börjar bli knäpp som inte kan inse att även yngre som går i skolan kan regera så.

Det kan ingen känna vart de har hamnat när man är med om saker och ting. DET SPELAR INGEN ROLL UNG ELLER GAMMAL DÅ. Tror ni 15 årig eller 20 åring visste vart de var när de vaknade upp då. Nej såklart skulle ni svara då ,genom att man är helt borta under resan till Umeå då.

JAG TYCKER ATT FOLK SKA FÅ LEVA BARA FÖR HAN ÄR 91 ÅR  ,då ska han vara helt pigg ,och har koll på allt när han kom till Umeå. Hur många som är yngre har den kollen på det? Nej de vet inte ens om ,att de hamnat där när de är så sjuk har ingen koll på det.

Det spelar ingen roll ung eller gammal ,och nu måste äldre människor bli utsatt som han blir nu ,som håller koll på sin son, att stänga av teven eller saker han vill ha på ett visst sätt,då måste han säga till sonen ,och jag ser själv, genom att jag har bott med hans son i 27 år, jag känner honom väl vid det här laget då.

Vi kom på en annan kul sak ,när folk ringer till mig ,och tappat bort saker eller glömt vart de lagt dem, men varför glömde de bort, ÄR DET NÅGOT FEL PÅ DEM SOM RINGER MIG, eller så ringer de andra då. Det inte något fel på dem såklart samma med äldre människor fungerar på samma sätt. Jag har sett för mycket av det ,hur folk kollar människor bara för de når en viss ålder då. I Sverige ska folk passa sig, när folk har lärt sig om människor då ,bara för de når en viss ålder ,då är det fel på dem om de glömmer lite grann , då ska säga så till folk som ringer mig, när de har slarvat bort grejerna  då? Folk får samtal varje dag ,att folk glömt bort vart de lagt sina saker ,och då ringer de folk då. Men yngre och äldre glömmer som äldre då. Idag då lever vi en stressad värld då.

Det är inget fel på yngre ,som knappt ibland kan hålla reda på egen sakerna ibland, men äldre ,DÅ ÄR DET STOR VARNING HELA TIDEN DÅ. VARNING ,VARNING PÅ DEM ,SOM ÄR SAMMA VARNING PÅ YNGRE ,OM VI SKA SÄGA TILL FOLK DÅ.

LÅT ÄLDRE MÄNNISKOR FÅ LEVA NU. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.