NÄR NÅGON DÖR OCH LÄMNAR OSS

VI SER EN MAN SOM LEVER HELT ENSAM utan några människor runt sig. Han bor i en lägenhet helt ensam, genom att han har blivit ensam när hans fru dog.

Han lever ensam när hon dog och blev ensam. Han har levt ett helt liv, och blev väldigt gammal. Men  blir lämnad ensam utan att ha någon att prata med när han vaknar upp till en ny dag, sätta sig vid köksbordet och fika, och dricka kaffe eller te utan sin fru han är ensam, som har levt ett långt liv ihop. HAN VAR VAN ATT HA NÅGON ATT PRATA MED börjar planera inför dagen. ”Vad ska vi göra idag”, tittar på sin fru, ”ska vi gå ut en sväng, eller ska vi ta bilen och hälsa på människor, eller ska vi stanna hemma idag, genom att vädret är så grått idag, vi stannar hemma idag.”

”Vi kan laga lite mat ihop, istället för att gå ut nu genom att vädret är så ruggigt,att gå ut i blött och slask, vi stannar hemma idag, genom att vädret är inte så kul idag att gå ut i då. Men vi kan sätta oss och läsa en bok ,eller se på teven ,genom att det finns så mycket bra program på teven, så vi kan väl stanna hemma, än att åka ut i så blött och ruggigt väder då.”

MEN SÅ HÄR KAN DET SE UT FÖR MÄNNISKOR SOM BLIR LÄMNAD ENSAM. Vem ska de planera sin dag med ,genom att hon är borta ,och han sitter ensam efter hennes död, ingen att prata och planera med utan helt ensam, som var van att leva ett helt liv ihop och kunde samtala om olika saker, ibland om svåra saker ,ibland om lätta saker när de hade varandra, då kunde de lösa mycket ihop då, men blir ensam som är van att leva ihop.

DET BLIR SOM ETT STORT HÅL INOM DEM genom att inte sitta och prata med varandra, som var deras planer om olika saker, att kunna bestämma över en del saker eller inte bestämma över en del saker. Men de hade ett liv ihop ,och levt länge ihop och plötsligt är livet borta ,ingen att prata med när de vaknar upp ensam ,som blev inte de tänkt sig överhuvudtaget ensam. Men måste acceptera det ,som de vill inte acceptera och kan känna vissa dagar tyngre än andra dagar, genom att livet blev inte som de hade tänkt sig, när de möttes den gången och började bilda familj då.

Och valde att leva ihop ,och haft ett långt liv ihop, men sitter ensam nu ,och har ingen att sitta och fika och äta sin frukost med utan ensam, och ingen att prata med om olika saker utan ensam. Och vill aldrig hamna så här illa när de möttes, men hon är borta och dog ifrån honom, OCH LIVET ÄR INTE KUL ALLA DAGAR FÖR HONOM ,som hade någon att prata med då , men nu har han ingen att prata med om olika saker de hade intressen om.

Han är ensam, och har inte det liv han vill ha, men hon blev sjuk och dog och vad ska han göra då, genom att han måste fortsätta att leva ,som är den värsta delen för honom, genom att finnas till eller bara fortsätta som vanligt ,och ordna sitt liv igen och börja leva igen ,som kan ta tid att leva igen, genom att hon är död och borta från honom. Och måste ändå leva fast dagarna känns tung vissa dagar, så måste han ändå leva, som hade någon att prata med varje dag samtalar om olika saker då. EN LIVSKAMRAT VAR BORTA ETT TOMT HÅL KÄNNER HAN VARJE DAG, och vem ska täppa till hålet. Vem kan täppa till hålet han känner? Ingen kan täppa till hålet, genom att hon är borta från honom, ingen att prata med längre ,som de gjorde förr hade långa samtal med varandra då ,och vem kan fylla ut det?

INGEN KAN FYLLA UT DET DE HADE IHOP genom att han har ett hål inom sig, och saknar tiden med henne när de pratade om olika saker, men vem har han nu? Ingen att sitta och prata med, genom att hans livskamrat och kärlek är borta nu, genom att hon dog och blev lämnad kvar då.

Såhär kan det se ut för mycket människor som mister varandra ,och får leva ensam och svårt för människor som levt länge ihop, genom att de har så mycket ihop, och när någon dör, DÅ DÖR MYCKET INOM SIG OCH TAPPAR LIVSGLÄDJEN ,och vet inte alla dagar hur livet ska se ut, genom att hon är borta ,eller han är borta blir ensam som levt så många år ihop. Och har svårt att leva ett normalt liv ensam utan varandra. Det är inte samma sak, att prata med andra människor och försöker att liva upp dem, genom att de har ett hål inom sig, som tar tid att läka när någon bara lämnar dem och dör. Och kan inte sitta vid frukostbordet ,som de alltid gjorde förr, nu är platsen tom efter den som har lämnat dem ,och blev sjuk och dog, som blev fruktansvärt att leva ensam varje dag ,som haft ett helt liv ihop ,men sitter plötsligt ensam och ingen att prata med då.

De kan dela på tidningen ihop ,och prata om vad har tidningen skrivit om nu GENOM ATT DE HADE SAMMA INTRESSEN ,och pratade om saker som intresserar dem såklart. Och vem ska han prata om det med ,genom att många människor har inte samma intressen som de hade ,kan ha kul ihop eller vissa dagar sämre, men de levde då, genom att de kunde ta upp om olika viktiga saker ,som de gillade att prata om då.

Vem ska han sitta att prata med då. OCH DET ÄR LIKA FÖR MYCKET KVINNOR NÄR DE BLIR LÄMNAD, att någon dör ,som är en tuff tid för dem, att leva helt ensam när de är van att leva ihop med varandra, då kan även kvinnorna uppleva samma sak som männen blev ensam då.

MÅNGA KAN VÄNDA SIG INÅT, och vill inte ens leva vissa dagar när någon har dött från dem, genom att de slutar fungera då. Folk som är mycket äldre när de blir ensam tittar sällan efter en ny partner ,och det är väldigt sällan att de gör det.

Men folk som mister varandra ,som har åldern att gå vidare ,KAN TÄPPA TILL ETT TOMT HÅL NÄR DE MÖTER EN NY MAN ELLER KVINNA, och kan börja leva igen, som är mycket enklare för kvinnor och män, som är inte för gammal då, genom att lusten finns inom dem ,och kan börja titta på en annan livskamrat. De kan hitta en ny partner  genom att mycket har ändrats om idag då.

MEN VÄRST FÖR MÄNNISKOR SOM ÄR VÄLDIGT GAMMA har inte lust att titta igen efter en ny kärlek. Men det finns människor ,som kan inte titta efter en ny kärlek när någon har dött från dem, genom att de har svårt att hitta kärleken igen och kan leva ensam då.

Men det blir bekymmer när någon dör och lämnar oss och den som är kvar får lida då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.