SKOLOR OCH ARBETEN-SCHOOLS AND WORK

IDAG TÄNKTE JAG PÅ EN KUL GREJ ,MEN MÅSTE SKRATTA ÅT ALLT, hur det ser ut idag ,och då kom jag på, att tänka på min kära farmor som är död sedan länge sen då.

MEN MINNEN LEVER KVAR när jag skriver om vissa saker nu, som har redan tagit upp om,  bland annat om min pappa ,som lät mig bo hos farmor och farfar, som jag älskar så mycket den tiden med min kära farmor och farfar då.

Men jag har inte lidit av det ,UTAN JAG KAN SKRATTA ÅT DET, hur hon skulle se på det idag, och på hennes tid ,var det ut och jobba och hittar vi inte jobb, då såg hon till det. Jag vet att min pappa fick söka jobb tidigt, och hade ingen skola bakom sig ens ,utan fick knata på ,som de gjorde på den tiden, tills han började jobbade på Volvo och fick jobb där utan någon hög utbildning. Han hade bara grundskolan bakom sig, men han fick jobb på Volvo och säljer bilar. Och blev kvar tills han gick i pension, och nu är han död sedan några år, men tänker på den tiden ,och kan skratta åt hur det är idag med alla skolor folk måste gå då.

Vilken tur att du farmor lever inte idag, men vad du har fått kliat dig i huvudet när vi tänker på alla skolor folk ska gå idag. Men för farmor var det, ut och jobba på den gång när de har gått ut skolan ,genom att tjäna lite pengar då, och inte så pigg på skolor. Och gå en massa skolor när det fanns jobb och tjäna pengar istället för skolor då. Men folk kunde ta sig fram på ett annat sätt än nu. Jag måste skratta åt allt, hur det är idag alla dessa skolor folk ska gå, även om det är det enklaste jobb de kan göra, DÅ HAR DE FASTNAT I ETT FACK ALLA DESSA SKOLOR, att folk måste gå en skola för det allra minsta det ska göra, för att söka ett jobb då.

Jag kom inte in på den skolan jag skulle gå. Men för farmor var det bara ut och jobba och hon hittade jobb till mig, fast jag var bara 16 år då. Men jag var vuxen såklart och kan klara mig själv då. Men fick väl inte så kul jobb att jobba som barnflicka. Men farmor hittade jobb till mig ,och så var det nog på den tiden misstänker jag,att det var föräldrarna som såg till det. Men jag  hade farmor och farfar ,att de såg till att man sökte ett jobb då. DET VAR UT OCH JOBBA DÅ. 

JAG FICK HOPPA RUNT PÅ EN MASSA JOBB. Jag stannade inte kvar så länge på barnflicka jobbet då utan blev väl uttråkad på samma jobb. Jag har svårt att ha samma jobb eller göra samma sak, och måste ut och hitta annat arbete. Blev väl uttråkad ,jag känner mig själv då.

Men jag sökte en skola ,som jag ville gå kontor och distribution det var 2 år som den var på den tiden, genom att jag ville jobba inom kontor då. Men kom inte in på grund av dåliga betyg, fick gå sen en massa kurser och läsa upp mina betyg, ,för att kunna gå den kursen som jag gjorde i Göteborg då. Men har sett tillbaka på min tid med farmor och farmor, att jag älskar dem såklart då. Men var för gammal när det gällde min skola ,som aldrig fick läxhjälp när jag började komma upp i mera kurser då. Jag minns inte om de hjälpte mig med första åren så mycket. ALLA BARN MÅSTE IBLAND HA EXTRA HJÄLP NÄR MAN HÅLLER PÅ ATT LÄRA SIG EN MASSA NYTT ,som skolan är fylld med en massa vi måste lära oss och ta in, för att kunna få ett jobb en gång i livet då.

JAG FATTAR MER NÄR JAG SATT MED MINA BARN OCH HJÄLPTE DEM MED LÄXORNA DÅ.

MIN ÄLDSTA DOTTER BIRGITTA ANDLIG INSPIRATIONJag satt mycket med mina barn när de hade läxor då.

JAG MINNS NÄR NATHALIE BÖRJADE FÖRSTA KLASS, HUR DET VAR FÖR HENNE DÅ. Hon hade svårt första terminen att lära sig läsa då. Jag tänkte, att Nathalie ska lära sig läsa innan hon går ut första klass då. Jag gav mig inte jag var tjurig ,att hon skulle fixa det. Jag är så tjurig då. Men hon kunde läsa sen när hon kom tillbaka då.

Vi satt under jullovet och började träna och träna, ATT LÄRA SIG ATT LÄSA och vi satt hela tiden ,och läste genom att jag hade gett mig den på, att hon ska lära sig att läsa innan hon kommer tillbaka till skolan då. Vi tränade och tränade hela tiden att läsa. Och satt hela tiden med henne, tills hon kom tillbaka till skolan efter jullovet ,och kunde läsa då, genom att jag är så himla tjurig, och tänkte att hon måste lära sig läsa då.

Men Birgitta min granne undrade vad jag hade gjort med Nathalie då? GENOM ATT NATHALIE KUNDE LÄSA DÅ och hennes dotter höll på att traggla sin text och skulle lära sig läsa. Hon hade problem med Anna att lära sig läsa då. Hon frågade om jag kunde sitta med hennes dotter ,hon orkade inte med att sitta och lyssna på henne när hon skulle läsa då. Jag sa kan hjälpa henne då.

Men med Linn hann jag inte med GENOM ATT HON LÄRDE SIG ATT LÄSA INNAN HON BÖRJADE FÖRSTA KLASS, att hon lärde sig läsa innan hon började första klass. Hon och två kompisar till henne satt på förskolan ,och lärde sig läsa och var så himla intresserad av att läsa då. När hon började första året, då läste hon för full och kunde till och med läsa böcker ,och även för andra eleverna fick hon läsa för, genom att de inte hade lärt sig att läsa då.

MIN MELLLERSTA DOTTER BIRGITTA ANDLING INSPIRATIONJAG FICK ÄVEN KOLLA YASMINE, så hon fick sina betyg den gången när hon gick på gymnasiet, och läste Samhälle ekonomi då. Hon fick byta mattelärare genom att de inte gick ihop de två, och andra elever hade problem med henne då.

Jag fick prata med rektorn ,och vi kom överens om, att hon måste byta klass när de läste matte ,genom att fixa sina betyg då. Det var läraren som lärde ut bokföring ,som berättade om Yasmine, att hon såg problem, som kom från matteläraren då. Hon måste gå tre år gymnasiet och fixa sina betyg. NÄR YASMINE BYTTE LÄRARE, DÅ BLEV HON SOM EN HELT NY TJEJ DÅ. Hon gillade läraren i matte, och upptäckte att hon kunde visa henne mycket bättre då när hon höll på med matte. Och det var bara rena turen den gången ,att hon hade henne, bara som extra den gången då. Hon fick byta till hennes grupp då. Hon fick till matten då. YASMINE FIXADE SITT BETYG I MATTE.

Jag vet att andra elever hade problem med den matteläraren ,och frågade henne sällan och satt i sitt hört när de hade henne i matte då. Det blir fel ,genom att läraren är där, för att lära ut till eleverna då. Läraren ringde mig och försökte prata med mig, och få mig och rektorn ,att ändra sig om vårt beslut över Yasmine. Men rektorn sade till mig, ATT LYSSNA INTE PÅ LÄRAREN UTAN NU HANDLAR DET OM YASMINE FRAMTID och inte läraren då. Vi måste tänka på Yasmine att hon ska ha sina betyg då. Jag sa till läraren om det, att det handlar om Yasmine, och inte dig nu utan hon måste få sina betyg såklart. Yasmine ska ha jobb en dag, och det är viktigt för henne då ,och inte för dig då, utan det handlar om min dotter då.

Jag sa till läraren, HON LÄRDE UT PÅ FEL NIVÅ NÄR INTE YASMINE FICK DET ATT FUNGERA DÅ.

Men läraren blev sur då. Men jag måste tänka på Yasmine då. Sa att hon kan vara på andra ställen, som fungerar bättre då. Läraren skyllde på, att Yasmine gillade den lärarna för hon var så ung då ,och hon var mycket äldre då. Men så var det inte alls UTAN HON KUNDE INTE LÄRA UT, så eleverna förstår vad hon lär ut annars har det inte varit problem då.

Men jag vet sen Göteborg tiden när jag gick och läste upp matten då. Jag fick läsa matte, för att ta nästa kurs då. MEN HADE EN MATTELÄRARE SOM VAR PROBLEM  när han kom in på lektionen ,och skrev upp, så himla långa tal över hela tavlan då. Jag och Susanne en kompis ,vi gick ihop och läste upp betygen. Jag och hon hade så mycket problem med den läraren då, genom att hon fick fråga sin kille om det, han jobbade på Volvo. Han hade hjälpte henne med matten då.

Men vad hände med mig som hade den läraren ,som inte kunde  lära ut rätt då? Jag tog extra matte då, genom att jag höll på att läsa upp matten och mina betyg då. Men jag fick vänta ibland när det var matte, tills jag kom till hans lektioner då, GENOM ATT HAN RÄKNADE UT KORT OCH ENKELT ,OCH JAG FÖRSTOD TALET HAN HJÄLPTE MIG MED SAMMA TAL, som läraren gillar att stila för oss, och skrev över hela tavla mattetalet för oss, men andra läraren kort, då kunde man förstå, men exakt samma tal det handlade om då. Jag måste vänta ibland när jag hade matte, för att kunna få rätt hjälp då, genom att andra läraren lade sig på en hög nivå, som passar inte den klassen då. Men samma tal räknade det, men den ena kortade av det ,så vi förstod då, men den andra över hela tavlan räknade han exakt samma tal.

 OCH DÄRFÖR VET JAG ATT JAG TALAR SANNING, hur galet en del lärare kan lära ut, ,så folk inte ens kan förstå, och en del enkelt och fattar allt då. Vi går för att lära oss såklart, och får lön såklart ,och gått jättelång skola ,och kan inte lära ut ens till elever då.

Därför vet jag att den läraren som Yasmine hade lade sig på fel nivå, och kunde inte lära ut när hon var där. När eleverna är där ,och kan inte ens fråga henne om hjälp, genom att hon inte kunde lära ut ens, som jag hade med den läraren som räkna sitt tal över hela tavlan ,och den andra kort tal, det var samma tal då. Men det finns tyvärr lärare som ska inte ens jobba med barn då. Men så illa är det idag. MEN FÖRÄLDRARNA MÅSTE VARA VAKEN, genom att vi måste vara lärare ,som jag skriver om Linns lärare vart har hon lär sig då??? Jag ställer den frågan igen och igen???

Jag har hört att hon började undervisa på Komvux Yasmines lärare, som kanske blev bättre för henne då. Men mötte henne på ett tupperware party ,och var så sur och hon hade inte ens glömt bort det med Yasmine. JAG MÅSTE TÄNKA PÅ MIN DOTTER OCH INTE LÄRAREN DÅ UTAN MIN DOTTER SÅKLART DÅ. Det hade gått många år och ändå kom ihåg Yasmine och mig.

min-dotter-och-jag-birgitta-andlig-inspirationJag var tvungen att stannade hemma en hel dag för min yngsta dotter Linn NÄR INTE LÄRAREN SÅG DEN RÖDA TRÅDEN NÄR LINN RÄKNADE FEL HELA TIDEN PÅ SAMMA SÄTT. Jag fick se att läraren inte hade lärt henne ett dugg ,utan samma fel hela tiden, och frågade läraren, men ser inte du det???Jag såg det klockrent vart de satt då. Hon kom hem med räknehäftet och bara fel på vissa ställen då

MEN LÄRAREN HADE INTE LÄRT LINN ATT RÄKNA MINUS när det kom till problem tal. Och den gången handlade det om ,när man sätter upp talet rätt. Man lär sig räkna minus tal ,och dra ifrån och uppställning på alla tal då. Men läraren hade inte lärt henne det ,och Linn började må dåligt när hon inte kan förstå matte, som är jätteviktigt att förstå vad man håller på med, annars blir det fel om man börjar gissa sig till hela tiden. Om det blev rätt där eller fel där.

MEN LINN FICK VARA HEMMA FRÅN SKOLAN och vi räknade och vi räknade, det var minus och plus och uppställning och allt blev rätt. Jag minns vad vi satt och räknade hela tiden minus, genom att lära henne rätt ,när hon sätter upp med nollor, som är extra viktigt, hur hon sätter upp dem rätt då. Linn blev så himla glad när hon kunde räkna och förstå då.

Jag minns vad kul vi hade den dagen, då var det bara minus vi höll på med, olika tal vi tog, och hon förstod allt, som läraren hade inte lärt Linn SOM VAR HENNES UPPGIFT SOM LÄRARE, att lära ut och ta sig tid med barnen då. Linn lärde sig snabbt då, genom att hon kom tillbaka till skolan nästa dag ,och kunde räkna och förstå minus, som är extra viktigt, att lära sig rätt genom att annars sitter de bara och gissar sig till då.

MEN EN GLAD LINN GICK TILLBAKA TILL SKOLAN OCH KUNDE RÄKNA SOM SINA KLASSKOMPISAR, genom att hon hade en mamma, som visade henne hur hon räknade minus, och fick ta sin lektion hemma då. Men vad glad hon var att räkna, hon förstod plötsligt, vad som var fel när hon fick fel. Vi satte med en massa papper hemma och räknade ,som läraren skulle gjort. Men älskar att sitta med mina barn och hjälpa dem när de inte kunde då.

JAG MÅSTE TA ANSVAR FÖR MINA BARN GENOM ATT JAG GÅR UTIFRÅN MIN HEMSKA SKOLGÅNG DÅ ,och kan inte ge mina barn samma skolgång ,och det spelar ingen roll, om det var rektorn eller läraren som var fel på. Jag sade till på en gång, genom att de måste ha betyg då. Jag minns mycket väl när Nathalies lärare var, så dåliga att ge beröm, och det hon gjorde på skolan. Hon gick på en Gymnasieskola och sydde en massa kläder, och vävde eller annat de gjorde där. Jag minns att hon sydde en del fint då. Men sa till om det, ATT DET ÄR VIKTIGT ATT GE BERÖM ÄVEN FÖR DET MINSTA DÅ. Men dessa lärare förstod nog inte det då. DET VAR DÅLIGA LÄRARE SOM INTE KUNDE GE ATTENTION DÅ. ELEVERNA GÅR MER FRAMÅT DÅ.

Jag minns hur det var för Linns lärare när jag sade till om, ATT GE LITE BERÖM, genom att hon kämpar med skolan då. Vi är olika människor då. Det gick trögt, tills en dag, då läraren ger beröm av någonting hon hade gjort bra då. Att han såg henne plötsligt då.

MEN KAN LOVA , ATT DET BLEV VERKLIGEN FART PÅ LINN NÄR HAN BÖRJADE SE HENNE, som är extra viktigt att ta sig igenom skolan då. Det här var på gymnasiet, som han började se Linn, och hon började se skolan var plötsligt kul. Och skrev rätt på så mycket prov ,och hon började växa mycket mer och mycket mer. Jag såg hur bra det började gå för Linn, genom att bara några små ord från läraren, sa vad bra du är Linn. Hon såg skolan mer kul genom att läraren började ge attention hela tiden till henne då.

MEN VAD HÄNDE MED LINN NÄR LÄRAREN GAV ATTENTION? Som är extra viktigt att ge ,för att ta sig igenom skolan då. Hon såg skolan kul ,och läste sina läxor utan problem, tog läxorna först genom att hon såg det viktigt då, istället för att ta det sent då. Hon blev för det mesta klar, genom att hon gjorde uppgifterna först, som hon satte först då. Men genom att någon såg henne ,och läraren började uppmärksamma henne då, som är extra viktigt ,genom att hon tyckte skolan var kul, och hon gick ut och fick ett betyg då.

Men jag hamnade i bråk med läraren ,OM JUST ATT BERÖMMA HENNE ,genom att hon kan komma tillbaka och fixa sin skola då. Jag vet hur vi fungerar då med lite beröm, som jag var också och bråkade på Nathalies lärare den gången då, som jag hade önskat att de såg henne då. Hon kunde sy och även annat bra kunde hon få till och brodyr, och vi är olika då. Hon gick den linjen och då måste de ge lite uppskattning när hon gjorde fina saker. Attention till henne då.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 45fd213fdadb1615158f98ae8488f506.gifFOLK SKULLE GÅ EN EXTRA SKOLA ATTENTION KÄRLEK ,GLÄDJE SKA BARNEN HA genom att få eleverna att fungera då. Men även i vanliga livet är det lätt att sätta fart på folk ,och ge dem uppmärksamhet genom att vi fungera så ,och tänk om alla lärare och folk fattade det, då skulle det se annorlunda ut för mycket barn i skolan, men även för vanliga människor ,som inte går i skolan behöver även de beröm och attention då.

Men titta vad bra du gjort idag, men vad bra det gick, du kan du med. Men kolla vad bra du är, kolla här.

Men vad kul att det gick bra för dig.

Jag bytte skola om jag måste GENOM ATT JAG JAGADE LÄRAREN OCH REKTORN . Barnen ska ha betyg då. Eller bytte lärare, som ni läste om då. Jag kunde riva upp om jag måste det. Nu handlar det om mina barn ,och då spelar det ingen roll om läraren eller rektorn går emot mig då.

Men Linn hamnade i en stimmig klass ,och då är det svårt, att kunna koncentrera sig ,som jag fick vara med om när jag gick i skolan. Det är inte konstigt om det är svårt att lära in då. DET KAN BLI SVÅRT ATT TA IN när barnen skriker från höger till vänster ,och läraren står och försöker lära ut till eleverna då. Jag var tvungen att flytta Linn till en skola ,som jag hoppades skulle fungera bättre då. Linn önskade sig ibland hemundervisning när det är så stimmigt och svårt att lära sig då.

Jag vet själv när jag gick i skolan, att jag inte klarade av när det var för mycket bråk då. Om farmor och farfar och pappa och mamma hade hjälpt mig, att gå i den klass där läraren var perfekt för mig, genom att han hade en klass som var underbart då. Det var tyst när han undervisade då GENOM ATT ELEVERNA HADE STOR RESPEKT FÖR HONOM DÅ. Jag förstår att det blir svårt att lära in när inte klassen kan hålla tys hur ska man då kunna ta in kunskap då.

Men hur många skolor har det så? ATT ELEVERNA FÅR BYTA SKOLA ,som jag fick göra till Linn då. Emilia mitt barnbarn Nathalie satte upp henne på en friskola som Linn fick gå. Och hon kom in där och då går både Emilia och Klara där. Nu går Emilia andra året på Gymnasiet då. Göteborg och Västra Frölunda måste Nathalie flytta barnen från skolan, genom att skolan höll de på att förstöra mer och mer då. Kunde vara farlig att gå kvar där genom att det finns ingen ordning idag. Nu har Nathalie flyttat till Mölndal med barnen då

Det är något fel när barnen kan nästan inte gå en skola idag Men förr kunde de gå en skola utan måste flytta barnen, för att kunna få ett betyg, då har det gått för långt idag. MEN SVERIGE I ETT NÖTSKAL och hur går det för Amelia mitt andra barnbarn då och även Alexander är för liten att börja skolan då. Men Norge verkar ha lite mer koll då.

MEN LINN TOG REKORD eller så har det barnen det så idag. Hon fick byta skola 3 gånger när hon gick grundskolan, på grund av att klasserna inte fungerade för henne. Och blev även utsatt på den tiden då. Hon flyttade 3 gånger MEN FICK ETT BETYG. Men var tvungen att läsa in extra innan hon skulle gå Gymnasiet ,och fick läsa upp betygen, SOM KUNDE LÄSA KLOCKRENT NÄR LINN BÖRJADE KLASS 1 DÅ. Hon började första klass, och läste för eleverna och för fröken då. Hon kunde läsa klockrent när hon började klass 1. Men vad hände efter vägen för Linn då?

Hon snavade på skolan hela tiden, som måste ha knäpptyst när hon läser och lär in då. Nu har hon valt idag, att läsa lite kurser, som hon gillar att läsa, men på distans då, att bara läsa en del kurser, SOM HON GILLAR ATT LÄSA PÅ DISTANS, för att kunna sitta i lugn och ro då. Hon har börjat läsa igen och igen inom vården. Linn har gått lite olika skolor som hon dras till då.

När jag bodde hos farmor och farfar och idag kan jag se att det kan bli fel när vi kommer till skolan GENOM ATT FÖRÄLDRARNA MÅSTE VARA MED DÅ.   

Men farmor hade den synen när barnen hade vuxit upp, DÅ VAR DET BARA UT OCH JOBBA PÅ EN’ GÅNG NÄR VI HADE GÅTT UT SKOLAN DÅ. Jag kollade inte efter jobb, det var farmor som kollar åt mig, och när jag hade slutat skolan, då var det bara ut och jobba på en gång. Och hon skulle dö idag, hur det ser ut idag, genom att hon anser att vi var vuxen när vi gått ut skolan. Jag var 16 år. Och kommer man inte in på en skola, ,då fick man söka ett jobb då. Jag har fastrar som sökte jobb direkt efter de hade slutat sin skola. Jag minns en av dem flyttade till Stockholm och jobbade då. Men hon hade inte så mycket utbildning bakom sig. Men jobb fick Inez och Elin mina fastrar och min farbror Egon då.

Men farmor såg till, att har man slutat skolan, DÅ MÅSTE MAN SÖKA JOBB. Och till mig sökte hon ett barnflicka jobb, som jag var bara en tid. Det var väl inte så kul, men för farmor var det, att jobba på en gång om vi inte hittade någon utbildning som passade, då såg hon till ,att jag fick ta ett jobb ,och det var inte jag som sökte det utan hon som sökte. Och såg till att jag kunde tjäna lite pengar och flyttade då.

HÄR SITTER JAG OCH BARA VÄNTAR NU BIRGITTA ANDLIG INSPIRATIONNär jag tänker på det, jag måste skratta åt det, hur det ser ut idag, genom att folk kan bo hemma länge och har inte hittat sitt jobb eller utbildning, genom att det är så långa skolor idag, för att till och med, ATT SITTA OCH SÄTTA IN PAPPER I EN PÄRM, som jag fick göra när jag jobbade på Göteborgs universitet. Tråkigt jobb var det och gick ingen skola för det, bara för att sätta in papper och sortera papper i en pärm, som vem som helst kan göra ,och behöver inte en massa skolor, för att sortera in i namn ordning. Alla kan alfabetet då. Man behöver inte gå en massa år skolor, som han påpekade han som skötte om ,att jag måste gå flera år , för att vem som helst kan göra det då.

Som har inte gått flera år skola, för att sätta in i pärmar, som jag var lika duktig som de var som jobbade där. Jag gjorde EXAKT SAMMA JOBB SOM FOLK SOM JOBBADE DÄR. Det var två kvinnor som höll på med det. Jag fick en liten tid praktik där, genom att jag skulle gå en skola Kontor och distribution som hade allt sa de då. Jag gick en del kurser i maskinskrivning, för att fördriva tiden eller för att lära mig mer om det. Vem vet.

Genom att nu är det skola på allt, om ni bara tittar där ute ,hur det ser ut idag och tog upp ett exempel när jag jobbade på Göteborgs universitet och måste gå en lång utbildning, som han sa som skötte om där, ”att det kan komma en annan ,som söker den här tjänsten du har Birgitta då, som har gått lång utbildning, som du inte har nu”.Men måste ha på papper att du gått en lång utbildning bara för att sätta in papper i en pärm, lång utbildning måste du ha, för att göra världens tråkigaste jobb, att stå och sätta in dem i namn ordning och noga var det, att de satt rätt. Men vi behöver väl inte gå så lång utbildning för det ??? Jag tycker inte det. Jag kan skratta åt det när han står och säger till mig,” att, någon kan komma före dig genom att hon har gått flera år. Jag ska gå en utbildning, för att sortera en massa papper då. MEN NI HÖR HUR LÖJLIGT DET ÄR DÅ.

Jag tänker på min pappa, vad fick han göra när han slutade sitt jobb? Han jobbade lite här och där och låg i lumpen på den tiden. MEN HAN FICK JOBB EFTER EN TID PÅ VOLVO, som idag ska gå lång utbildning, för att kunna sälja en enda bil då. Ekonomisk linjen som är några år då. Men varför då?

HAN FICK LÄRA SIG PÅ PLATS SOM VAR VANLIGT PÅ DEN TIDEN DÅ. Han kunde tyvärr sälja mycket bilar och mycket kunder hade han som kom till honom. Han var populär och duktig att sälja bilar då. Ibland var han på andra ställen. Volvo ville ha honom när han sålde bra åt Volvo då. Han kunde åka och jobba på andra ställen, men sålde mycket bilar och folk anlitade honom när de skulle köpa sig en ny bil då. Ibland kunde han sitta på två ställen.

FÖR ATT SÄTTA IN PAPPER ELLER SÄLJA EN BIL SOM KAN LÄRA SIG PÅ PLATS ,som jag gjorde och min pappa var bland de bäst säljarna i Jämtlands län och anlitade honom när folk skulle ha en ny bil, genom att de ville köpa av honom en bil, genom att de litade på honom såklart då.

MEN DÄRFÖR TAR JAG UPP OM GAMLA TIDEN, genom att farmor skulle dö om hon hade så mycket problem med barnen, genom att för henne var det att söka jobb efter skolan och fick inte jag den utbildningen, då hittade hon ett jobb till mig, genom att jag måste börja klara mig själv och tjäna pengar när jag hade gått ut nian då. Men jag dog inte av det.

Jag kunde söka jobb, som mycket ungdomar har svårt att söka idag, GENOM ATT DE FASTNAR I SKOLAN, som de kan inte ta genom att de har dåliga betyg då. Min pappa hade inte så perfekt betyg, men han kunde sälja bilar fast han hade inte perfekt betyg då. Han gick inte 9 år grundskola som jag fick göra då. Men han klarade sig ändå att jobba på Volvo då. Han fick lära sig där, som är den smartaste biten för folk då. De är på platsen då.

Men jag känner till folk som var less på skolan och hoppade av skolan ,och gick aldrig 9 åren i skolan, utan han hoppade av i 8:an då. Men han kunde ändå klara sig själv. Han startade en egen bilfirma när han hade blivit äldre då. Men han hade inte så långa skolor efter sig. Men kunde ändå starta en bilfirma och hade startat flera bakom sig då. HAN VAR SÅ HIMLA LESS PÅ SKOLAN.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 95e1034a67b4afadfce882b30af220dc.jpg

Men hur är det idag?

Vi tycker synd om folk idag när de sitter och tittar efter ett jobb de suktar efter. De är intresserad av jobbet ,och tittar på hur lång utbildningen det är då. Jag måste gå en lång utbildning, för att sortera lite papper i en pärm. Ni kan höra hur löjligt det är när min pappa fick jobb på Volvo, men han hade ingen lång utbildning bakom sig ens. Men sålde bilar och folk kom tillbaka till honom och litade på honom såklart då. Men han kunde jobba utan en massa utbildningar. HAN LÄRDE SIG PÅ PLATS SÅKLART.

VARFÖR KAN INTE UNGDOMARNA LÄRA SIG PÅ PLATS? och slippa sukta efter det jobbet ,och ser att det går inte, utan måste ha så lång skola ,för att få jobbet då.

Jag älskar inte jobbet jag hade i Göteborg utan ville bli fri då. Men ser ni hur löjligt det var. Det kan vem som helst söka och jobba med då. Folk som kan skriva ,folk som går i grundskolan även de kan söka jobb där. Men min pappa han kunde jobba på Volvo, och lärde sig på plats när han fick det. Men idag går inte det. Och Men farmor skulle inte gillat det därför tänkte jag på min farmor ,hur det ser ut idag, ut och jobba var det för henne ,och det gick då. Vi slapp sitta utan jobb, utan det fanns det, då blev det nästa jobb då. Jag överlevde och sökte annat jobb då. Men folk måste gå gymnasiet för att få ett jobb eller en högskola måste de, för att nå jobb de vill ha då. DÄRFÖR TAR VI UPP GAMLA TIDEN.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 688903.jpgMen det har blivit något fel i samhället

Att jag får jobb jag vill ha. Jag minns att de kunde säga till mig, att har du inte fött barn ännu, då ville de inte anställa mig ens. Det fanns problem på den tiden, då var man för ung ,och inte fött barn som de önskade att man hade gjort då. Genom att de vet hur det blir när man får barn, då måste man vara hemma en längre tid ,och älskade det inte alls. Och kunde få nej på så löjliga saker om barn då.

MEN DET ÄR TUFFT FÖR MYCKET UNGDOMAR IDAG. Men hur kunde folk leva förr i tiden då? Folk levde såklart och fick ett jobb som var enkelt på den tiden, genom att folk kunde börja som min pappa började på Volvo, som vi tar upp om exempel då.

Vi vet en man som blev tekniker inom flygvapnet, MEN HAN LEVDE PÅ EN ANNAN TID SÅKLART DÅ. Genom att hans son sökte samma jobb, men halkade på skolan och matten då. Men varför kunde han reparera stora flygmaskiner då? Som flög hela tiden under den tiden. Men Roland Anders pappa han hade ingen lång utbildning, som flygtekniker, men han kallas för flygtekniker hos alla som känner honom. Men idag är han 92 år ,och kunde sin sak, utan en jättelång skola, som folk kan nästan inte klara av idag.

Men han klarade sig, att jobba där genom att han kom in inom F4, och började som andra att lära sig på plats. Och han jobbade länge med flygmaskiner och kunde sitt jobb då. Jag kan höra när han pratar om det. Men han hade inte den skolan, som folk måste ha då. Jag vet folk som sökt den skolan, har inte kunnat tagit jobbet, genom att det är lång skola måste gå. Folk. kommer inte ens in där. Men han kom in där Han jobbade i många år tills han gick i pension då. BARA SKOLOR NÄR KAN LÄRA SIG ENKELT PÅ PLATS ENKALRE FÖR DEM. MEN ENKELT ATT LÄRA IN NÄR FÅR SYSSLA MED ARBETET DE SÖKER DÅ. 

Men folk hade det mycket enklare, än folk har idag, att söka dit de vill söka till ,genom att de har stora intressen av det. Och förr lärde sig folk på plats när de sökte vissa jobb då.

DET VAR SÅ FÖRR när jag pratade med en man ,som jobbade inom resebyrån.

HAN BÖRJADE ARBETA PÅ RESOBYRÅN NÄR HAN VAR UNG, MEN FICK BÖRJA LÄNGST NER LÄRDE SIG EFTER VÄGEN kom dit som ung och jobbade sig upp som chef en dag. Men han gillade inte folk, som kom direkt från skolan, genom att de trodde kunde allt när börjar där. MEN SÅG FEL PÅ EN GÅNG NÄR DE BÖRJAR DÄR. Och kunde förstöra ett helt jobb för dem.

Genom att han ville, att folk börja som han och lärde sig från grunden, hur allt fungerade då. HAN ÄLSKAR INTE FOLK ,SOM KOMMER DIREKT FRÅN SKOLAN, KAN FÖRSTÖRA HEL RESA FÖR FÖRETAGET, som kom direkt från skolan, genom att de inte kunde allt. Men trodde att de kunde allt ,och såg vilka fel det blev med folk ,som inte lärt sig på plats, som han hade gjort, och kunde allt inom företaget då. Han satt som chef en dag ,och ville att folk skulle göra som han hade gjort då. Men minns han var arg på alla som tror kan allt. Men förstör för Resebyrån. 

MEN MÅSTE TA UPP OM HUR TOKIGT DET HAR BLIVIT IDAG och vi tycker synd om ungdomarna idag ,och därför tar vi upp om gamla tiden, som var mycket bättre, genom att folk behöver inte gå en massa skolor för allt ,även tråkiga jobb ,som jag tog upp om när jag var på Göteborgs universitet då. Jag satt och tänkte på farmor och farfar och farmor, som ansåg att folk skulle ut och jobba när de gått ut skolan ,och hittar de inte det , då såg hon till ,att jag fick jobb då. Men tänkte bara hur farmor skulle uppleva det genom att jag kan henne såklart då. HihiHiHi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.