POLISEN

SVENSKA POLISEN BETER SIG SOM GANGSTER IDAG GENOM ATT DE BETER SIG VÄRRE ÄN VANLIGT FOLK IDAG. Men ingen vill möta på polisen i Sverige genom att polisen skjuter på allt som rör sig idag.

Ibland har de skjutit sjukt barn, som var ute och lekte har down syndrom, men polisen är inte normal i våra ögon. Polisen sköt en två barns pappa då. Han var ute och skulle handla då. Killen försökte ta sig från polisen, men sprang lite grann från polisen, men polisen tar upp en pistol och skjuter killen till döds, som var väldigt onödigt att göra ,han var inte ens våldsam. Men barnen förlorade sin pappa och mamman står ensam med  barnen nu. Han bar inte ens vapen då. MEN POLISEN KAN INTE EN PRATA MED FOLK IDAG UTAN UPP MED PISTOLEN OCH SVERIGE SER UT SOM RENA RAMA HIGH CHAPARALL IDAG, DE SKJUTER UTAN ATT KUNNA PRATA DÅ. P

POLISEN STÅR FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET OCH SKJUTER HEJ VILT.

Genom att polisen kan till och med misshandla folk när de ska bara be om att hämta jackan från restaurang, men kan flyga på folk idag som är mer normal än dem ,genom att polisen står för våldet i samhället idag. Men svenska polisen har fått problem idag, genom att ingen kan gå säker när de möter på polisen idag. POLISEN STÅR FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET DÅ.

Men vi har inte en normal polis tro mig, genom att folk kan ringa en polis när de är sjuk och rädd att den tar livet av sig, men ringer polisen för de är rädd att den ska ta sitt liv då. FOLK SKA ALDRIG RINGA EN POLIS GENOMA ATT DET KAN SLUTA ILLA DÅ.

Men vad händer då? Blir misshandlad i lägenheten genom att svenska polisen kan inte sätta sig och prata ens, och fråga hur mår du då?? Nej, slår och misshandlar så illa OCH PUTTAR PERSONEN NÄRMARE DÖDEN DÅ.

Genom att svenska polisen är farlig att möta på, genom att det rör sig bara om våld i deras huvud då. Och ingen ska ringa och be dem om hjälp, de kan misshandla och slå folk så illa, fast de ser att personen är sjuk och kanske måste ta hand om sig själv ,och vila och är jättetrött, men de kan sparka ner folk i deras hem GENOM ATT POLISEN KAN INTE URSKILJA IDAG, GENOM ATT I DERAS HUVUD FINNS DET BARA VÅLD OCH MISSHANDEL, FAST FOLK KAN VARA SJUK, MEN PUTTAR DEM NÄRMARE MOT DÖDEN DÅ. 

SVENSKA POLISEN HAR BLIVIT HEMSK IDAG BARA VÅLD I HUVUDET PÅ DEM ,genom att de inte kan ens prata, men folk ska inte ens åka till Sverige då när polisen kan till och med slå ner folk ,som ska hämta ut sin jacka från restaurang då ,men bad att få jackan, men blev ned sparkad och slagen ,för att de skulle få sin jacka.

Men tyvärr så sjuk polis har vi, men vill hjälpa sin dotter hämta ut jackan, genom att hon stod och frös då. Men mamman blir så misshandla, som skulle hjälpa sin dotter hämta ut jackan ,men blev slagen så illa då. DET ÄR SVERIGE IDAG BARA VÅLD OCH SLAGSMÅL RUNT POLISEN DÅ. Om folk är normal så kan polisen sätta åt folk, som bara ska ha lite hjälp ,att hämta sin jacka, som ingen kan knappt tro på, att har vi så knäpp polis i Sverige då. JA säger vi galen polis har vi fått.

Oskyldiga människor kan till och med åka fram tinget idag, så knäpp är polisen och kan till och med sitta och hitta på egen historia då. Men försöker sätta dit oskyldiga människor då. KAN SÄTTA DIT OSKYLDIGA MÄNNISKOR NÄR DE ÄR DE SOM SKA SÄTTAS ÅT DÅ. 

MEN FÖRR FANNS DET BRA POLISER, men nu har det bara blivit värre med polisen ,att de måste slå ner folk och sparkar på oskyldiga människor då. POLISEN SKA INTE ENS ÄGA VAPEN ,genom att det finns länder som har inte så mycket vapen i tjänsten då. Polisen kan inte hantera vapen ens utan skjuter på allt de ser, då ska de inte ens ha vapen. Men har hänt så mycket oskyldiga människor, som har blivit skadad idag.

Men det är svenska rättsväsendet ,vi har tattar till poliser ,och det är de som styr våld i samhället ,när ni ser ska hämta en jacka, och blev sjuk efter den gången. SVÅRT ATT HJÄLPA SINA BARN DÅ.

Men blev anmäld av polisen när hon skulle hjälpa sin dotter ta ut jackan då SOM SKULLE LÄMNAT POLISBRICKAN PÅ BORDET DÅ. Dottern och mamman anmälde polisen för grov misshandel.

Men dessa poliser ljuger så enormt genom att sätta dit en annan polis då. Det är dagens sanning, att vi har inte ärliga poliser idag.

Men även bad en annan polis sitta ,och ta det ,den andra polisen gjort, genom att hon var så himla feg, men hon var ung då. Men bad en annan polis sätta sig i hennes ställe, men hon stämde dåligt då. Nervös polis den gången som satt och skulle vittna falskt och hoppade på stolen hela tiden, så nervös var poliskvinnan då. Men det var ett skämt allt i våra ögon då. DET BLIR ALDRIG BRA ATT GÅ I ANNANS STÄLLE DÅ. 

Men ingen verkar fatta att poliskvinnan ljuger ,så det skriker om det ,och TINGSRÄTTEN SOM HAR LÅNG UTBILDNING, men ingen såg att hon ljuger så det stod härliga till då. Men det var rena rama cirkusen då. MEN POLISEN KAN LJUGA ,FÖR ATT SKYDDA SIN KOLLEGA DÅ. HON VAR UNG POLIS DÅ. HON VAR INTE ENS DÄR ,MEN SÅ MYCKET KAN POLISEN LJUGA DÅ. Men svårt berätta från andra polisen, som inte var där ens då. CIRKUS DÄR.

Men svenska polisen finns det bara tattare idag, genom att det kör med våld ,som ska upprätthålla ett samhälle då. Men har sett så mycket våld med polisen ,och nu blev en känd artist utsatt för polisen i Sverige. Vi har sett för mycket av polisen hur de är idag. Men inte så hjälpsam som de måste börja bli nu ,men polisen kör med våld i samhället, ISTÄLLET FÖR ATT HJÄLPA TILL OCH SÄTTA SIG NER OCH PRATA MED FOLK DÅ. DET FINNS INGEN TRYGGHET I SAMHÄLLET LÄNGRE BARA VÅLD DÅ. 

Men på små saker ,som en jacka ,då kan ni tänka vad killen fick hamna i då. Men kom till Sverige och förlorade även ekonomin, genom att polisen kan inte se rätt och hjälpa honom ,utan burar in honom, ISTÄLLET FÖR ATT HJÄLPA HONOM DÅ. 

Men han lär nog aldrig sätta sin fot i Sverige mer. Men även andra som ska hälsa på sin son fick stora problem, som bara skulle hälsat på sin son då, och hans föräldrar fick problem med polisen, men det blir värre och värre ,genom att polisen skämmer ut sig då. MEN VARFÖR KAN POLISEN INTE HJÄLPA FOLK ,ISTÄLLET FÖR ATT KÖRA MED ALLT VÅLD DE GÖR DÅ. MEN POLISEN SKA VARA TRYGGHET, MEN SÅ ÄR DET INTE ALLS DÅ. 

Men när hela Sverige har problem med invandringen , då kan folk bli utsatt för folk då. Men vad händer då? POLISEN SKYDDAR INTE SOM VI HADE ÖNSKAT DÅ, genom att han måste skydda sig själv mot en massa män han blev utsatt för då ,men då ska polisen hjälpa till och sluta misshandla folk utan hjälp dem, istället för polisen gör som de gör då. POLISENS ANSVAR ATT FOLK KÄNNER SIG SÄKER I SAMHÄLLET ,OCH DÅ MÅSTE SE TILL DET. MEN GJORDE DET DÅLIGT DÅ. ANNARS HAR DET INTE SLUTAT SÅ ILLA DÅ.

Jag vet med jackan, hur det var med polisen, men även i lägenheten då ,hur de kan slå i blindo på folk som är sjuk då. Men polisen är inte som förr i tiden, och kunde hjälpa folk då. Men nu skjuter de kan vara oskyldiga människor då. VI VET HUR POLISEN ÄR IDAG GENOM ATT DE KAN INTE PRATA OCH LÖSA OCH HJÄLPA FOLK DÅ.

Polisen får sluta med allt våld nu ,men de skämmer ut sig hela tiden då ,genom att de har slutat prata ,utan stilar som de gör då mot folk som hamnade i problem då. Men jackan kan folk från andra länder skratta åt, men har de inget annat att göra då. MEN FOLK SKA INTE BLI FÖRVÅNAD BRYDD NÄR DE KOMMER HIT DÅ. SVENSKA POLISEN DÅ.

Så länge inte polisen kan prata och hjälpa folk, då kan ingen ens åka till Sverige genom att vi ser hur polisen gör då mot oskyldiga människor som är inte ens brottslingar då lutan polisen som är brottslingen och kör med våld kan inte prata då. VI ÖNSKADE ATT POLISEN KUNDE HJÄLPA TILL MYCKET BÄTTRE ,ANNARS KAN INGEN ENS KOMMA  HIT DÅ. 

Men misstänker att killen har blivit oskyldigt ditsatt genom att vi sett hur folk med en jacka eller sjukt barn då, men vi kan inte räkna upp allt, men notan blir lång då. Han blev utsatt för flyktingar då. Men vad ska polisen göra då?? Se till att skydda folk som kommer hit och slingra bråken då genom att hjälpa till då.  POLISEN MÅSTE HJÄLPA ALLA SOM ÄR INBLANDAD DÅ. 

SVERIGE SKÄMMER UT SIG MER OCH MER NU. POLISEN HAR SLUTAT PRATA DÅ.

3 reaktioner till “POLISEN

 1. so much of this realm. St Max gave us the weapons to use: the rosary, the miraculous medal, & consecrating ourselves to the Immaculata. 🌹you can find the consecration prayers at http://www.saintmaximiliankolbe.com 🌹

  St. Maximilian Kolbe
  The Saint and Martyr of the Immaculate
  Father Maximilian Kolbe is a Saint! – Such was the proclamation by Pope Saint John Paul II on October 10, 1982, followed by the tolling of the bells of St. Peter’s Basilica in exultation of the martyr of Auschwitz! Met by the thunderous applause of thousands in attendance, including some of the surviving prisoners of the Nazi concentration camp – whose minds and hearts are forever branded with the memory of his saintly and heroic self-donation – their former cellmate had now been raised to the Altars of the Church! Once again, Christ reigns! Once again the enemy has been defeated!

  Tracing back, however, to the inhumanity of World War II, where a shattering sense of hopelessness pervaded the death camps as the Nazis took over Poland, this place of infamy became the Calvary of the modern times. Anger and hatred filled the heart of every prisoner until one stepped forward from the prisoners of Block 14, among whom ten had been singled out in retribution for one escapee. Not initially selected, this obscure man – Father Maximilian Kolbe, a Catholic priest – voluntarily took the place of one of the ten, the father of a family, who, along with the others prisoners, had been sentenced to death by starvation.

  Following the canonization Mass, the Holy Father emerged from St. Peter’s Basilica with his concelebrants, all garbed in red vestments, publicly proclaiming the Servant of God a martyr: a martyr of faith animated by love: “Greater love has no man than this that a man lay down his life for his friends” (Jn 15:12). That love, which is so very dear to the Franciscan life, was the summary of the life of St. Francis, the Poverello of Assisi. For this very reason, Pope Paul VI had called Blessed Maximilian the “St. Francis of our times” during his beatification ceremony some years earlier, on October 19, 1971.

  The Childhood of a Saint
  Saints are not born, they are made. A careful look at Maximilian Kolbe’s early years indicates some of the factors that led him to the summit of heroic love and transformation into the image of Christ.

  St Maximilian as a childBorn on January 8, 1894, in Zduńska-Wola, Poland, Maximilian lamented the existence of hatred and the political split in Poland. His father Julius Kolbe, a working class citizen, struggled under the effects of this disunity, where the bonds of love and understanding did not prevail among the citizens of Poland, largely due to the occupation of Russia, Prussia, and Austria. His three sons Francis, Raymond (who was later named Maximilian in his religious Order), and Joseph, would experience the same social consequences.

  As a child, Raymond dreamed the political reunification of their Motherland would come about through the valorous efforts of some knights of Our Lady of Czestochowa. His courageous and generous soul to undertake great things for his country was intensified by his ardent devotion to the glorious Patroness of Poland. This special dedication to the Mother of God could easily be attributed to the influence of his own virtuous mother, Maria Dabrowska, who formed his early years in the daily recitation of the Angelus, the Holy Rosary, and the Litany to Our Lady.

  The practice of these pious Marian devotions, however, would not subdue young Raymond’s natural, mischievous nature. At some point, when the youngster was finally reprimanded by his mother, she raised the question as to what would become of him if he continued his naughty behavior. Tearfully, he presented himself before the Blessed Virgin Mary and humbly asked her the same question of himself.

  In response, Our Lady showed him two crowns: one red, the other white. When asked to choose which he preferred, he chose both: to remain pure and undivided in his love for God and the Blessed Virgin, and to be a martyr. Only a saint can make such a generous choice! Saints are the ones who desire to do astounding things for God! Saints have magnanimous ambition, not because they trust in themselves, but because they are urged on by a profound and unbounded love.

  In the footsteps of St. Francis as a Friar
  At age thirteen, Raymond Kolbe became fascinated by the Franciscan ideals preached by two Conventual Franciscans who conducted a parish mission at his church in Pabianice in 1907. Soon thereafter, he and his elder brother, Francis, entered the Franciscan minor seminary in Lwów. During his formation and study there, the makings of a saint continued to deepen. He fervently sought to draw profit from all the means accessible for his personal sanctification.

  St. Maximilian Kolbe as a FriarHe took diligent care to assimilate the instructions he received and to put them into immediate action. Never did he shun occasions to make sacrifices and to vigorously uproot all that was inordinate in his being. Prayer, therefore, was the mainstay of his passionate soul, deriving great benefit from his many hours before the Blessed Sacrament. But most of all, he nourished a tender and profound love for the Blessed Virgin Mary whose devotion is at the very heart of Franciscan life as the inseparable reality of its Christ-centeredness.

  On September 4, 1910, Raymond Kolbe entered the novitiate of the Conventual Franciscans. Being invested with the Franciscan habit, he was given the new name of “Friar Maximilian Mary.” Just as most saints, Friar Maximilian also underwent countless trials and tribulations; he had scruples and doubts during his years of formation. The largesse of his soul, however, compelled him to do great things for Our Lady, pressing him on to leave the Order and join the military forces in defense of Poland, his Motherland, under Mary’s patronage. It was proven, however, that God’s plan for him was of a different military nature, and he finally came to understand that his mission was to be fought on the spiritual battlefield.

  The Militia of the Immaculate Movement
  Having been sent to Rome to further his theological studies, his magnanimous soul found its expression in the intensity of his love for the Immaculate! His Franciscan formation augmented his thirst for the Christ-centeredness of the Order’s spirituality and its theological bent, with emphasis on the Primacy of Christ. On the devotional level, this Primacy is equated to the triumph of the Most Sacred Heart of Jesus.

  Maximilian Kolbe Militia ImmaculataeSuch emphasis on Christ’s power and redemptive love finds its most perfect fulfillment in the Immaculate; and Friar Maximilian gradually discovered that in order to be a saint, one must be conformed to the likeness of Christ, a likeness which is authenticated in the perfection of the Immaculate. But to be a saint demands a total response to love, made possible only through the help of grace. Mary, being the Immaculate, i.e., full of grace, mediates these graces from God through her spousal bond with the Holy Spirit. This Franciscan intellectual tradition influenced St. Maximilian in founding a movement which had its underlying dogmatic truth on Mary’s role in the economy of man’s sanctification and salvation – a role that ultimately leads one to the fastest, easiest and surest way of becoming like Jesus.

  Having obtained permission from his superiors at the Conventual Franciscan Collegio-Serafico in Rome, this movement, named the “Knights of the Immaculate” (“MILITIA IMMACULATAE” or “M.I.”), was founded on the eve of October 16, 1917, a year before Friar Maximilian’s ordination. Along with six other friars, he consecrated himself totally to the Immaculate and drafted the simple M.I. Statutes of this Marian-Franciscan movement. Even to this very day, its goal continues to be the sanctification of as many souls as possible under the patronage of the Blessed Virgin Mary.

  The City of the Immaculate
  Group of Friars

  When he returned to Poland as a young priest in 1919, he was appointed professor to the Franciscan seminarians in Cracow. However, because of his failing health and having contracted tuberculosis, he was deemed unsuitable for the task. His superiors, therefore, decided to assign him to the office of confessor. Far from helping his already weakened condition, he became increasingly frail, and was subsequently consigned to the sanitarium of Zakopane.

  But his zeal for souls, characteristic of a true saint, did not diminish because of his physical ailments. He provided various spiritual services among his sick companions and instilled in them the love of Our Lady. After having recovered from a long confinement – which served as a period of silence and purification for him – he was prepared to launch a new apostolic endeavor, the likes of which had never before been seen in Poland, or in the world: the City of the Immaculate (Niepokalanów).

  Friar WorkingIt all started in the humble surroundings of the friary in Grodno where Father Maximilian established a printery for the purpose of promoting devotion to the Immaculate. However, the growing number of subscribers to his printing apostolate forced the friars to transfer their location to donated land in Warsaw in 1927, and is where Father Maximilian established the first City of the Immaculate. It was called “city” because the friars numbered almost eight hundred, all working for the Immaculate with the huge mass media apostolate. They lived heroic lives of poverty, continuous prayer, and voluntary penance. They were united in their mission of evangelizing not only Poland, but the whole world! Day and night, the friars spent themselves in promoting Catholic doctrines, particularly those concerning Our Blessed Lady. They did all this in view of cultivating the need for conversion and sanctification of souls, both on the individual and collective levels, via the mediation of the Blessed Virgin Mary. For Father Maximilian Kolbe, sanctification always necessitated the mediation of Mary because, for him, only through her and by means of her, the Holy Spirit, the Sanctifier of souls, acts in an inseparable way in each individual soul… whether or not that soul acknowledges Mary’s role in this process. But as he explained, the more a soul acknowledges and is conscious of Mary’s important role in the economy of salvation – the surer, easier and faster that soul can become a saint via consecration to her.

  Since, unfortunately, there are so few of the faithful who are aware of this wonderful “elevator” to sanctify souls, namely Our Lady ─ there are still fewer working to make her better known and loved. This was the ever-consuming theological and spiritual focus of Kolbe’s apostolic enterprise and, therefore, his reason for launching this work for the cause of the Immaculate, using every possible licit means. Apart from his principal publication, the monthly magazine “Rycerz Niepokalanej” (“Knight of the Immaculate”) that reached its peak of 600,000 copies per issue, he also printed a daily newspaper, the “Maly Dziennik,“ which eventually reached a circulation of one million. Miscellaneous books, magazines, and pamphlets for people in all walks of life were freely circulated by the friars.

  Friars at work

  What could possibly be the secret of the incredible progress of Kolbe’s work? He himself pointed out to the friars that the true progress of Niepokalanów does not actually consist in constructing more buildings, of adding more printing presses, or of publications becoming more widespread. It consists, rather, in the daily deepening of one’s love for the Immaculate. The success of the work is brought about by Mary’s mediation and assistance. She – seeing the profound love of a soul for her – would eventually reward such love by loving that soul in return; thus generating the fruit of these two loves (i.e., the soul’s and the Immaculate’s): the birth of Jesus in countless souls. This is Kolbe’s dynamic principle of action and reaction.

  The Garden of the Immaculate
  A saint’s heart can never be constrained to geographical boundaries. He is, by grace, always a missionary. This was especially true of St. Maximilian Kolbe. He loved the Immaculate with the Heart of Jesus, and he loved Jesus with the heart of Mary. It is manifested in a similar, universal desire to win all souls to Jesus and the Immaculate.

  St. Maximilian in JapanWith the permission of his superiors, St. Maximilian, considering the need for further expansion, started a mission in Japan with four other friars in 1930. At Nagasaki, they established a new “City of the Immaculate” (Mugenzai no Sono – literally “Garden of the Immaculate”), thereby introducing his ideal, the Immaculate, to the Orient. In spite of problems with local authorities, language, culture, and climate – one month after their arrival, Father Maximilian was, nevertheless, able to publish the first issue of “Seibo no Kishi,” the Japanese version of the magazine “Knight of the Immaculate.”

  He wrought numerous conversions among the Japanese; most of them thanked him for his heroic and unconditional sacrifice to draw them to the true Faith. But St. Maximilian recognized that this apostolic success could only be attributed to a pure and undivided love for the Immaculate. Where there is love and charity, there is God.

  Life in the City of the Immaculate in Poland
  After having initiated the undertaking and seeing it flourish in Japan, his major superiors appointed him as the superior of the Polish City of the Immaculate whose apostolic potentials had peaked at that moment in time. Upon his return to Poland, with somewhat of a prophetic “instinct,” knowing perhaps his end was approaching, he busied himself giving continuous and regular spiritual conferences to the friars, so as to consolidate his spiritual and apostolic legacy.

  Niepokalanów VandalizedSuch preparation became the spiritual strength of the friars themselves. Shortly afterwards, the Nazis occupied Poland in September, 1939. Father Maximilian and many of the friars were arrested. Their incarceration lasted approximately two months. Upon his release from prison on December 8, 1939, the feast day of the Immaculate Conception of his Heavenly Queen, Father Maximilian returned to a ransacked Niepokalanów. The Nazis suppressed his printing and publishing apostolate. Without being disheartened, his zeal remained unabated. Due to the harsh war conditions of the time, Niepokalanów was quickly turned into a refugee center for displaced families, Jews and victims of political unrest. His solicitude for these war victims had no sectarian boundaries; he fostered in them the need to forgive their enemies, and to acknowledge that hatred is destructive and love alone is creative.

  Niepokalanów after vandalismOn February 17, 1941, Father Maximilian was arrested by the Nazis for a second time. Only hours before the Gestapo arrived, he completed his final and most comprehensive, theological essay on the Virgin Mary’s identity as one who is perfectly united to the Holy Spirit by a bond of love. Soon after, in the concentration camp, Father Maximilian would translate his theological and spiritual insights into practical words and actions for his fellow inmates, by tangibly showing that there is God, and therefore, love and hope exist even in the midst of horrific genocide in the camps of Auschwitz.

  Only a saint can stand firm, with constancy and unwavering hope, throughout life’s many difficulties and sufferings. Only a saint can influence others to do the same, because only a saint knows that true and perfect peace is found in God alone. For the saint, trials don’t weaken, they fortify. Serenity and calmness amidst atrocities are not a sign of defeat but of victory, for love is greater than hatred!

  In July of 1941, it was reported to the deputy camp commander that a prisoner from St. Maximilian’s barracks had escaped. In order to set an example, and to prevent further escapes, the standard procedure was to have the commander of the barracks single out ten men for the starvation bunker. Father Maximilian, although not among the ten first selected, volunteered, in a heroic act of charity, to be the victim in place of a prisoner who cried out: “My poor wife; my poor children!” The result of this self-offering was that Father Maximilian would be assigned to the infamous starvation bunker where he would slowly but surely die. At this precise moment, the victim Saint attained full conformity to the Victim of the Cross; for there is “no greater love than this, that a man lays down his life for his friend” (Jn 15:12).

  The Patron Saint of our Difficult Century
  Pope John Paul and St, Maximilian KolbeOn the vigil of the Assumption of the Blessed Virgin Mary, August 14, 1941, Father Maximilian’s two-week ordeal in the starvation bunker was brought to an end by an injection of carbolic acid. Of the ten victims, he was the last to die, very providentially on the feast of Our Lady’s Assumption into heaven! His death was the crowing of a lifetime of Marian mysticism. Years later, in June, 1979, Pope John Paul II would visit St. Maximilian’s death chamber in Auschwitz, proclaiming him “Patron Saint of our Difficult Age.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.