SOMALIER -SOMALIA

IDAG HAR SVERIGE FÅTT SÅ MYCKET PROBLEM MED EN FOLKGRUPP SOM KALLAS FÖR SOMALIER. Varför har vi fått så stora problem med en folkgrupp som kallas för Somalier då????? Folk kan inte ens bo nära dem när Somalier flyttar in bredvid dem. Det har klagat på Somalierna ,men annan folkgrupp kan de bo bredvid, men inte somalierna då.

Men varför har somalier problem att bo med svenska folket, som andra kulturer och länder som kommer hit då? Men just Somalier vad har de för problem, att folk kan till och med inte flytta in efter en familj som kommer från Somalia? Vad har de för problem att folk kan inte ens ta en lägenhet efter en Somalier? DET KOMMER FRÅN STANKEN ,DEN ÄR OUTHÄRDLIG NÄR DE ENS KAN KLIVA INNANFÖR DÖRREN OCH TITTA PÅ LÄGENHETEN EFTER SOMLIERNA BOTT DÄR. OCH HELA LÄGENHETEN ÄR FULLT MED DEN STANKEN FRÅN DEM. 

Men vad har Somalier för fel?

Genom att det verka bara dem som folk kan inte flytta in efter, OCH MÅSTE HELRENOVERA EN LÄGENHET EFTER SOMALIER SOM HAR BOTT  I LÄGENHETEN DÅ. Men vad har Somalierna med sig, som inte andra har som kommer från andra länder då? Men bli väldigt dyrt att ta in för många av somalier genom att varje lägenhet måste helrenoveras från topp till tå då. Och regeringen har tagit in mycket folk från Somalia då.

De flesta bor i storstäderna Göteborg och Stockholm då. Men även Malmö, men lite utspridd både här och där ,MEN FOLK FÅR TÄNKA SIG FÖR IDAG. 

Vad tror ni det kostar då? Ni kan räkna ut notan som regeringen måste betala då. Det är inte billigt att renovera från topp till tå varje gång en somalier lämnar lägenheten då. DEN NOTAN BLIR DYR DÅ.

Det har flytt en massa folk till Sverige, som kommer från andra länder, men även från Afrika som Somalierna kommer ifrån då. Men folk vänder i dörren, ”där kan jag inte bo när det har bott somalier då.”Det är väldigt vanligt att folk säger så. När det har bott en Somalier GENOM ATT LUKTEN SÄTTER SIG I HELA LÄGENHETEN EFTER SOMALIER DÅ. När en Somalier har bott där ,då kan ingen svensk flytta in efter dem NÄR EN SOMALIER HAR FLYTTAT, DÅ MÅSTE LÄGENHETEN HELRENOVERAS FRÅN TOPP TILL TÅ. 

Men är det inte konstigt ,att just Somalier kan inte bo bland svenska folket, fast vi har så mycket olika nationaliteter ,men just Somalierna just dem utmärker sig hela tiden, man hör från folk ,”ATT DET VAR EN SOMALIER DET GÅR INTE BO DÄR”. MEN VAD HAR DE SOM INTE ANDRA FOLK HAR DÅ??? .

Men vad har Somalierna ,som gör att vi inte kan bo granne med somalier, MÅSTE TILL OCH MED FLYTTA FRÅN OMRÅDET GENOM ATT LUKTEN SPRIDER SIG IN TILL ANDRA MÄNNISKOR ,och det luktar av Somalierna mat.

Men folk lagar mat från andra länder olika maträtter som folk lagar då, men när det kommer till Somalierna, då blir det problem genom att lukten sätter sig i lägenheten hos Somalierna, som gör att folk kan aldrig flytta in efter en Somalier då, genom att hela lägenheten är förstörd när de lämnar lägenheten då, GENOM ATT DET LUKTAR KRYPER IN I ALLA SKÅP NÄR DE ÖPPNAR KLÄDSKÅPEN ELLER ANDRA SKÅP DÅ, DET LUKTAR SÅ DE MÅR ILLA OCH SÄGER ALDRIG JA TILL DEN LÄGENHETEN DÅ. 

FOLK SÄGER ,”det går inte flytta in efter Somalier då”, men bara dem. Men visst är det konstig att just Somalier utmärker sig då ,som har problem med att kunna leva nära oss då, genom att det är bara dem som Sverige har problem med då.

VAD HAR REGERINGEN GJORT NU NÄR FOLK INTE ENS KAN BO NÄR SOMALIER ELLER FLYTTA IN EFTER EN SOMALIER DÅ?????? MEN VI HÖR DET OFTA JUST SOMALIER DÅ. DE HAR INTE HJÄLPT DEM RÄTT DÅ.

SOMALIER KAN ÄVEN UTMÄRKA SIG PÅ MÅNGA OLIKA SÄTT VARA OTREVLIG MEN ÄVEN VÅLDTÄKTER KOMMER FRÅN DEM. Men just maten,  den känns fruktansvärt att känna när de till och med får in i sitt eget hem ,och måste till och med flytta från sin lägenhet. Och en del får lägga sig på en mycket högre hyra ,så inte de flyttar in Somalier då, genom att säkra sig så mycket, att leta efter en lägenhet där det bor inte Somalier då. MEN ÄR DET RÄTT ATT FOLK MÅSTE FLYTTA, OCH TILL OCH MED LÄGGA SIG PÅ EN MYCKET DYRARE HYRA? 

NEJ ,DÅ MÅSTE REGERINGEN BETALA FÖR DEM SÄNKA HYRAN FÖR DEM.

Men ska Sverige ha det såhär?

OCH VARFÖR KAN INTE SOMALIER RESPEKTERA OSS NÄR DE BOR I SVERIGE och fått mycket hjälp att slippa en massa bråk och krig de kommer ifrån, men måste lära sig att acceptera oss då.Och köra med våldtäkter men man vill inte ta in män som kör med våldtäkter då. Det blir för farligt utspridda både här och där nu.

OM MÄNNEN KÖR MED VÅLDTÄKTER, EN ENKELBILJETT HEM OCH DET SPELAR INGEN ROLL OM DET ÄR KRIG ELLER BRÅK I LANDET DÅ ut från landet och får aldrig återvända till Sverige då. Får aldrig komma tillbaka när männen har skadat en kvinna eller barn eller tjej då. Genom att de är skadad ett helt liv, då får männen betala för henne. En enkelbiljett tillbaka till Somlia ,men aldrig återvända till Sverige då.

LAGBOKEN MÅSTE LÄMNAS UT TILL VARJE SOMALIER SOM KOMMER HIT DÅ. SKOLAN ELLER FLYKTINGANLÄGGNINGEN ELLER ANDRA STÄLLEN DET BOR SOMALIER.

MEN DET ÄR SÅ MYCKET SOMALIER ,SOM INTE GÖR SOM SVENSKA FOLKET VILL OCH HÅLLER PÅ ATT BLI GALEN DÅ PÅ DEM, genom att att de har svårt att respektera oss, som gör att folk vill slippa leva nära dem då.

Men maten har mycket folk problem med när de bor nära Somalier då,som kommer från hur de lever då. Men använder mycket kryddor som gör att vi får problem då. VI FÅR EN BILD NÄR DE LAGAR MAT en massa mat, som de oftast somalierna äter mycket mat då.

Men står och häller i kryddorna i maten när de lagar maten då. Vi ser en resväska hos dem som har med sig när de flytta hit. Men måste ta med sig mycket om de ska leva länge i Sverige då. Somalierna har med från sitt hemland kryddor. TAR MED SAKER FRÅN SITT HEMLAND.

Men Somalierna har packat ner kryddor då. Men byter med folk där ute ,som kommer från dessa länder, genom att det kan vara svårt att köpa in en vanlig mataffär kryddor de använder då. Somalierna kan få tag på kryddor de använder då. Men tar även annat till maten ser kött. Maten ser ut som en sås vit stor böna flera de lägger i. Sen ser vi att de kryddar i maten. kokar maten ser ut som de gör en gryta då. Ser vitt bröd doppa i maten. Häller i maten. Men kan även köpa köttfärs. Ser de letar disken på affären frysdisken. Ser de går med en matvagn. DERAS MAT.

SOMALIER HAR PROBLEM MED FLÄKTEN DE BRYR SIG INTE OM ATT ANVÄNDA FLÄKTEN DÅ. Står och lagar, men ser att somalierna tittar inte åt fläkten ens, inte den här familjen vi ser då. Man måste använda fläkt när de lagar mat och steker mat då. Men ser att det osar en massa och de kan öppna fönstret lite grann.

KÖKET ÄR MÖRKT AV OS. SER EN NY SPIS KERAMIKHÄLL MEN SVART RUNT DEN DÅ. Men de torkar av spisen då. Går och sätter sig då. Det ser ut som Somalierna inte tittar åt fläkten då. Men öppnar fönstret som går dåligt, att vädra ut då. Men det ser ut att vara så svart hos dem när de lagar mat då. SOMALIER ANVÄNDER INTE FLÄKTEN SOM STÖKAR TILL FÖR FOLK SOM BOR I OMRÅDET DÅ.

Ser en vanlig krydda som vi köper i affären då. De kan även ta från oss kryddor ,genom att folk har sett det kommer mycket från kryddorna de använder då. MEN VI SER ATT DE SÄTTER ALDRIG PÅ FLÄKTEN ENS DÅ. MEN DET ÄR KOLSVART NÄR DE LAGAR MAT DÅ. 

Men öppnar fönstret då och vädrar ut den vägen då.

Men vi alla vet vad som händer om vi inte sätter på fläkten då? DET KRYPER IN LUKT ÖVERALLT I HEMMET DÅ. Men har alla Somalierna problem att sätta på en fläkt, då är det regeringen ansvar att lära dem sköta om våra bostäder då.

SOMALIER GÅR RUNT MED SKOR INNE genom att de är van det ,som inte vi gör då.

Öppnar köksskåpen sätter in sitt porslin ,men det är ,så himla mörkt i hemmet hos dem kolsvart hos dem då. Kan testa fläkten, ser de trycker lite grann på den, sen stänger de av den då. MÅSTE HA FLÄKTEN PÅ NÄR DE LAGAR MAT.MEN DE ANVÄNDER INTE FLÄKTEN NÄR DET FINNS FLÄKT. Men de är så himla ovan hur de ska leva i landet ,men varför kan andra nationaliteter sköta sig, men inte somalier då??? Det är konstigt att det ska vara så???? HJÄLPER DEM MEN SKÖTER SIG INTE ENS DÅ.

DET BÄSTA AV ALLT LÄRA SOMAILER HUR DE SKÖTER SITT HEM, hur de sköter hemmet genom att gå igenom allt hur det fungerar i Sverige då.

Allt kommer kosta en massa pengar för svenska folket när kan inte leva som oss då,GENOM ATT DE MÅSTE HELRENOVERA EFTER SOMALIER FLYTTAT DÅ, kan ingen flytta in när somalier har bott i lägenheten.

NÄR REGERINGEN HJÄLPER FOLK TILL SVERIGE ,MEN VERKAR INTE SE ATT SOMALIER BOR INTE SÅ MODERNT SOM OSS DÅ. Lever så omodert kan ingenting om livet vi lever nu 2019. SOMALIER LEVER VÄLDIGT PITTORESK DÅ 

Men har regeringen lärt dem hur vi lever idag???? Det verkar inte så, att regeringen tror att de kan allt ,som kommer från där ingenting är modernt då. Det finns ställen där ,som har ingenting modernt .REGERINGEN MÅSTE LÄRA DEM HUR DE SKÖTER OM SIN LÄGENHET. 

Men det verkar som regeringen inte tar in saker då. JAG SKREV TILL REGERINGEN FÖR FLERA ÅR SEN, långt innan jag flyttade förra gången. Jag ville hjälpa dem då. Jag skrev om TRÄNINGSLÄGENHET DÅ.

Jag till och med hade ritat upp två olika lägenheter då. Den första lägenhet folk fick flytta in i GAMLA TIDENS LÄGENHET DÅ MED GAMMAL SPIS. Vanlig spis som tål bättre än en keramikhäll, som tål inte samma behandling, som en gammal spis folk hade förr. Jag ritade upp en hel lägenhet med kyl och frys och spisen, men från gamla tiden då. Det blev mycket billigare för dem då. Men även att lära sig om hela samhället då. Korkmattor till dem ,genom att ekparkett är förödande för dem, genom att de går in med skor och kan ingenting om ekgolven då.

Men mycket hem är det ekgolv över hela lägenheten som jag hade då. Men kan inte torka golvet som vanligt utan speciellt man måste ta hand om golven då. Tål inte så blött då ,UTAN MÅSTE TORKA EKPARKETT MED MOPP SVEP. Jag fick stor undervisning från Akelius hur allt skulle skötas då. NOGA SKÖTSEL PÅ GOLVEN. 

DE SKULLE SABOTERA EKPARKETTEN PÅ EN GÅNG GENOM ATT GOLVEN TÅL INTE SÅ HÅRD BEHANDLING DÅ. SOM REGERINGEN HAR INTE LÄRT DEM OM DÅ.

FANNS ETT HUS SOM REGERINGEN HYRDE UT TILL FLYKTINGAR SOM HADE DEN INREDNING. Men hamnade i sopor genom att de har så svårt att undervisa folk när de tar hit dem då. En av lägenheten kostade 18 000:-. Men var så påkostat hus, som folk förstörde då. Han som hyrde ut till dem hade jobbat länge med att renovera på gammal stil då, men allt material  kostade jättemycket pengar då. Det var dyrt att renovera huset då.

Men huset hamnade i soporna och sålde huset ,men fick renovera hela huset från topp till tå, genom att regeringen tar inte ens ansvar när de hyr ut till folk ,utan hyr ut till folk som kan ingenting om lägenheterna då. Huset gjordes om till insatslägenhet ,genom att det gick inte hyra ut till flyktingar igen då. Men måste lära folk, istället för att allt ska hamna i soporna då. MEN REGERINGEN MÅSTE TA ANSVAR NÄR DE HYR UT ,OCH LÄR DEM RÄTT OCH LÅT INTE DE FÖRSTÖRA SÅ MYCKET LÄGENHETER NU.

Men det är mycket klinkergolv idag. Och kaklade badrum då. Måste även det skötas om då. MÅSTE SKÖTAS OM DÅ.

Jag ritade upp två lägenheter då ,som de kan börja bo i då. Jag satt vid datorn och ritade upp två lägenheter då. MEN FÅR TRÄNA HUR ALLT FUNGERA DÅ.  Ni ser hur de kan förstöra en lägenhet på ett nafs som kostar även pengar då.

MEN ÄVEN HUS DE KUNDE BO ENSAM NÄR DE LÄR SIG OM SVERIGE DÅ. Men kan bo där genom att huset är som ett hus med träningslägenhet, innan de får gå vidare till en mycket bättre lägenhet som de kan välja själv då. Men måste kunna allt innan de får komma vidare.

BOSCH PKN645B17 Serie 4 Glaskeramikhäll 60 cm - FrameDesign

Men hus som står ensam där de får träna och bo innan de kan flytta in i en mycket bättre lägenhet, DÅ MÅSTE DE KUNNA SVENSKA SAMHÄLLET HUR VI LEVER DÅ.

LÅT SOMALIER BO SJÄLV NÄR INGENTING FUNGERAR DÅSLIPPA PROBLEM MED SOMAIL

7 reaktioner till “SOMALIER -SOMALIA

 1. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

  1. I use Google chrome which I have had for a long time. I have a hard time taking another browser after getting started with Google chrome. I’ve tried some readers, but like Google chrome. I got with some browser when I bought a new laptop then. But do not like at all when you started with Google chrome then. Try it once when I got the Google chrome error. But we are different people, but I like Google Chrome then. But is fast then. I look better with Google chrome then.

   Internet Explorer bad browser, I had it for a long time then. But run with Google chrome.

   Birgitta Spiritual Inspiration

   Birgitta Andlig Inspiration

 2. Ηello just wanteⅾ t᧐ give yoᥙ a quick heads uρ. Ꭲһe
  worԀs іn yօur post seem to bе running off tһe screen in Safari.
  Ι’m not ѕure if ths is ɑ format issue օr something toо do ѡith weeb
  browser complatibility ƅut Ӏ tһouցht I’d pozt to let yоu ҝnow.
  The design ɑnd style ⅼⲟok great though! Hope yоu gett the issue resolved ѕoon. Cheers

  1. I use Google chrome which I have had for a long time. I have a hard time taking another browser after getting started with Google chrome. I’ve tried some readers, but like Google chrome. I got with some browser when I bought a new laptop then. But do not like at all when you started with Google chrome then. Try it once when I got the Google chrome error. But we are different people, but I like Google Chrome then. But is fast then. I look better with Google chrome then.

   Birgitta Spiritual Inspiration

   Birgitta Andlig Inspiration

 3. Yoou really make it seem so easy with your presentation but I find thius topicc to be reaply something that I thik
  I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to
  get the hang of it!

 4. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of
  your web site is magnificent, let alone the content!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.