GUATEMALA

GUATEMALA ÄR ETT LAND SOM HAR PROBLEM FRÅN MÄNNISKOR ,SOM SKADAR DERAS NATUR OCH VATTEN DJUREN. Vattnet ,men ser du hur det ser ut hos människor JA. Men hemskt att leva så, genom att stora företag som har pengar tar från dem som lever år efter år så. Men upptäcker Guatemala fabriken, som släpper ut farliga ämnen i vattnet ,så fisken håller på att försvinna för dem.

Men har problem liv när andra länder blandar sig i, och sätter upp en fabrik vad händer då??? Folk blir sjuk från utsläpp från fabriken ,genom att har inte med det att göra som lever där ,utan är folk från andra länder som satt upp en fabrik, och skadar folk som lever där ,genom att folk vill leva bra i andra länder ,och folk som lever där har bara jordgolv innan kan köpa ett golv. MEN MÅSTE SKADA FÖR DEM SOM REDAN HAR PROBLEM ATT LEVA DÅ. Men kolla hur har folk bor som skadar dem. Men lever i fina hus och fina lägenheter med allt som hör till livet.

Men många länder lever mycket bättre än de lever skulle få en chock om såg andra länder lever då. Men länder har lärt sig leva bättre liv än de liver då. Men hittar fabriker som kan hjälpa dem leva bättre DÅ KOMMER NICKELGRUVAN TILL SOM SKADAR DEM.

MEN RIKA LÄNDER STÄLLER TIIL PROBLEM FÖR DEM GENOM ATT VILL HA ALLT KAN IDAG. Så rika länder ställer till problem för dem och skapar problem för dem, som ska ha allt.

Men tänker inte på folk som lever i Guatemala. Men skadar folk som lever där ,genom att hittar på fabrik rostfritt stål har börjat tillverka där. Men tar från ämnen ,som är sämre rostfritt stål ,som har nu börjat upptäcka att rostfritt stål var inte som förr i tiden.

NICKELGRUVAN GER FARLIG BIEFFEKTER TILLVERKAR TILL ANDRA LÄNDERS BEHOV DÅ. Men har hänt för flera år sedan att upptäckt utsläpp i sjön. Men blev sjuk från utsläppen från Nickelgruvan. Men har haft lång kamp att sätta åt människor som skadar dem. Men har kommit en bit på vägen att ta tag i farliga saker. Som blir sämre rostfritt stål än förr tiden ,genom att blandar i andra medel och folk går på det och tror att har köpt rätt rostfritt stål.

Men idag har upptäckt Guatemala fått enorma problem genom att folk har börjat bli sjuk från ämnen skickar ut från gruvan. MEN HAR SVÅRT ATT LEVA DÄR BÖRJAR BLI SJUK.

Men vad händer så långt från andra lever idag CANCER KAN EN DEL BLI DRABBAD AV OCH ANDRA SJUKDOMAR VÄNTAR DEM. Men små barn är drabbad ,genom att folk måste göra problem för dem som lever där. Men ett land i kaus som barn ska slippa möta på då.

Men då får små barn lida kanske inte överlever ens. Men så illa och grym är världen ,som inte folk tänker på köper diskbänk vart kommer den ifrån??? VAKNA UPP SÅ ALLT BLIR BRA FÖR BARNEN FÖRÄLDRARNA.

MEN SER INTE HUR SVERIGE OCH ANDRA LÄNDER LEVER. BJUD DEM PÅ EN RESA FÅR SE PROBLEM. Importerar till Sverige köper diskbänkar, men även andra länder tar hjälp från dem. Men vi vill ha fint och bo bra på folk bekostnad ,men är det rätt att skada andra människor???

Men ingen har rätt att skada människor NÄR FOLK BLIR UTAN FISK ,SÅ ILLA ÄR DET IDAG som har som levebröd. Men folk fiskar och äter av sin egen fisk, men så upptäcker att fisken dör mer och mer. MEN STÅR EN NICKELGRUVA som puttar ut gift ner i vattnet är fullt med gift ,som folk blir sjuk och kan till och med dö, genom att vattnet ser hemskt och mörkt grönt fanns inget liv där.

MEN FISKEN HAR PROBLEM ATT ÖVERLEVA SÅ ILLA ÄR DET IDAG. Men lever på fisket, men så kommer folk och sätter upp en NICKELGRUVA, som puttar ut gift i vattnet ,men stökar till för folk, genom att fisken blir sjuk får köpa fisken när vattnet är farliga kemikalier.

Men folk skadar levebrödet som ska leva på och äta då. Men alla har rätt att tjäna pengar att överleva såklart. Men har till och med lite pengar att leva på. Men nu får folk ta tag i det här, genom att har hänt långt tillbaka USA fick enorma problem som folk får nu. Men kommer väl ihåg det men händer igen skadar dem. Men får rättvisa såklart. MEN HAR TILL OCH MED MINDRE PENGAR ÄN USA LEVDE DÅ. MÅSTE SÄTTA ÅT DEM. Men en del har knappt trägolv folk har jordgolv. Måste spara till trägolv. Men då är världen grym mot människor som lever där. Men kolla upp USA kan ni förstå vad ni måste göra nu.

Men blev sjuk och cancer som de får möta på då. Men fick betala ut pengar till dem. Men var sjuk som Guatemala. Men blev så sjuk, men fick ta prover på vattnet. Men fick pengar måste betala ut till dem. Men var lång process ,men samma här, men en dag kommer rättvisan. MÅSTE GÅ EMOT ALLA SOM SKADAR DEM GENOM ATT LEVA BRA NU. Men minns så väl när USA var utsatt från folk som skadar vattnet. Men samma här vattnet blir sjuk från folk som sätter upp en Nickelgruva.

Men har problem som puttar ut från nickelgruvan, så vattnet får problem och kan inte ta ett glas vattnet, som vi har maskiner till ,SOM RENAR VATTNET KAN TA ETT GLAS VATTEN. Men vi har också smuts i vatten som släpper ut i vattnet. Men vi har maskin som renar vattnet och kan dela med sig kunskap om det.

MEN ERBJUD GUATEMALA RENINGMARSIN måste ta fram hjälp till människor som lever där, genom att människor måste leva och ta hand om vattnet, som alla ser att folk får problem och måste leva då. Men fram plånboken, genom att lägga fram pengar till varje som blir skadad där. Men pengar finns till människor, genom att kräva rättvisan för som lever där.

Men får inte blunda när har så dåligt, men får inte smita undan står för sin rätt. MEN RÄTT ATT STÄNGA NER NICKELGRUVAN, genom att har så lite användning vi lever med. Men har sett fusk ,som folk får betala när hittar på problem för folk ,som lever så långt från moderna ting vi har.

Men förr kunde leva lugn och ro tog sin fiskebåt och fiskar tog in fisk, genom att en del lever på fisket där, och kan tjäna in pengar så. Men även fiskar sin egen fisk som skadar dem. MÅSTE SKYDDA MÄNNISKORNA SOM SKA LEVA OCH BO. MÅNGA HAR DRABBATS LUFTVÄGSSJUKDOMAR OCH HUDPROBLEM, vattenanalyser som visar höga nivåer av nickel i vattnet runt gruvan farliga sjukdomar och luftvägssjukdomar.

MEN KOLLA HUR JORDEN BÖRJAR BLI NU. Men åker båtar från dem och vattnet var mörkt efter båten ,men skadar naturen mer och mer SOM HITTAR ROSTFRITT STÅL. Men vi såg vattnet kan bli mer och mer problem och jorden vill vi ha då. Men kör med bensin båtar fraktar till andra länder.

MEN FISKEN HAVEN FÅR PROBLEM MED DJURLIVET SOM HAR STORA FÖRETAG BLIR VÄRRE OCH VÄRRE som sysslar med båtlivet, bensin driver många båtar med. Men vi har skrivit för ut om djurlivet haven ser värre och värre ut. Men måste ändra om färdas material över jorden vatten. Men får hitta på andra drivmedel, genom att många båtar pumpar ut gift i vattnet ,men får hitta på bättre drivmedel kan köra med gamla båtar, som läcker bensin olja, diesel när folk åker över haven. Men fattiga människor, och även rika kan sluta ta ansvar för djuren.

Guatemala har problem idag måste rädda folket och är inte rätt att göra som folk gör mot dem. Men har sett själv fått problem ,som visar på kroppen eller inre organ tar skada som kommer efter åren när lever där. Men måste göra rätt mot dem sluta skada människor nu, men har hållit på länge skada människor, men en dag då upptäcker folk dem som tar tag i problem har ,men Guatemala har nickelgruvan problem släpper ut giftiga ämnen från gruvan folk blir sjuk som vi måste sätta stopp för. Men går inte leva där och har fått mer och mer problem folk, som skadar som lever där som har mer rätt till marken än stora gruvan kan stänga igen den. KAN STÄNGA NER GRUVAN GENOM ATT SKICKAR UT GIFTIGA ÄMNEN. Som skadar som lever där.

Men måste leva utan gift i vattnet ,men är Guatemala. Men tänk på det att ni har inte med deras land att göra ,och har ingen rätt att bli sjuk från folk som smutsar ner för dem. MÅSTE LEVA SOM FÖRUT STOPPA NICKELGRUVAN. Men ge dem stor ersättning skador har fått från dem. Men pengar måste alla ha att leva av. Men har fått problem pengar idag. Men tänk på att göra rätt för Guatemala.

Men människor lider där och skadar människor som lever där. Men blir fel att skada andra människor ,som ska leva år efter år utan bli sjuk cancer. Men mammor föder barn som visar sig blir sjuk från gruvan då. Men tänk om det var ni som blev drabbad som Guatemala blir nu. Kanske skulle vända om tänka på dem. MEN GENOM ATT FÖRSTÅ MÄNNISKOR SOM ÄR SVÅRT DRABBAD.

MAMMOR FÖDER BARN ,HAR FÅTT SKADOR FRÅN UTSLÄPP FRÅN GRUVAN. Men sätt er in i dem, genom att vill föda friska barn till världen då. Men föder barn och ska överleva ,men kanske klarar inte av det. Men tänk på människorna i Guatemala nu. Men föda friska barn önskar vi. Vi vet att barn kan bli sjuk ,alla vet att barn kan skada sig eller föder sjuka barn från mamman. Vad händer när barn ligger i magen?

Men är annan sak, nu handlar det om Guatemala och tänk på det föder barn som kan få cancer, GENOM ATT NICKELGRUVAN SMUTSAR NER VATTEN FRÅN GRUVAN. Men titta hur folk lever där. Men då förstår ni att får sätta Nickelgruvan på andra ställen, som använder produkter som länder använder då. Men får folk lida där ,genom att hitta bra plat för gruvan måste bomma igen för evigt.

MEN KOMMER ANDRA LÄNDER OCH SMUTSAR NER FÖR DEM. Men ser att vi har så rätt om problem folk som hittar Guatemala. Men ska leva utan problem folk runt sig. Men är extra viktigt att tar tag Nickelgruvan. Men sätt stopp för alla utsläpp från gruvan.

MEN GUATEMALA MÅSTE LEVA STÄNG NICKELGRUVAN FÖR EVIGT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.